ReseptitVaihtoautotBlogitSanakirjaHoroskooppiTietovisatNauris.fi

Haulla den - aus löytyy 176 aiemmin esitettyä tv-ohjelmaa.

Katso kaikki päivän TV-ohjelmat – siirry TV-oppaan etusivulle tästä »

Den australiska kustenS

to 30.07. klo 20.15 - 21.05 Kunskapskanalen

Adelaide. Här får Neil Oliver testa att fiska med påle och lina, och träffar pionjärerna som gjorde Port Lincoln rikt. Och vetenskapsprofessorn Tim Flannery får inblick i ett odlingsprojekt som kan föda hela världens befolkning, baserat på sol- och vågkraft. Den australiska kusten är lång och oerhört varierande. Följ med sex experter och utforska de okända historiska landmärkena och lokala specialiteterna i allt mellan miljonstäder och avlägsna fiskeläger. Från 25/7 i K.

Den australiska kustenS

ma 27.07. klo 22.50 - 23.40 Kunskapskanalen

Adelaide. Här får Neil Oliver testa att fiska med påle och lina, och träffar pionjärerna som gjorde Port Lincoln rikt. Och vetenskapsprofessorn Tim Flannery får inblick i ett odlingsprojekt som kan föda hela världens befolkning, baserat på sol- och vågkraft. Den australiska kusten är lång och oerhört varierande. Följ med sex experter och utforska de okända historiska landmärkena och lokala specialiteterna i allt mellan miljonstäder och avlägsna fiskeläger. Från 25/7 i K. Även i K 30/7.

Den australiska kustenS

su 26.07. klo 18.35 - 19.25 Kunskapskanalen

Adelaide. Här får Neil Oliver testa att fiska med påle och lina, och träffar pionjärerna som gjorde Port Lincoln rikt. Och vetenskapsprofessorn Tim Flannery får inblick i ett odlingsprojekt som kan föda hela världens befolkning, baserat på sol- och vågkraft. Den australiska kusten är lång och oerhört varierande. Följ med sex experter och utforska de okända historiska landmärkena och lokala specialiteterna i allt mellan miljonstäder och avlägsna fiskeläger. Från 25/7 i K. Även i K 27/7 och K 30/7.

Den australiska kustenS

la 25.07. klo 21.10 - 22.00 Kunskapskanalen

Adelaide. Här får Neil Oliver testa att fiska med påle och lina, och träffar pionjärerna som gjorde Port Lincoln rikt. Och vetenskapsprofessorn Tim Flannery får inblick i ett odlingsprojekt som kan föda hela världens befolkning, baserat på sol- och vågkraft. Den australiska kusten är lång och oerhört varierande. Följ med sex experter och utforska de okända historiska landmärkena och lokala specialiteterna i allt mellan miljonstäder och avlägsna fiskeläger. Tidigare sänt 2017. Även i K 26/7, K 27/7 och K 30/7.

Den australiska kustenS

to 23.07. klo 20.15 - 21.05 Kunskapskanalen

Tasmanien. Var hittar man världens renaste luft? Jo, längs Tasmaniens norra kust. Här ligger också ett pärlband av öar, där en av dem - Albatross Island - har givit namn till den gigant till fågel som häckar där. Emma Johnston följer med ett forskargäng som ger sig ut för att följa fågelns framfart i en väldigt avlägsen del av världen. Från 18/7 i K.

Den australiska kustenS

ma 20.07. klo 22.50 - 23.40 Kunskapskanalen

Tasmanien. Var hittar man världens renaste luft? Jo, längs Tasmaniens norra kust. Här ligger också ett pärlband av öar, där en av dem - Albatross Island - har givit namn till den gigant till fågel som häckar där. Emma Johnston följer med ett forskargäng som ger sig ut för att följa fågelns framfart i en väldigt avlägsen del av världen. Från 18/7 i K. Även i K 23/7.

Den australiska kustenS

su 19.07. klo 18.30 - 19.20 Kunskapskanalen

Tasmanien. Var hittar man världens renaste luft? Jo, längs Tasmaniens norra kust. Här ligger också ett pärlband av öar, där en av dem - Albatross Island - har givit namn till den gigant till fågel som häckar där. Emma Johnston följer med ett forskargäng som ger sig ut för att följa fågelns framfart i en väldigt avlägsen del av världen. Från 18/7 i K. Även i K 20/7 och K 23/7.

Den australiska kustenS

la 18.07. klo 21.10 - 22.00 Kunskapskanalen

Tasmanien. Var hittar man världens renaste luft? Jo, längs Tasmaniens norra kust. Här ligger också ett pärlband av öar, där en av dem - Albatross Island - har givit namn till den gigant till fågel som häckar där. Emma Johnston följer med ett forskargäng som ger sig ut för att följa fågelns framfart i en väldigt avlägsen del av världen. Tidigare sänt 2017. Även i K 19/7, K 20/7 och K 23/7.

Den australiska kustenS

to 16.07. klo 20.15 - 21.05 Kunskapskanalen

Botany Bay. Från stor ingenjörskonst i form av Seacliff Bridge till avgörande ögonblick i kontinentens flyghistoria, kusten söder om Sydney har länge varit i händelsernas centrum. Det är en av Australiens mest befolkade kustremsor, men också med plats för det avskilda och vilda. Alice Garner besöker det isolerade men uppfinningsrika samhället i Sydneys Royal National Park, och Neil Oliver följer i fotspåren av Australiens mest berömda flygkapten, Charles Kingford Smith. Från 11/7 i K.

Den australiska kustenS

ma 13.07. klo 22.55 - 23.45 Kunskapskanalen

Botany Bay. Från stor ingenjörskonst i form av Seacliff Bridge till avgörande ögonblick i kontinentens flyghistoria, kusten söder om Sydney har länge varit i händelsernas centrum. Det är en av Australiens mest befolkade kustremsor, men också med plats för det avskilda och vilda. Alice Garner besöker det isolerade men uppfinningsrika samhället i Sydneys Royal National Park, och Neil Oliver följer i fotspåren av Australiens mest berömda flygkapten, Charles Kingford Smith. Från 11/7 i K. Även i K 16/7.

Den australiska kustenS

su 12.07. klo 18.15 - 19.05 Kunskapskanalen

Botany Bay. Från stor ingenjörskonst i form av Seacliff Bridge till avgörande ögonblick i kontinentens flyghistoria, kusten söder om Sydney har länge varit i händelsernas centrum. Det är en av Australiens mest befolkade kustremsor, men också med plats för det avskilda och vilda. Alice Garner besöker det isolerade men uppfinningsrika samhället i Sydneys Royal National Park, och Neil Oliver följer i fotspåren av Australiens mest berömda flygkapten, Charles Kingford Smith. Från 11/7 i K. Även i K 13/7 och K 16/7.

Den australiska kustenS

la 11.07. klo 21.10 - 22.00 Kunskapskanalen

Botany Bay. Från stor ingenjörskonst i form av Seacliff Bridge till avgörande ögonblick i kontinentens flyghistoria, kusten söder om Sydney har länge varit i händelsernas centrum. Det är en av Australiens mest befolkade kustremsor, men också med plats för det avskilda och vilda. Alice Garner besöker det isolerade men uppfinningsrika samhället i Sydneys Royal National Park, och Neil Oliver följer i fotspåren av Australiens mest berömda flygkapten, Charles Kingford Smith. Tidigare sänt 2017. Även i K 12/7, K 13/7 och K 16/7.

Den australiska kustenS

to 09.07. klo 20.20 - 21.10 Kunskapskanalen

Stora barriärrevet. Vad finns gömt under Stora barriärrevet? Marinbiologen Emma Johnston dyker efter naturens skatter på djupet. Här i norra Queensland är två imponerande miljöer placerade på världsarvslistan: Stora barriärrevet och Gondwanas regnskogar, båda enastående, och hotade. Doktor Alice Garner återupptäcker även norra Australiens "lilla Italien" och landskapsarkitekten Brendan Moar testar genom simulering kraften i en tropisk cyklon, för att se vad den hårt drabbade kusten frekventeras av. Från 4/7 i K.

Den australiska kustenS

ma 06.07. klo 22.55 - 23.45 Kunskapskanalen

Stora barriärrevet. Vad finns gömt under Stora barriärrevet? Marinbiologen Emma Johnston dyker efter naturens skatter på djupet. Här i norra Queensland är två imponerande miljöer placerade på världsarvslistan: Stora barriärrevet och Gondwanas regnskogar, båda enastående, och hotade. Doktor Alice Garner återupptäcker även norra Australiens "lilla Italien" och landskapsarkitekten Brendan Moar testar genom simulering kraften i en tropisk cyklon, för att se vad den hårt drabbade kusten frekventeras av. Från 4/7 i K. Även i K 9/7.

Den australiska kustenS

su 05.07. klo 18.45 - 19.35 Kunskapskanalen

Stora barriärrevet. Vad finns gömt under Stora barriärrevet? Marinbiologen Emma Johnston dyker efter naturens skatter på djupet. Här i norra Queensland är två imponerande miljöer placerade på världsarvslistan: Stora barriärrevet och Gondwanas regnskogar, båda enastående, och hotade. Doktor Alice Garner återupptäcker även norra Australiens "lilla Italien" och landskapsarkitekten Brendan Moar testar genom simulering kraften i en tropisk cyklon, för att se vad den hårt drabbade kusten frekventeras av. Från 4/7 i K. Även i K 6/7 och K 9/7.

Den australiska kustenS

la 04.07. klo 21.10 - 22.00 Kunskapskanalen

Stora barriärrevet. Vad finns gömt under Stora barriärrevet? Marinbiologen Emma Johnston dyker efter naturens skatter på djupet. Här i norra Queensland är två imponerande miljöer placerade på världsarvslistan: Stora barriärrevet och Gondwanas regnskogar, båda enastående, och hotade. Doktor Alice Garner återupptäcker även norra Australiens "lilla Italien" och landskapsarkitekten Brendan Moar testar genom simulering kraften i en tropisk cyklon, för att se vad den hårt drabbade kusten frekventeras av. Tidigare sänt 2017. Även i K 5/7, K 6/7 och K 9/7.

Den australiska kustenS

to 02.07. klo 20.15 - 21.05 Kunskapskanalen

Ishavets kust. Den vilda och dramatiska kusten längs Ishavet är bländande vacker - men har många förlista skepp på sitt samvete. Här kan man upptäcka djupa undervattenslandskap - och två ovanliga väktare av pingviner. Från 27/6 i K.

Den australiska kustenS

ma 29.06. klo 22.55 - 23.45 Kunskapskanalen

Ishavets kust. Den vilda och dramatiska kusten längs Ishavet är bländande vacker - men har många förlista skepp på sitt samvete. Här kan man upptäcka djupa undervattenslandskap - och två ovanliga väktare av pingviner. Från 27/6 i K. Även i K 2/7.

Den australiska kustenS

su 28.06. klo 18.35 - 19.25 Kunskapskanalen

Ishavets kust. Den vilda och dramatiska kusten längs Ishavet är bländande vacker - men har många förlista skepp på sitt samvete. Här kan man upptäcka djupa undervattenslandskap - och två ovanliga väktare av pingviner. Från 27/6 i K. Även i K 29/6 och K 2/7.

Den australiska kustenS

la 27.06. klo 21.10 - 22.00 Kunskapskanalen

Ishavets kust. Den vilda och dramatiska kusten längs Ishavet är bländande vacker - men har många förlista skepp på sitt samvete. Här kan man upptäcka djupa undervattenslandskap - och två ovanliga väktare av pingviner. Tidigare sänt 2017. Även i K 28/6, K 29/6 och K 2/7.

Den australiska kustenS

to 25.06. klo 20.10 - 21.00 Kunskapskanalen

Norra Kimblerley. Den australiska kusten är lång och oerhört varierande. Vad sägs om ett besök till den avlägsna Dampier Peninsula, där befolkningen är gles, men där ostron växer som på träd? Eller ett besök på Anjo peninsula, på en av Australiens mest avlägsna och hemliga militärbaser? Från 20/6 i K.

Den australiska kustenS

ma 22.06. klo 22.50 - 23.40 Kunskapskanalen

Norra Kimblerley. Den australiska kusten är lång och oerhört varierande. Vad sägs om ett besök till den avlägsna Dampier Peninsula, där befolkningen är gles, men där ostron växer som på träd? Eller ett besök på Anjo peninsula, på en av Australiens mest avlägsna och hemliga militärbaser? Från 20/6 i K. Även i K 25/6.

Den australiska kustenS

su 21.06. klo 18.35 - 19.25 Kunskapskanalen

Norra Kimblerley. Den australiska kusten är lång och oerhört varierande. Vad sägs om ett besök till den avlägsna Dampier Peninsula, där befolkningen är gles, men där ostron växer som på träd? Eller ett besök på Anjo peninsula, på en av Australiens mest avlägsna och hemliga militärbaser? Från 20/6 i K. Även i K 22/6 och K 25/6.

Den australiska kustenS

la 20.06. klo 21.10 - 22.00 Kunskapskanalen

Norra Kimblerley. Den australiska kusten är lång och oerhört varierande. Vad sägs om ett besök till den avlägsna Dampier Peninsula, där befolkningen är gles, men där ostron växer som på träd? Eller ett besök på Anjo peninsula, på en av Australiens mest avlägsna och hemliga militärbaser? Tidigare sänt 2017. Även i K 21/6, K 22/6 och K 25/6.

Den australiska kustenS

to 18.06. klo 20.15 - 21.05 Kunskapskanalen

Lord Howeön. En resa 600 kilometer från Australiens östkust leder till Lord Howe Island. En världsarvslistad paradisö, där Neil Oliver är på jakt efter världens ovanligaste insekt. Tillbaka på fastlandet får marinekologen Emma Johnston tatuera ett sjölejon i vetenskapens namn, och marinforskaren Dean Miller får vara med om våghalsiga uppdrag hos Merewether Surf Livesaving Club. Från 13/6 i K.

Den australiska kustenS

ma 15.06. klo 22.50 - 23.40 Kunskapskanalen

Lord Howeön. En resa 600 kilometer från Australiens östkust leder till Lord Howe Island. En världsarvslistad paradisö, där Neil Oliver är på jakt efter världens ovanligaste insekt. Tillbaka på fastlandet får marinekologen Emma Johnston tatuera ett sjölejon i vetenskapens namn, och marinforskaren Dean Miller får vara med om våghalsiga uppdrag hos Merewether Surf Livesaving Club. Från 13/6 i K. Även i K 18/6.

Den australiska kustenS

su 14.06. klo 18.05 - 18.55 Kunskapskanalen

Lord Howeön. En resa 600 kilometer från Australiens östkust leder till Lord Howe Island. En världsarvslistad paradisö, där Neil Oliver är på jakt efter världens ovanligaste insekt. Tillbaka på fastlandet får marinekologen Emma Johnston tatuera ett sjölejon i vetenskapens namn, och marinforskaren Dean Miller får vara med om våghalsiga uppdrag hos Merewether Surf Livesaving Club. Från 13/6 i K. Även i K 15/6 och K 18/6.

Den australiska kustenS

la 13.06. klo 21.10 - 22.00 Kunskapskanalen

Lord Howeön. En resa 600 kilometer från Australiens östkust leder till Lord Howe Island. En världsarvslistad paradisö, där Neil Oliver är på jakt efter världens ovanligaste insekt. Tillbaka på fastlandet får marinekologen Emma Johnston tatuera ett sjölejon i vetenskapens namn, och marinforskaren Dean Miller får vara med om våghalsiga uppdrag hos Merewether Surf Livesaving Club. Tidigare sänt 2017. Även i K 14/6, K 15/6 och K 18/6.

Den australiska kustenS

to 11.06. klo 20.15 - 21.05 Kunskapskanalen

Albany. Neil Oliver ger sig ut på jakt efter en av havets mäktigaste varelser, späckhuggaren. Vidare utforskar marinekologen Emma Johnsson den ifrågasatta valjakten med fäste i Albany, och frågan är: har verkligen Lucky Bay den vitaste sanden i Australien? Från 6/6 i K.

Den australiska kustenS

ma 08.06. klo 22.55 - 23.45 Kunskapskanalen

Albany. Neil Oliver ger sig ut på jakt efter en av havets mäktigaste varelser, späckhuggaren. Vidare utforskar marinekologen Emma Johnsson den ifrågasatta valjakten med fäste i Albany, och frågan är: har verkligen Lucky Bay den vitaste sanden i Australien? Från 6/6 i K. Även i K 11/6.

Den australiska kustenS

su 07.06. klo 18.10 - 19.00 Kunskapskanalen

Albany. Neil Oliver ger sig ut på jakt efter en av havets mäktigaste varelser, späckhuggaren. Vidare utforskar marinekologen Emma Johnsson den ifrågasatta valjakten med fäste i Albany, och frågan är: har verkligen Lucky Bay den vitaste sanden i Australien? Från 6/6 i K. Även i K 8/6 och K 11/6.

Den australiska kustenS

la 06.06. klo 21.10 - 22.00 Kunskapskanalen

Albany. Neil Oliver ger sig ut på jakt efter en av havets mäktigaste varelser, späckhuggaren. Vidare utforskar marinekologen Emma Johnsson den ifrågasatta valjakten med fäste i Albany, och frågan är: har verkligen Lucky Bay den vitaste sanden i Australien? Tidigare sänt 2017. Även i K 7/6, K 8/6 och K 11/6.

Den australiska kustenS

pe 08.11.2019 23.30 - 00.25 Kunskapskanalen

Utanför nordvästra Australiens kust ligger Montebelloöarna, förr i tiden en av världens mest otillgängliga platser. Här testsprängdes den första brittiska atombomben "Operation Hurricane" 1952, och än i dag är det farligt att uppehålla sig för länge på platsen. Emma Johnston reser till Dampier och finner en mineralkälla som förr i tiden var värd mer än guld: salt. Här finns nämligen världens största exportör av havssalt. För urinvånarna har den här platsen en annan innebörd, här finns även den största samlingen hällristningar i världen. Från 4/11 i K.

Den australiska kustenS

ke 06.11.2019 18.35 - 19.30 Kunskapskanalen

Utanför nordvästra Australiens kust ligger Montebelloöarna, förr i tiden en av världens mest otillgängliga platser. Här testsprängdes den första brittiska atombomben "Operation Hurricane" 1952, och än i dag är det farligt att uppehålla sig för länge på platsen. Emma Johnston reser till Dampier och finner en mineralkälla som förr i tiden var värd mer än guld: salt. Här finns nämligen världens största exportör av havssalt. För urinvånarna har den här platsen en annan innebörd, här finns även den största samlingen hällristningar i världen. Från 4/11 i K. Även i K 8/11.

Den australiska kustenS

ma 04.11.2019 21.05 - 21.59 Kunskapskanalen

Utanför nordvästra Australiens kust ligger Montebelloöarna, förr i tiden en av världens mest otillgängliga platser. Här testsprängdes den första brittiska atombomben "Operation Hurricane" 1952, och än i dag är det farligt att uppehålla sig för länge på platsen. Emma Johnston reser till Dampier och finner en mineralkälla som förr i tiden var värd mer än guld: salt. Här finns nämligen världens största exportör av havssalt. För urinvånarna har den här platsen en annan innebörd, här finns även den största samlingen hällristningar i världen. Tidigare sänt 2017. Även i K 6/11 och K 8/11.

Den australiska kustenS

pe 01.11.2019 23.35 - 00.30 Kunskapskanalen

Kan man rädda liv med sjögräs? Tim Flannery ger sig av till den australiska kusten och tar reda på hur. Han upptäcker även en brittisk skatt som sjönk med skeppet Cumberland under första världskriget. Neil Oliver åker till Wreck Bay och avslöjar förbannelsen som vilar över fyrtornet i St George-bukten, där skepp förliste på löpande band. Från 28/10 i K.

Den australiska kustenS

ke 30.10.2019 18.35 - 19.30 Kunskapskanalen

Kan man rädda liv med sjögräs? Tim Flannery ger sig av till den australiska kusten och tar reda på hur. Han upptäcker även en brittisk skatt som sjönk med skeppet Cumberland under första världskriget. Neil Oliver åker till Wreck Bay och avslöjar förbannelsen som vilar över fyrtornet i St George-bukten, där skepp förliste på löpande band. Från 28/10 i K. Även i K 1/11.

Den australiska kustenS

ma 28.10.2019 21.05 - 21.59 Kunskapskanalen

Kan man rädda liv med sjögräs? Tim Flannery ger sig av till den australiska kusten och tar reda på hur. Han upptäcker även en brittisk skatt som sjönk med skeppet Cumberland under första världskriget. Neil Oliver åker till Wreck Bay och avslöjar förbannelsen som vilar över fyrtornet i St George-bukten, där skepp förliste på löpande band. Tidigare sänt 2017. Även i K 30/10 och K 1/11.

Den australiska kustenS

pe 25.10.2019 23.45 - 00.40 Kunskapskanalen

Norfolk Island, en av Australiens mest avlägsna öar, har en mörk historia. Den gamla ökända straffkolonin ligger 1500 km utanför Australiens sydöstra kust, och blev varje deporterads mardröm. Idag har ön 1600 invånare, varav en tredjedel av invånarna är ättlingnar till upprorsmakarna från Myteriet på Bounty. Här letar Tim Flannery upp en av världens ovanligaste och mest utrotningshotade fåglar, och Neil Oliver testar den lokala delikatessen, en fisk som sägs ge ett hallucinogent rus. På Norfolk Island upptäcktes också radioastronomin, som gav nyckeln till Big bangs hemligheter. Från 21/10 i K.

Den australiska kustenS

ke 23.10.2019 18.40 - 19.35 Kunskapskanalen

Norfolk Island, en av Australiens mest avlägsna öar, har en mörk historia. Den gamla ökända straffkolonin ligger 1500 km utanför Australiens sydöstra kust, och blev varje deporterads mardröm. Idag har ön 1600 invånare, varav en tredjedel av invånarna är ättlingnar till upprorsmakarna från Myteriet på Bounty. Här letar Tim Flannery upp en av världens ovanligaste och mest utrotningshotade fåglar, och Neil Oliver testar den lokala delikatessen, en fisk som sägs ge ett hallucinogent rus. På Norfolk Island upptäcktes också radioastronomin, som gav nyckeln till Big bangs hemligheter. Från 21/10 i K. Även i K 25/10.

Den australiska kustenS

ma 21.10.2019 21.05 - 22.00 Kunskapskanalen

Norfolk Island, en av Australiens mest avlägsna öar, har en mörk historia. Den gamla ökända straffkolonin ligger 1500 km utanför Australiens sydöstra kust, och blev varje deporterads mardröm. Idag har ön 1600 invånare, varav en tredjedel av invånarna är ättlingnar till upprorsmakarna från Myteriet på Bounty. Här letar Tim Flannery upp en av världens ovanligaste och mest utrotningshotade fåglar, och Neil Oliver testar den lokala delikatessen, en fisk som sägs ge ett hallucinogent rus. På Norfolk Island upptäcktes också radioastronomin, som gav nyckeln till Big bangs hemligheter. Tidigare sänt 2017. Även i K 23/10 och K 25/10.

Den australiska kustenS

la 19.10.2019 16.50 - 17.40 Kunskapskanalen

Australiens kust är full av historiska hemligheter och outforskad natur. Följ med till Australiens allra nordligaste plats, Horn Island, som bär på ovanliga krigsminnen från andra världskriget, och till Possesion Island, där James Cook först hävdade Australien som brittiskt område. Från 14/10 i K.

Den australiska kustenS

pe 18.10.2019 23.45 - 00.40 Kunskapskanalen

Australiens kust är full av historiska hemligheter och outforskad natur. Följ med till Australiens allra nordligaste plats, Horn Island, som bär på ovanliga krigsminnen från andra världskriget, och till Possesion Island, där James Cook först hävdade Australien som brittiskt område. Från 14/10 i K. Även i K 19/10.

Den australiska kustenS

ke 16.10.2019 18.40 - 19.30 Kunskapskanalen

Australiens kust är full av historiska hemligheter och outforskad natur. Följ med till Australiens allra nordligaste plats, Horn Island, som bär på ovanliga krigsminnen från andra världskriget, och till Possesion Island, där James Cook först hävdade Australien som brittiskt område. Från 14/10 i K. Även i K 18/10 och K 19/10.

Den australiska kustenS

ma 14.10.2019 21.05 - 22.00 Kunskapskanalen

Australiens kust är full av historiska hemligheter och outforskad natur. Följ med till Australiens allra nordligaste plats, Horn Island, som bär på ovanliga krigsminnen från andra världskriget, och till Possesion Island, där James Cook först hävdade Australien som brittiskt område. Tidigare sänt 2017. Även i K 16/10, K 18/10 och K 19/10.

Den australiska kustenS

pe 11.10.2019 23.45 - 00.40 Kunskapskanalen

Neil Oliver reser från Perth till Augusta, och riggar upp en replika av det första europeiska fartyg som nådde Australiens kust, holländska Duyfken från 1500-talet. Och professor Emma Johnston besöker världens största vågenergi-projekt. Vidare får Neil chansen att gå i sex irländska fångars fotspår, vars flykt närapå startade krig mellan Australien och USA. Från 7/10 i K.

Den australiska kustenS

ke 09.10.2019 18.40 - 19.35 Kunskapskanalen

Neil Oliver reser från Perth till Augusta, och riggar upp en replika av det första europeiska fartyg som nådde Australiens kust, holländska Duyfken från 1500-talet. Och professor Emma Johnston besöker världens största vågenergi-projekt. Vidare får Neil chansen att gå i sex irländska fångars fotspår, vars flykt närapå startade krig mellan Australien och USA. Från 7/10 i K. Även i K 11/10.

Den australiska kustenS

ma 07.10.2019 21.05 - 22.00 Kunskapskanalen

Neil Oliver reser från Perth till Augusta, och riggar upp en replika av det första europeiska fartyg som nådde Australiens kust, holländska Duyfken från 1500-talet. Och professor Emma Johnston besöker världens största vågenergi-projekt. Vidare får Neil chansen att gå i sex irländska fångars fotspår, vars flykt närapå startade krig mellan Australien och USA. Tidigare sänt 2017. Även i K 9/10 och K 11/10.

Den australiska kustenS

pe 04.10.2019 23.45 - 00.40 Kunskapskanalen

21 november 1973 steg tolv män iland efter ha genomfört en bortglömd men imponerande expedition: världens längsta flottfärd. Utan erfarenhet av navigering eller segling, och mitt i en militärkupp, ledde Hugo Becerra flottarna 1400 mil till havs, från Chiles kust till Australien. 1400 mil, total isolering i sex månader, men med dyrbara segel målade av Salvador Dali. Vi beger oss även till Byron Bay, döpt efter Lord Byrons farfar, nu ett paradis för surfare och de som söker en alternativ livsstil. Men den populära bukten har ett tungt och smutsigt förflutet. Från 30/9 i K.

Den australiska kustenS

ke 02.10.2019 18.45 - 19.35 Kunskapskanalen

21 november 1973 steg tolv män iland efter ha genomfört en bortglömd men imponerande expedition: världens längsta flottfärd. Utan erfarenhet av navigering eller segling, och mitt i en militärkupp, ledde Hugo Becerra flottarna 1400 mil till havs, från Chiles kust till Australien. 1400 mil, total isolering i sex månader, men med dyrbara segel målade av Salvador Dali. Vi beger oss även till Byron Bay, döpt efter Lord Byrons farfar, nu ett paradis för surfare och de som söker en alternativ livsstil. Men den populära bukten har ett tungt och smutsigt förflutet. Från 30/9 i K. Även i K 4/10.
Katso kaikki päivän TV-ohjelmat – siirry TV-oppaan etusivulle tästä »
> >
Den australiska kusten
Adelaide. Här får Neil Oliver testa att fiska med påle och lina, och träffar pionjärerna som gjorde Port Lincoln rikt. Och vetenskapsprofessorn Tim Flannery får inblick i ett odlingsprojekt som kan föda hela världens befolkning, baserat på sol- och vågkraft. Den australiska kusten är lång och oerhört varierande. Följ med sex experter och utforska de okända historiska landmärkena och lokala specialiteterna i allt mellan miljonstäder och avlägsna fiskeläger. Från 25/7 i K.

Suomen näppärin TV-opas.

Pinnalla juuri nyt: Velvet colección, 90 päivää morsiamena: Ensitapaaminen, 90 päivää morsiamena: Maailmalla, Ylen yleisurheilukesä: Kalevan kisat, Kotiin takaisin, 90 päivää morsiamena: Jälkipyykki, Kynsin hampain, Karjalan kunnailla, Salatut elämät, 90 päivää morsiamena

Asiakaspalvelu Käyttövinkkejä Tietosuojaseloste Käyttöehdot Evästeet Mainosmyynti
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity