VaihtoautotViihdeTietovisatSanakirjaHoroskooppiBlogitReseptit
TV-ohjelmat tänään

Haulla pohjoiset herkut löytyy 168 aiemmin esitettyä tv-ohjelmaa.

Kaikki Omat kanavat Ilmaiset
Menneet ohjelmatTiivistetty

Pohjoiset herkut

ma 09.06.2014 14.50 - 15.20 30 minAVA

Äyriäisten juhlaa. Frohavet Norjan länsirannikolla on todellinen äyriäisten ja vesiviljelyn paratiisi. Andreas Viestad hyödyntää Frohavetin runsaita äyriäis- ja kalasaaliita ja valmistaa paistettuja kampasimpukoita, japanilaisvaikutteista lohta, keisarihummeria ja taskurapuja sekä paistettua lohta simpukkakastikkeen kera.

Pohjoiset herkut

ti 03.06.2014 10.30 - 11.00 30 minAVA

Vuoriston marjat. Andreas käy Jotunheimenin kansallispuistossa ja valmistaa syksyn marjasadosta marjakeittoa, hilloja, pihlajanmarjahyytelöä sekä pääruoaksi glaseerattua siankylkeä.

Pohjoiset herkut

ma 02.06.2014 16.55 - 17.25 30 minAVA

Omenaisia makuja. Länsi-Norjan Hardangerissa omenoiden sadonkorjuukausi jatkuu koko syksyn marraskuuhun asti. Andreas matkustaa Hardangerinvuonolle ja valmistaa myöhäissyksyn omenasadosta jälkiruokia, lisukkeita liharuoan seuraksi, omenatotia ja leivonnassa käytettävän taikinajuuren.

Pohjoiset herkut

ti 27.05.2014 10.30 - 11.00 30 minAVA

Jäämeren antimia. Andreas matkustelee Pohjois-Norjassa sekä Lofooteilla ja valmistaa ruokia turskasta ja nieriästä. Aluksi tarjolla on paistettua kalaa säilöttyjen vihannesten ja sinappimajoneesin kera, sitten friteerattuja turskan kieliä ja lopuksi lämmittävä kalakeitto.

Pohjoiset herkut

ma 26.05.2014 16.55 - 17.25 30 minAVA

Rasvaista ankkaa ja makeita omenoita. Tänään Andreas Viestad matkustaa Telemarkin kanavalla ja valmistaa hienostuneita herkkuja ankasta. Ankanmaksamoussen ja ankansydänsalaatin valmistuttua Andreas yhdistää Etelä-Norjan luonnon antimet kokkaamalla purotaimenta sorsakastikkeen kera. Lopuksi hän vielä hauduttaa ankankoipia omenamehussa ja grillaa ankanrintaa ja omenoita.

Pohjoiset herkut

ti 20.05.2014 10.30 - 11.00 30 minAVA

Monikäyttöinen peruna. Tänään Andreas käy Etelä-Norjassa Totenin ja Gjøvikin perunanviljelysmailla ja valmistaa ruokia perunoista ja ravuista. Tarjolle tulee perunaleipää, kahta erilaista perunamuusia, raputäytteisiä kaalikääryleitä ja keitettyjä rapuja.

Pohjoiset herkut

ma 19.05.2014 16.50 - 17.25 35 minAVA

Savustetut herkut. Tänään Andreas tutustuu Larvikin mineraalivesikylpylöihin ja valmistaa ruokia savustamalla. Savustusuunissa makua saavat kana, katkaravut ja kilohailit, joista valmistuu myös marinoidut kalafileet ja tuhti kalapiiras. Ohjelman sadannen jakson kunniaksi Andreas sekoittaa oman versionsa cosmopolitanista ja herkuttelee lopuksi uunissa paistetulla kanalla.

Pohjoiset herkut

pe 02.05.2014 16.55 - 17.25 30 minAVA

Äyriäisten juhlaa. Frohavet Norjan länsirannikolla on todellinen äyriäisten ja vesiviljelyn paratiisi. Andreas Viestad hyödyntää Frohavetin runsaita äyriäis- ja kalasaaliita ja valmistaa paistettuja kampasimpukoita, japanilaisvaikutteista lohta, keisarihummeria ja taskurapuja sekä paistettua lohta simpukkakastikkeen kera.

Pohjoiset herkut

to 01.05.2014 16.55 - 17.25 30 minAVA

Vuoriston marjat. Andreas käy Jotunheimenin kansallispuistossa ja valmistaa syksyn marjasadosta marjakeittoa, hilloja, pihlajanmarjahyytelöä sekä pääruoaksi glaseerattua siankylkeä.

Pohjoiset herkut

ti 22.04.2014 16.55 - 17.25 30 minAVA

Pyhä ruijanpallas. Pohjois-Norjan Helgelandin vesissä elää myyttinen ruijanpallas, jopa yli 300-kiloiseksi kasvava jätti, jota on aikanaan pidetty jumalallisena. Ruijanpallaksen sukulaista grönlanninpallasta tarjotaan lähes yksinomaan savustettuna, ja se maistuu mainiolta savulohen ja perunasalaatin kera. Ruijanpallaksesta on moneksi: sitä voi säilöä etikkaliemeen, hauduttaa vihannesten ja yrttien kera tai paistaa pihvin tapaan ja tarjota demi-glace-kastikkeella. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

ma 21.04.2014 16.55 - 17.25 30 minAVA

Rasvaista ankkaa ja makeita omenoita. Tänään Andreas Viestad matkustaa Telemarkin kanavalla ja valmistaa hienostuneita herkkuja ankasta. Ankanmaksamoussen ja ankansydänsalaatin valmistuttua Andreas yhdistää Etelä-Norjan luonnon antimet kokkaamalla purotaimenta sorsakastikkeen kera. Lopuksi hän vielä hauduttaa ankankoipia omenamehussa ja grillaa ankanrintaa ja omenoita.

Pohjoiset herkut

su 23.03.2014 10.00 - 10.30 30 minAVA

Savustetut herkut. Tänään Andreas tutustuu Larvikin mineraalivesikylpylöihin ja valmistaa ruokia savustamalla. Savustusuunissa makua saavat kana, katkaravut ja kilohailit, joista valmistuu myös marinoidut kalafileet ja tuhti kalapiiras. Ohjelman sadannen jakson kunniaksi Andreas sekoittaa oman versionsa cosmopolitanista ja herkuttelee lopuksi uunissa paistetulla kanalla.

Pohjoiset herkut

su 23.03.2014 09.30 - 10.00 30 minAVA

Jäämeren antimia. Andreas matkustelee Pohjois-Norjassa sekä Lofooteilla ja valmistaa ruokia turskasta ja nieriästä. Aluksi tarjolla on paistettua kalaa säilöttyjen vihannesten ja sinappimajoneesin kera, sitten friteerattuja turskan kieliä ja lopuksi lämmittävä kalakeitto.

Pohjoiset herkut

la 22.03.2014 09.40 - 10.15 35 minAVA

Omenaisia makuja. Länsi-Norjan Hardangerissa omenoiden sadonkorjuukausi jatkuu koko syksyn marraskuuhun asti. Andreas matkustaa Hardangerinvuonolle ja valmistaa myöhäissyksyn omenasadosta jälkiruokia, lisukkeita liharuoan seuraksi, omenatotia ja leivonnassa käytettävän taikinajuuren.

Pohjoiset herkut

su 16.03.2014 10.00 - 10.30 30 minAVA

Monikäyttöinen peruna. Tänään Andreas käy Etelä-Norjassa Totenin ja Gjøvikin perunanviljelysmailla ja valmistaa ruokia perunoista ja ravuista. Tarjolle tulee perunaleipää, kahta erilaista perunamuusia, raputäytteisiä kaalikääryleitä ja keitettyjä rapuja.

Pohjoiset herkut

su 16.03.2014 09.30 - 10.00 30 minAVA

Vuoriston marjat. Andreas käy Jotunheimenin kansallispuistossa ja valmistaa syksyn marjasadosta marjakeittoa, hilloja, pihlajanmarjahyytelöä sekä pääruoaksi glaseerattua siankylkeä.

Pohjoiset herkut

la 15.03.2014 09.40 - 10.10 30 minAVA

Rasvaista ankkaa ja makeita omenoita. Tänään Andreas Viestad matkustaa Telemarkin kanavalla ja valmistaa hienostuneita herkkuja ankasta. Ankanmaksamoussen ja ankansydänsalaatin valmistuttua Andreas yhdistää Etelä-Norjan luonnon antimet kokkaamalla purotaimenta sorsakastikkeen kera. Lopuksi hän vielä hauduttaa ankankoipia omenamehussa ja grillaa ankanrintaa ja omenoita.

Pohjoiset herkut

su 09.03.2014 10.00 - 10.30 30 minAVA

Äyriäisten juhlaa. Frohavet Norjan länsirannikolla on todellinen äyriäisten ja vesiviljelyn paratiisi. Andreas Viestad hyödyntää Frohavetin runsaita äyriäis- ja kalasaaliita ja valmistaa paistettuja kampasimpukoita, japanilaisvaikutteista lohta, keisarihummeria ja taskurapuja sekä paistettua lohta simpukkakastikkeen kera.

Pohjoiset herkut

su 09.03.2014 09.30 - 10.00 30 minAVA

Kuivaa mutta maukasta. Päivän jaksossa Andreas valmistaa ruokaa turskasta. Lisäksi seuraamme kuivatun turskan matkaa Norjasta aina Italiaan asti. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

la 08.03.2014 09.35 - 10.10 35 minAVA

Makeaa mahan täydeltä. Norjan sisämaassa sijaitseva Røros tarjoaa aikamatkan vuosisatojen taakse. Perinteitä ja hapankermaa arvostavassa kylässä valmistetaan vanhalla reseptillä Røroskål-pataa, muhkeaa juustokakkua, savustettua rautua ja ternimaitovanukasta. Naapurikylä Selbussa tarjotaan kylmästä nauttiville asukkaille marsalaparfait'ta. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

su 02.03.2014 09.30 - 10.00 30 minAVA

Pohjoisen pyramidit. Merenelävät ovat Huippuvuorten karun ja kylmän saariryhmän tärkeimpiä paikallisia elintarvikkeita. Turskasta ja kuningasravusta syntyy tuorettakin tuoreempaa suuhunpantavaa, kun ne paistetaan nopeasti pannulla. Hyisessä ilmastossa oleskeleville energiapitoinen suklaa on aina ollut elinehto, joten suussa sulava suklaakakku on myös paikallaan. Vasta pyydetystä hanhesta saa viinissä haudutettuja koipia ja kevyesti paistettuja rintafileitä. Pyramidin muotoinen jäätelöjälkiruoka valmistetaan tietysti Neuvostoliiton aikanaan hylkäämässä kaivoskaupungissa Pyramidenissa. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

la 01.03.2014 09.35 - 10.05 30 minAVA

Riistametsällä. Päivän jaksossa ollaan Sognevuonon rannalla, missä maisemat ovat jylhiä ja riista maukasta. Andreas valmistaa kaurista, joka mureimmillaan sopii jopa raakana syötäväksi. Raa'asta kauriinfileestä ja voista syntyy suussa sulava alkupala. Kauriista paistetaan myös pihvejä, hukkapaloista haudutetaan metsästäjänpataa ja paistettu maksa tarjotaan karamellisoidun mandariiniviipaleen kera. Vaihtelua riistaan saadaan taimenesta, josta syntyy monikerroksinen alkuruoka. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

su 23.02.2014 09.40 - 10.10 30 minAVA

Pyhä ruijanpallas. Pohjois-Norjan Helgelandin vesissä elää myyttinen ruijanpallas, jopa yli 300-kiloiseksi kasvava jätti, jota on aikanaan pidetty jumalallisena. Ruijanpallaksen sukulaista grönlanninpallasta tarjotaan lähes yksinomaan savustettuna, ja se maistuu mainiolta savulohen ja perunasalaatin kera. Ruijanpallaksesta on moneksi: sitä voi säilöä etikkaliemeen, hauduttaa vihannesten ja yrttien kera tai paistaa pihvin tapaan ja tarjota demi-glace-kastikkeella. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

la 22.02.2014 18.05 - 18.30 25 minAVA

Omenaisia makuja. Länsi-Norjan Hardangerissa omenoiden sadonkorjuukausi jatkuu koko syksyn marraskuuhun asti. Andreas matkustaa Hardangerinvuonolle ja valmistaa myöhäissyksyn omenasadosta jälkiruokia, lisukkeita liharuoan seuraksi, omenatotia ja leivonnassa käytettävän taikinajuuren.

Pohjoiset herkut

la 22.02.2014 09.40 - 10.15 35 minAVA

Lammaslaitumen antimia. Stavangerin seudulla Lounais-Norjassa kesän vapaina laiduntaneet lampaat paimennetaan syksyisin takaisin tiloille ja lähetetään teuraaksi. Vuoristoisessa maastossa laiduntaneiden lampaiden liha on maukasta niiden niukan ja aromikkaan ravinnon ansiosta. Andreas valmistaa lampaanpotkaa karamellisoidun sipulin ja manteleiden kera, pannulla paistettua lampaanmaksaa, joka maustetaan hunajalla ja pippurilla, perinteistä lammas-lanttu-purjopataa sekä vesihauteessa esikypsennettyä grillattua reisipaistia. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

su 16.02.2014 09.30 - 10.05 35 minAVA

Makrillia monin tavoin. Päivän jaksossa valmistetaan kesäisiä kalaherkkuja Etelä-Norjan Kristiansandissa, suositussa kesälomakohteessa. Makrilli ui sankoin joukoin vuonoihin ja päätyy heti tuoreeltaan marinoiduksi sashimiksi sekä tillillä ja kuminalla maustetuksi suolakalaksi. Friteerattua kilohailia tarjotaan tuoreen vihreän salaatin kera. Kalakavalkadi huipentuu grillattuun ja suolattuun makrilliin, jonka lisäkkeenä maistuu haudutettu raparperi. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

la 15.02.2014 09.35 - 10.05 30 minAVA

Perinteisiä säilöntämenetelmiä. Buskerudissa karun vuoriston ja vehreiden laidunmaiden keskellä Andreas valmistaa herkkuja perinteisiä säilöntämenetelmiä hyödyntäen. Maitotilalta saadusta tuoreesta maidosta syntyy jogurttia ja juustoa, taimenesta valmistetaan käyttämällä rakfiskiä ja kirjolohi pikagraavataan ja tarjoillaan sinapin ja tillin kera.  Pääruoaksi Andreas valmistaa savustettua lampaanpotkaa juuressoseen kera. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

su 09.02.2014 09.35 - 10.05 30 minAVA

Herkuttelua höyrylaivalla. Andreas vie meidät Kaakkois-Norjan joki- ja kanavareiteille höyrylaivan kyydissä. Sisävesistä nousee herkullista haukea, josta valmistetaan eri tavoilla maustettuja kalapyöryköitä ja terriiniä. Höyrylaivan höyryllä kelpaa kypsentää tuoretta parsaa, ja majavasta syntyy nuotiolla maittavaa pataa. Yrttimaustettu uunikana on Andreasin kaikkien aikojen suosikkiruoka. Ruokamatkailusarja.

Pohjoiset herkut

la 08.02.2014 09.35 - 10.05 30 minAVA

Jokapäiväinen seitimme. Norjalaiskokki Andreas Viestadin isännöimä ruokamatkailusarja tutustuttaa katsojat pohjoismaiseen keittiöön. Ensimmäinen jakso sijoittuu napapiirin tuntumaan Bodøn kaupunkiin, missä Andreas valmistaa norjalaisten perusruokaa eli tuoretta seitiä huikeissa vuonomaisemissa. Seitiä paistetaan karamellisoidun sipulin kera, ja siitä tehdään kotitekoisia kalapuikkoja sekä pinaatilla ja parmesaanilla höystettyä gratiinia. Perinteisesti suolavedessä keittämällä kalan maku pääsee kuitenkin parhaiten oikeuksiinsa. Ruokamatkailusarja.

Pohjoiset herkut

ma 03.02.2014 12.40 - 13.10 30 minAVA

Jäämeren antimia. Andreas matkustelee Pohjois-Norjassa sekä Lofooteilla ja valmistaa ruokia turskasta ja nieriästä. Aluksi tarjolla on paistettua kalaa säilöttyjen vihannesten ja sinappimajoneesin kera, sitten friteerattuja turskan kieliä ja lopuksi lämmittävä kalakeitto.

Pohjoiset herkut

to 30.01.2014 23.50 - 00.20 30 minAVA

Savustetut herkut. Tänään Andreas tutustuu Larvikin mineraalivesikylpylöihin ja valmistaa ruokia savustamalla. Savustusuunissa makua saavat kana, katkaravut ja kilohailit, joista valmistuu myös marinoidut kalafileet ja tuhti kalapiiras. Ohjelman sadannen jakson kunniaksi Andreas sekoittaa oman versionsa cosmopolitanista ja herkuttelee lopuksi uunissa paistetulla kanalla.

Pohjoiset herkut

ti 24.12.2013 09.30 - 10.00 30 minAVA

Vuoriston marjat. Andreas käy Jotunheimenin kansallispuistossa ja valmistaa syksyn marjasadosta marjakeittoa, hilloja, pihlajanmarjahyytelöä sekä pääruoaksi glaseerattua siankylkeä.

Pohjoiset herkut

ti 17.12.2013 09.25 - 09.55 30 minAVA

Rasvaista ankkaa ja makeita omenoita. Tänään Andreas Viestad matkustaa Telemarkin kanavalla ja valmistaa hienostuneita herkkuja ankasta. Ankanmaksamoussen ja ankansydänsalaatin valmistuttua Andreas yhdistää Etelä-Norjan luonnon antimet kokkaamalla purotaimenta sorsakastikkeen kera. Lopuksi hän vielä hauduttaa ankankoipia omenamehussa ja grillaa ankanrintaa ja omenoita.

Pohjoiset herkut

ti 10.12.2013 09.25 - 09.55 30 minAVA

Äyriäisten juhlaa. Frohavet Norjan länsirannikolla on todellinen äyriäisten ja vesiviljelyn paratiisi. Andreas Viestad hyödyntää Frohavetin runsaita äyriäis- ja kalasaaliita ja valmistaa paistettuja kampasimpukoita, japanilaisvaikutteista lohta, keisarihummeria ja taskurapuja sekä paistettua lohta simpukkakastikkeen kera.

Pohjoiset herkutU

ti 03.12.2013 09.25 - 10.00 35 minAVA

Kunhan vain silliä riittää. Silliä perinteisempää norjalaista herkkua ei voisi kuvitellakaan. Andreas Viestad valmistaa Møren vuonomaisemissa sillistä erilaisia ruokia, joissa kaikissa on pääosassa silli. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

ma 02.12.2013 10.55 - 11.25 30 minAVA

Kunhan vain silliä riittää. Silliä perinteisempää norjalaista herkkua ei voisi kuvitellakaan. Andreas Viestad valmistaa Møren vuonomaisemissa sillistä erilaisia ruokia, joissa kaikissa on pääosassa silli. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

ti 26.11.2013 09.25 - 10.00 35 minAVA

Kuivaa mutta maukasta. Päivän jaksossa Andreas valmistaa ruokaa turskasta. Lisäksi seuraamme kuivatun turskan matkaa Norjasta aina Italiaan asti. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

pe 22.11.2013 10.50 - 11.25 35 minAVA

Makeaa mahan täydeltä. Norjan sisämaassa sijaitseva Røros tarjoaa aikamatkan vuosisatojen taakse. Perinteitä ja hapankermaa arvostavassa kylässä valmistetaan vanhalla reseptillä Røroskål-pataa, muhkeaa juustokakkua, savustettua rautua ja ternimaitovanukasta. Naapurikylä Selbussa tarjotaan kylmästä nauttiville asukkaille marsalaparfait'ta. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

ti 19.11.2013 09.25 - 10.00 35 minAVA

Kesäistä ruokaa äyriäisistä. Blindleian kanava Etelä-Norjassa on maan suosituinta kesänviettoaluetta. Merestä nousee katkarapua, simpukkaa ja taskurapua, joista syntyy kesäisiä herkkuja. Keitetyt katkaravut tarjoillaan itse valmistetun majoneesin kera, grillattuja taskurapuja dipataan kurkumalla, chilillä ja korianterilla maustettuun kasvirasvaseokseen, ja pääruoaksi nautitaan pohjoisista raaka-aineista valmistettua paellaa. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

to 14.11.2013 10.50 - 11.25 35 minAVA

Pohjoisen pyramidit. Merenelävät ovat Huippuvuorten karun ja kylmän saariryhmän tärkeimpiä paikallisia elintarvikkeita. Turskasta ja kuningasravusta syntyy tuorettakin tuoreempaa suuhunpantavaa, kun ne paistetaan nopeasti pannulla. Hyisessä ilmastossa oleskeleville energiapitoinen suklaa on aina ollut elinehto, joten suussa sulava suklaakakku on myös paikallaan. Vasta pyydetystä hanhesta saa viinissä haudutettuja koipia ja kevyesti paistettuja rintafileitä. Pyramidin muotoinen jäätelöjälkiruoka valmistetaan tietysti Neuvostoliiton aikanaan hylkäämässä kaivoskaupungissa Pyramidenissa. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

ti 12.11.2013 09.25 - 10.00 35 minAVA

Pyhä ruijanpallas. Pohjois-Norjan Helgelandin vesissä elää myyttinen ruijanpallas, jopa yli 300-kiloiseksi kasvava jätti, jota on aikanaan pidetty jumalallisena. Ruijanpallaksen sukulaista grönlanninpallasta tarjotaan lähes yksinomaan savustettuna, ja se maistuu mainiolta savulohen ja perunasalaatin kera. Ruijanpallaksesta on moneksi: sitä voi säilöä etikkaliemeen, hauduttaa vihannesten ja yrttien kera tai paistaa pihvin tapaan ja tarjota demi-glace-kastikkeella. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

ti 05.11.2013 09.25 - 09.55 30 minAVA

Juureksia ja perinnelihaa. Kaakkois-Norjan Ryggessä viljellään juureksia, jotka ovat perinneruokaa parhaimmillaan. Entisajan ruokavalioon kuuluivat myös kanan- ja vuohenliha, ja vuohia on alettu jälleen kasvattaa lihantuotantoon. Kanasta valmistetaan perinteistä viillokkia ja ranskalaisten suosimaa confit'ta, juuripersiljapyree tarjoillaan kantarellien ja kylmäsavulohen kera, ja vuohen reisipaisti täytetään juureksilla ja tarjoillaan kaalilisukkeen kera. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

ti 22.10.2013 09.25 - 09.55 30 minAVA

Viikinkipidot. Andreas ja tanskalaiskokki Claus Meyer valmistavat viikinkiruokaa Pohjoismaiden vanhimmassa kaupungissa Ribessä Lounais-Tanskassa. Ruokalistalla on simpukka-kyssäkaalicevicheä, tuoreita ostereita inkiväärillä ja kirvelillä maustetun kurkku-sipulirelissin kera, hunajaista tyrnismoothieta, härkäpapusalaattia sekä puuroa tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. Pääruoaksi paistetaan rosvopaistia härän ulkofileestä. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

ma 21.10.2013 10.55 - 11.25 30 minAVA

Suomalainen ruisleipä. Andreas matkustaa Suomen etelärannikolle, missä hän esittelee erilaisia ruisherkkuja Sara La Fountainin kanssa. Hapankorpuista syntyy lohi-peruna-munaleipiä, ruisleivästä kuminalla maustettuja rapu-hapankermaleipiä, ja mämmi saa kruunukseen marjoja ja vaniljakastiketta. Sara käy myös ruisleipämestarin pakeilla ja valmistaa herkullisen paistiaterian uunikasviksineen. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

pe 27.09.2013 11.35 - 12.05 30 minAVA

Juureksia ja perinnelihaa. Kaakkois-Norjan Ryggessä viljellään juureksia, jotka ovat perinneruokaa parhaimmillaan. Entisajan ruokavalioon kuuluivat myös kanan- ja vuohenliha, ja vuohia on alettu jälleen kasvattaa lihantuotantoon. Kanasta valmistetaan perinteistä viillokkia ja ranskalaisten suosimaa confit'ta, juuripersiljapyree tarjoillaan kantarellien ja kylmäsavulohen kera, ja vuohen reisipaisti täytetään juureksilla ja tarjoillaan kaalilisukkeen kera. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

to 26.09.2013 11.35 - 12.05 30 minAVA

Viikinkipidot. Andreas ja tanskalaiskokki Claus Meyer valmistavat viikinkiruokaa Pohjoismaiden vanhimmassa kaupungissa Ribessä Lounais-Tanskassa. Ruokalistalla on simpukka-kyssäkaalicevicheä, tuoreita ostereita inkiväärillä ja kirvelillä maustetun kurkku-sipulirelissin kera, hunajaista tyrnismoothieta, härkäpapusalaattia sekä puuroa tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. Pääruoaksi paistetaan rosvopaistia härän ulkofileestä. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

ma 23.09.2013 11.35 - 12.05 30 minAVA

Lammaslaitumen antimia. Stavangerin seudulla Lounais-Norjassa kesän vapaina laiduntaneet lampaat paimennetaan syksyisin takaisin tiloille ja lähetetään teuraaksi. Vuoristoisessa maastossa laiduntaneiden lampaiden liha on maukasta niiden niukan ja aromikkaan ravinnon ansiosta. Andreas valmistaa lampaanpotkaa karamellisoidun sipulin ja manteleiden kera, pannulla paistettua lampaanmaksaa, joka maustetaan hunajalla ja pippurilla, perinteistä lammas-lanttu-purjopataa sekä vesihauteessa esikypsennettyä grillattua reisipaistia. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

pe 20.09.2013 11.35 - 12.05 30 minAVA

Makrillia monin tavoin. Päivän jaksossa valmistetaan kesäisiä kalaherkkuja Etelä-Norjan Kristiansandissa, suositussa kesälomakohteessa. Makrilli ui sankoin joukoin vuonoihin ja päätyy heti tuoreeltaan marinoiduksi sashimiksi sekä tillillä ja kuminalla maustetuksi suolakalaksi. Friteerattua kilohailia tarjotaan tuoreen vihreän salaatin kera. Kalakavalkadi huipentuu grillattuun ja suolattuun makrilliin, jonka lisäkkeenä maistuu haudutettu raparperi. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

to 19.09.2013 11.35 - 12.05 30 minAVA

Suomalainen ruisleipä. Andreas matkustaa Suomen etelärannikolle, missä hän esittelee erilaisia ruisherkkuja Sara La Fountainin kanssa. Hapankorpuista syntyy lohi-peruna-munaleipiä, ruisleivästä kuminalla maustettuja rapu-hapankermaleipiä, ja mämmi saa kruunukseen marjoja ja vaniljakastiketta. Sara käy myös ruisleipämestarin pakeilla ja valmistaa herkullisen paistiaterian uunikasviksineen. Ruokamatkailuohjelma.

Pohjoiset herkut

ma 16.09.2013 11.35 - 12.05 30 minAVA

Perinteisiä säilöntämenetelmiä. Buskerudissa karun vuoriston ja vehreiden laidunmaiden keskellä Andreas valmistaa herkkuja perinteisiä säilöntämenetelmiä hyödyntäen. Maitotilalta saadusta tuoreesta maidosta syntyy jogurttia ja juustoa, taimenesta valmistetaan käyttämällä rakfiskiä ja kirjolohi pikagraavataan ja tarjoillaan sinapin ja tillin kera.  Pääruoaksi Andreas valmistaa savustettua lampaanpotkaa juuressoseen kera. Ruokamatkailuohjelma.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen monipuolisin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Rillit huurussa, Kauniit ja rohkeat, Unelma-asunto auringon alta, La Promesa - Salaisuuksien kartano, Suuri seikkailu, Harjunpää ja ahdistelija, Syke, Latelan Laurin hurja remontti, Emmerdale, Kuppilat kuntoon, Ville Haapasalo ja Pipsa Hurmerinta!

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity