ReseptitHoroskooppiSanakirjaBlogitVaihtoautotViihdeTietovisat
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot perjantaina 14.6.2013

Näytä tiivistettynä

Hollywoodin sata vuotta

pe 14.06.2013 04.00 - 05.00 60 minViasat History

(100 Years of Hollywood/2011) Punainen matto, kameran salamavalojen räiske ja iltapuvut: vain Hollywood onnistuu luomaan tällaisen loiston. Nyt kimallekaupunki juhlii satavuotista taivaltaan. Enkeleiden kaupunki on ollut elokuvan mekka ja amerikkalaisen unelman huipentuma sadan vuoden ajan. Niinpä kukaan ei olettaisi sen menestystarinan alkaneen Carl Laemmlesta, joka muutti tänne pienestä saksalaiskaupungista. Seuraamme ohjelmassa maailman suurimman elokuvastudion omistajaksi nousseen miehen elämää ja kuljemme kiehtovan matkan läpi elokuvan historian. Palaamme aikaan, jolloin kaikki oli aivan "villiä" Universalissa, Hollywoodin ensimmäisessä studiossa, jossa intiaanit, norsut ja hirviöt kurkistelivat joka nurkan takaa. Aiemmin esittämätön arkistomateriaali tarjoaa ihasteltavaksi mykän elokuvan diivan Mary Pickfordin suurieleisyyttä sekä selkärangassa kihelmöivää kauhua, jota koemme nähdessämme Boris Karloffin Frankensteinin ja Bela Lugosin Draculan. Jännitämme sankareiden puolesta elokuvassa Länsirintamalta ei mitään uutta ja juhlimme Carl Laemmlen Oscar-palkintoa. Tämä dokumentti tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kurkistaa maailman menestyneimmän elokuvatehtaan näyttämön taakse.

Sinatra ? arvoituksellinen tähti

pe 14.06.2013 05.00 - 06.00 60 minViasat History

(Sinatra ? Dark Star/2005) Frank Sinatra oli viihteen supertähti, joka oli lähellä politiikan ja järjestäytyneen rikollisuuden huippua. Perheenjäsenten ja myös kuuluisia aikalaisia käsittäneiden ystävien haastatteluissa paljastuu todellinen Sinatra, loputtomien ristiriitaisuuksien mies. Miten vannoutuneesta demokraatista, joka naulattiin 1940-luvulla julkisesti häpeäpaaluun piilokommunistina, tuli myöhemmin näennäisesti republikaani? Miehellä, jonka ääni sulatti miljoona sydäntä, oli todistetusti yhteyksiä mafiaan läpi elämänsä, mikä lopulta osoittautui tuhoisaksi. Sinatra oli ensimmäinen viihdyttäjä, joka pyöritti liiketoimintaansa itse ja itselleen ? hän oli idoli sukupolvelle, joka todella rakensi tiensä hänen tavallaan.

Offenbachin jalanjäljillä

pe 14.06.2013 06.00 - 07.00 60 minViasat History

(In the Footsteps of Offenbach/2010) Jacques Offenbachiin voidaan yhdistää niin operetti, farssi kuin viihdekin. Ranskalainen Can-Can on käytännössä hänen teemansa. Kuitenkaan Offenbach ei koskaan nähnyt Can-Cania tanssittuna! Mitä komediakarikatyyrin takana piilee?
Musiikintutkija ja kapellimestari Jean-Christophe Keck seuraa Offenbachin kunnianhimoista matkaa Euroopan teattereihin ja 1800-luvun yleisön sydämiin. Keck paljastaa, miten Offenbach vakiinnutti asemansa komedian nerona ja miten ryöppyävät röyhelöt kätkivät loistavan oopperasäveltäjän.

Salomonin kaivoksia etsimässä

pe 14.06.2013 07.00 - 08.00 60 minViasat History

(The Quest for Solomon's Mines/2010) Raamatun mukaan Daavid löi Goljat-jättiläisen kuoliaaksi ja yhdisti Israelin 12 heimoa. Hänen poikansa Salomo peri mahtavan kuningaskunnan, joka ulottui Välimereltä Eufratiin. Ovatko nämä tarinat totta?
Raamatun kuvaukset ja lupaukset satumaisista rikkauksista ovat houkutelleet tutkijoita pitkään etsimään myyttistä historian aarretta: kuningas Salomon kaivoksia. Tähän päivään mennessä Salomon kaivoksista ei ole löydetty todisteita. Itse asiassa Salomosta ja hänen isästään on niin vähän fyysisiä todisteita, että monien mielestä nämä kaksi kuuluisaa Vanhan testamentin kuningasta eivät ole sen todellisempia kuin kuningas Arthurkaan.
Nyt kaksi tutkimusryhmää suuntaa Pyhään maahan etsimään vastauksia. Israelilainen arkeologi Yosef Garfinkel ja yhdysvaltalainen arkeologi Thomas Levy ovat kumpikin varustautuneet huippuluokan tekniikalla, jonka avulla on mahdollista todistaa Daavidin ja Salomon todella eläneen ja sen lisäksi myös hallinneen valtakuntaa, joka ravisteli maailmaa kymmenennellä vuosisadalla ennen ajanlaskumme alkua.

Time Team

pe 14.06.2013 08.00 - 09.00 60 minViasat History

(Time Team YR XI/2005) Time Teamin innostus Britannian rikkaan ja pitkän historian selvittämiseen on populaaristanut arkeologian, jota voisi muutoin helposti pitää ?ummehtuneena? aiheena. Kaivaessaan kaikkea mahdollista paleoliittiselta ajalta aina lähimenneisyyteen saakka Time Team sekä viihdyttää että lisää katsojien historian tuntemusta.

Salainen sota

pe 14.06.2013 09.00 - 10.00 60 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Muinaiset maailmat

pe 14.06.2013 10.00 - 11.00 60 minViasat History

(Ancient Worlds/2010) Tämä on lumoava löytöretki kansojen ja kansakuntien syntyyn. Ohjelmassa kerrotaan muun muassa, kuinka uskonto kehittyi, miten ensimmäisen kerran käytettiin ja väärinkäytettiin valtaa ja perintöä ja miten kehittyi herkkä tasapaino oikeusturvan ja yhteiskunnan vapauksien välillä. Päärooleissa ovat Lähi-itä, Egypti, Venäjän Kaukasus ja Välimeren maat sekä arvostetut historioitsijat, paikalliset asiantuntijat ja arkeologit. Mesopotamian kaupungit, pronssikausi, Persian sodat, Aleksanteri Suuri ja Rooma ? tämä historian virstanpylväitä esittelevä sarja herättää kuninkaat, soturit, kauppiaat ja filosofit eloon ja auttaa ymmärtämään, miten muinaiset menestykset ja epäonnistumiset muovasivat maailman, jonka olemme perineet.

Solu

pe 14.06.2013 11.00 - 12.00 60 minViasat History

(Cell/2009) Mukaansatempaava, häkellyttävä ja mutkikas matka 300 vuoden taakse tutkimaan solun salaisuuksia ? itse elämää. Tohtori Adam Rutherford palaa kiehtovassa sarjassa aikaan, jolloin löydettiin kasvien solurakenne: elämän salaisuuden etsiminen johdatti tiedemiehet syvälle solun sisäiseen toimintaan ja lopulta moderniin synteettiseen biologiaan, jossa elämää luodaan tyhjästä. Tämä on tarina kilpailusta ja salaisuuksista, virheistä ja onnettomuuksista sekä yllättävistä oivalluksista, jotka kumosivat tieteelliset ja uskonnolliset dogmit.

Tieteen tarina

pe 14.06.2013 12.00 - 13.00 60 minViasat History

(Story of Science/2010) Jokaisen päivän jokaisena hetkenä elämme tieteen luomassa maailmassa. Jokainen jakso alkaa liikuttavan yksinkertaisella kysymyksellä, joita meistä jokainen joskus kysyy. Sen jälkeen palaamme menneisyyteen ja löydämme inhimillisiä tarinoita; elämme uudelleen kokeilut, joiden avulla miehet ja naiset ovat etsineet vastauksia ja samalla muuttaneet maailmaa. Näemme, miten tiede on selvittänyt, mistä meidät on tehty, mistä olemme tulleet ja mitä on maapallomme ulkopuolella. Selvitämme, miten tiede on paljastanut luonnon kätketyt salaisuudet, miten se on tuottanut voiman, joka on kaatanut kuninkaita ja keisareita, ja miten se on päästänyt valloilleen planeettamme suunnattoman voiman. Tämä on tarina siitä, miten historia on tehnyt tiedettä ja tiede historiaa ja miten ajan mittaan kehkeytyneet ideat ovat luoneet modernin maailman.

Kadonneen vakoojakoneen arvoitus

pe 14.06.2013 13.00 - 14.00 60 minViasat History

(Mystery of the Missing Spy Plane/2011) Tämä on tarina Ruotsin ilmavoimien DC-3-lentokoneesta, joka katosi Itämeren päällä vuonna 1952. Yli 30 vuotta myöhemmin paljastui, että kone oli suorittamassa äärimmäisen salaista tehtävää. Venäjän hallitus myönsi edeltäjänsä Neuvostoliiton ampuneen koneen alas. Hylkyä ei koskaan löydetty, ja kahdeksan miehistön jäsentä olivat kateissa vuoteen 2003 asti, jolloin SAS-yhtiön kapteeni Anders Jallai ryhtyi etsimään kadonnutta vakoilukonetta.

Salainen sota

pe 14.06.2013 14.00 - 15.00 60 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Roomaa ei rakennettu päivässä

pe 14.06.2013 15.00 - 16.00 60 minViasat History

(Rome Wasn't Built in a Day/2011) Mitä tapahtuu, kun kuusi nykypäivän rakentajaa jättää modernit työkalunsa ja alkaa rakentaa roomalaisaikaista villaa apunaan ainoastaan vuonna 25 eKr kirjoitettu Vitruviuksen ohjekirja Rooman rakentamisesta? Värväämme työhön väliaikaisen rakentajien ryhmän, johon kuuluvat mm. työnjohtaja, muurari, putkimies ja rappaaja. Heidän haasteenaan on rakentaa täydellinen roomalaisajan huvila. Tämä ainutlaatuinen, kevyt ja hauska sarja tarjoaa tuoreen tavan tarkastella esi-isiemme teknologiaa ja arkkitehtuuria.

Roomaa ei rakennettu päivässä

pe 14.06.2013 16.00 - 17.00 60 minViasat History

(Rome Wasn't Built in a Day/2011) Mitä tapahtuu, kun kuusi nykypäivän rakentajaa jättää modernit työkalunsa ja alkaa rakentaa roomalaisaikaista villaa apunaan ainoastaan vuonna 25 eKr kirjoitettu Vitruviuksen ohjekirja Rooman rakentamisesta? Värväämme työhön väliaikaisen rakentajien ryhmän, johon kuuluvat mm. työnjohtaja, muurari, putkimies ja rappaaja. Heidän haasteenaan on rakentaa täydellinen roomalaisajan huvila. Tämä ainutlaatuinen, kevyt ja hauska sarja tarjoaa tuoreen tavan tarkastella esi-isiemme teknologiaa ja arkkitehtuuria.

Unohdetut ruokavaliot

pe 14.06.2013 17.00 - 18.00 60 minViasat History

(The Diets That Time Forgot/2008) Voivatko entisaikojen dieetit auttaa tämän päivän laihduttajia? Tässä sarjassa 2000-luvun laihduttajat noudattavat 24 päivän ajan laihdutusruokavaliota ja kunto-ohjelmaa, jotka olivat suosittuja viktoriaanisen ajan lopulla ja edvardiaanisella ajalla sekä kultaisella kaksikymmenluvulla. Tarkastelemme vaikutuksia, jotka ovat muokanneet meitä siitä lähtien, kun ensimmäistä kertaa tulimme tietoisiksi lihavuudestamme. Poimimme käytännölliset neuvot esi-isiemme selkeästi tehokkaimmista painontarkkailumenetelmistä. Selvitämme, mikä menetelmä toimii parhaiten; onko se banting-dieetti, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1863, onko se 1900-luvun alun pureskeludieetti vai ensimmäisen kerran kaloreiden laskentaan perustunut Lulu-dieetti, jota käsittelevästä teoksesta tuli vuoden 1922 eniten myyty tietokirja?.

Kadonneen vakoojakoneen arvoitusU

pe 14.06.2013 18.00 - 19.00 60 minViasat History

(Mystery of the Missing Spy Plane/2011) Tämä on tarina Ruotsin ilmavoimien DC-3-lentokoneesta, joka katosi Itämeren päällä vuonna 1952. Yli 30 vuotta myöhemmin paljastui, että kone oli suorittamassa äärimmäisen salaista tehtävää. Venäjän hallitus myönsi edeltäjänsä Neuvostoliiton ampuneen koneen alas. Hylkyä ei koskaan löydetty, ja kahdeksan miehistön jäsentä olivat kateissa vuoteen 2003 asti, jolloin SAS-yhtiön kapteeni Anders Jallai ryhtyi etsimään kadonnutta vakoilukonetta.

Muinaiset maailmat

pe 14.06.2013 19.00 - 20.00 60 minViasat History

(Ancient Worlds/2010) Tämä on lumoava löytöretki kansojen ja kansakuntien syntyyn. Ohjelmassa kerrotaan muun muassa, kuinka uskonto kehittyi, miten ensimmäisen kerran käytettiin ja väärinkäytettiin valtaa ja perintöä ja miten kehittyi herkkä tasapaino oikeusturvan ja yhteiskunnan vapauksien välillä. Päärooleissa ovat Lähi-itä, Egypti, Venäjän Kaukasus ja Välimeren maat sekä arvostetut historioitsijat, paikalliset asiantuntijat ja arkeologit. Mesopotamian kaupungit, pronssikausi, Persian sodat, Aleksanteri Suuri ja Rooma ? tämä historian virstanpylväitä esittelevä sarja herättää kuninkaat, soturit, kauppiaat ja filosofit eloon ja auttaa ymmärtämään, miten muinaiset menestykset ja epäonnistumiset muovasivat maailman, jonka olemme perineet.

Voynichin koodi ? maailman salaperäisin käsikirjoitus

pe 14.06.2013 20.00 - 21.00 60 minViasat History

(The Voynich Code - The World's Most Mysterious Manuscript/2010) Voyinichin koodi on maailman arvoituksellisin käsikirjoitus. Kirjan on kirjoittanut tuntematon kirjailija, kuvitus on arvoituksellinen, eivätkä parhaimmatkaan koodinmurtajat ole kyenneet tulkitsemaan käsikirjoituksen kieltä. Ei ihme, että tämä käsikirjoitus esiintyy jopa Dan Brownin uusimmassa bestsellerissä, Kadonnut symboli.
Voynichin käsikirjoitus on kiehtonut yhtä lailla niin tutkijoita kuin okkultistejakin siitä lähtien, kun se löydettiin sata vuotta sitten. Japanin purple-koodin murtajat, fyysikot huippumoderneilla tietokoneillaan ja yleisnerot historioitsijat ovat kaikki koettaneet onneaan. Silti tähän päivään mennessä kukaan ei ole vielä kyennyt selvittämään kirjan sisältöä. Tässä ohjelmassa Voynichin koodin laatijan henkilöllisyys yritetään paljastaa aivan uuden johtolangan avulla.

Tehdään historiaa

pe 14.06.2013 21.00 - 22.00 60 minViasat History

(Making History/2009) Sarjassa sukelletaan kysymysten ja vastausten avulla suoraan aiheisiin, joista me kaikki haluamme tietää lisää. Saamme kuulla, miksi Stonehenge rakennettiin ja mikä oli Hitlerin lempikirja. Animaatio ja liikegrafiikka yhdistettyinä arkistomateriaaliin vievät aihetta nopeasti eteenpäin viihdyttävällä tavalla.

Kuolemaa ja keskiaikaa

pe 14.06.2013 22.00 - 23.00 60 minViasat History

(Medieval Dead/2012) Jos keskiajalta peräisin olevat ruumiit osaisivat puhua, mitä ne kertoisivat meille? Ne kertoisivat uskomattomia tarinoita pakanarituaaleista, rutosta ja julmasta maasta, jossa tavallinen kansa kamppaili eloonjäämisestään. Nyt, vuosisatoja hautaamisensa jälkeen, keskiaikaiset vainajat ovat nousemassa haudoistaan. Sarja paljastaa tositarinoita keskiajan elämästä tutkimalla maahan kuopattuja luurankojen jäänteitä. Sarja vie katselijat syvemmälle keskiaikaiseen maailmaan kuin koskaan aikaisemmin yhdistämällä mukaansatempaavien tarinoiden dramaattiset rekonstruoinnit arkeologiaan.

Napoleon

pe 14.06.2013 23.00 - 00.00 60 minViasat History

(Napoleon/2012) Ensimmäistä kertaa näemme täydellisen historiankuvauksen miehestä, joka muutti Euroopan pysyvästi nuorena kapteenina vuonna 1793. Dokumenttia on kuvattu yli 70 paikassa, ja mukana ovat maailman parhaat asiantuntijat.
Nuoresta tykistön kapteenista tuli keisari, joka piti koko Eurooppaa tiukassa otteessaan yli 20 vuoden ajan vuosina 1793?1815. Hänen tarinansa kietoutuu 1800-luvun Keski-Euroopan tarinaan. Armeijat ja diplomaatit, Yhdysvaltojen korkeat virkamiehet, keisarillinen perhe ja ympärillä olevat ihmiset, vastustajat ja viimeiset uskolliset Saint Helenan saarella ? Napoleonin koko historia, tinkimättömästi?.

Salainen sota

la 15.06.2013 00.00 - 01.00 60 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Time Team

la 15.06.2013 01.00 - 02.00 60 minViasat History

(Time Team YR XI/2005) Time Teamin innostus Britannian rikkaan ja pitkän historian selvittämiseen on populaaristanut arkeologian, jota voisi muutoin helposti pitää ?ummehtuneena? aiheena. Kaivaessaan kaikkea mahdollista paleoliittiselta ajalta aina lähimenneisyyteen saakka Time Team sekä viihdyttää että lisää katsojien historian tuntemusta.

Kadonneen vakoojakoneen arvoitus

la 15.06.2013 02.00 - 03.00 60 minViasat History

(Mystery of the Missing Spy Plane/2011) Tämä on tarina Ruotsin ilmavoimien DC-3-lentokoneesta, joka katosi Itämeren päällä vuonna 1952. Yli 30 vuotta myöhemmin paljastui, että kone oli suorittamassa äärimmäisen salaista tehtävää. Venäjän hallitus myönsi edeltäjänsä Neuvostoliiton ampuneen koneen alas. Hylkyä ei koskaan löydetty, ja kahdeksan miehistön jäsentä olivat kateissa vuoteen 2003 asti, jolloin SAS-yhtiön kapteeni Anders Jallai ryhtyi etsimään kadonnutta vakoilukonetta.

Haydnia etsimässä

la 15.06.2013 03.00 - 04.00 60 minViasat History

(In Search of Haydn/2011) Haydn (1732?1809) oli eräs huomattavimmista uudistajista musiikin alalla. Mozart ja Beethoven ihailivat suuresti Papa-Haydnia, ja kuitenkin hän jää usein nykypäivän konserttisaleissa nuorempien aikalaistensa varjoon.
Ohjelmassa pyritään tasapainottamaan tilannetta ja kuvaamaan tämän unohdetun mestarin elämää ja työtä nykypäivän parhaimpien Haydnin tulkitsijoiden kautta.
Takaisin TV-oppaan etusivulle
Jääkiekon MM-kisojen TV-opas >

Suomen näppärin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Suurmestari, Haluatko miljonääriksi?, Tabu, Lemmen viemää, Emmerdale, Salatut elämät, Syke, Kaikki anteeksi, Belgravia, Unelma-asunto auringon alta

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity