TietovisatSanakirjaHoroskooppiBlogitVaihtoautotViihdeReseptit
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot tiistaina 21.10.2014

Näytä tiivistettynä

Museon mysteerit

ti 21.10.2014 04.00 - 04.50 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Mongolian jäinen hauta

ti 21.10.2014 04.50 - 06.00 1h 10 minViasat History

Ranskalais-mongolialainen tutkijaryhmä löytää hyytävän kylmän Mongolian sydämestä Altain vuoristosta skyyttisotilaan valtavan haudan, joka on 2 300 vuotta vanha. Aika on vähissä, sillä kasvihuoneilmiö voi tuhota Mongoliaan klaaninsa kanssa asettuneen uudisraivaajan maalliset jäänteet lopullisesti. Koska ruumis on rituaalin mukaan haudattu syvälle ja Mongoliassa on erittäin kylmä, arkeologeja odottaa täysin ehjä hautakammio. Päähauta on halkaisijaltaan 16 metriä ja näin ollen Altain vuoriston suurin hauta. Haudan peittona on tuhansia kiloja kiviä, jotka pitää siirtää käsin.

Mao ? kiinalainen tarina

ti 21.10.2014 06.00 - 07.00 60 minViasat History

(Mao - A Chinese Tale/2006) Puhemies Mao, kiinalaisen kommunismin isä on eräs maailmanhistorian jättiläisistä ? sotilaallinen strategisti, valtiomies, visionääri, filosofi, runoilija, vallankumousmies ja poliitikko. Kiinan viranomaiset avasivat arkistonsa ensimmäistä kertaa kertoakseen kommunistijohtajan elämäntarinan kokonaisuudessaan tämän neliosaisen sarjan tuottamista varten. Dokumentissa tutkitaan Kiinan historiaa alkaen viimeisen keisarin kaudesta, jolloin Kiina oli heikentynyt ja länsivaltojen tarkkailun alla. Tämän jälkeen tutustutaan oopiumsotiin ja lopulta tämän päivän kapitalismia kohti kulkevaan Kiinaan. Ohjelma kertoo Mao Zedongin tarinan. Mao syntyi maanviljelijäksi ja kasvoi talonpoikien joukossa. Hänestä tuli etevä oppinut, Kiinan kommunistisen puolueen kansankongressin jäsen ja lopulta puolueen puheenjohtaja.

Viikinkitarinoita

ti 21.10.2014 07.00 - 08.05 1h 5 minViasat History

(The Viking Sagas/2011) Satoja vuosia sitten viikingit alkoivat kaukaisessa Islannissa kirjoittaa muistiin kymmeniä saagoiksi nimitettyjä tarinoitaan. Saagojen kirjoittaminen oli kirjallinen saavutus, jolla ei ole juurikaan vertailukohtaa historiassa.
Saagat ovat upeaa taidetta ? syvälliset kertomukset pohjautuvat todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin. Ne ovat romaaneja, jotka on kirjoitettu satoja vuosia ennen romaanin keksimistä.
Nämä saagat eivät silti ole pelkästään hienoa taidetta. Ne ovat mittaamattoman arvokkaita historiallisia dokumentteja, jotka herättävät eloon viikinkien maailman.
Tänä päivänä Islanti on yksi maailman luku- ja kirjoitustaitoisimmista ja kirjallisuutta harrastavimmista maista. Historioitsijat, akateemikot, velhot ja tarinankertojat kertovat islantilaisten ja saagojen välisestä ainutlaatuisesta yhteydestä ? saagat ovat auttaneet islantilaisia selviytymään vaikeuksien ja kärsimysten täyttämistä vuosisadoista. Tämä seikkailu auttaa meitä ymmärtämään ihmisessä aina ollutta syvällistä tarvetta tarinankertomiseen.

Time Team

ti 21.10.2014 08.05 - 09.00 55 minViasat History

(Time Team XIX/2011) Tony Robinson johtaa jälleen innostuneiden asiantuntijoiden ja omintakeisten tyyppien joukkoa, joka ratkaisee muinaisia arvoituksia uusilla arkeologisilla kaivauspaikoilla eri puolilla Britanniaa. Tänä vuonna Tony tiimeineen matkaa Essexiin etsimään De Veren suvun kartanoa ja suvun kuuluisimman jäsenen hautaa. Huhujen mukaan tuo kyseinen De Vere kenties kirjoitti osan Shakespearen näytelmistä. Suffolkin rannikolla tiimi puolestaan yrittää kaivaa esiin Dunwichin. Tuon keskiajan kukoistavan ja merkittävän sataman paikalla on enää vain muutama mereen romahtamaisillaan oleva rakennus. Kun mukaan lisätään vielä roomalainen linnoitus, kadonnut linna, kuninkaallinen metsästysmaja, rantapenkereellä oleva hautausmaa ja kylä, jonka keskellä on reikä, koossa on taas yksi klassinen Time Teamin tuotantokausi.

Salainen sota

ti 21.10.2014 09.00 - 10.00 60 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Tudorien aikainen maatila

ti 21.10.2014 10.00 - 11.10 1h 10 minViasat History

Luostarit olivat keskiajalla Englannin henkisen elämän keskuksia. Suurimman osan luostarin maanviljelystä ja puhdetöistä hoiti tavallinen rahvas. Tässä sarjassa historioitsija Ruth Goodman ja arkeologit Peter Ginn ja Tom Pinfold astuvat tuon rahvaan saappaisiin. Samalla he tarkastelevat luostarin tärkeintä tehtävää, joka oli kaikkien kristittyjen, sekä elävien että kuolleiden, hengellisestä hyvinvoinnista huolehtiminen. Ruth, Peter ja Tom perehtyvät niin viinin kuin vaatteidenkin valmistukseen, vesirattaan kehittämiseen, lampaiden kasvatukseen ja moniin muihin tilan töihin.

Idästä länteen: Matkoja maapallon keskuksesta

ti 21.10.2014 11.10 - 12.10 60 minViasat History

(East to West/2011) Tämä on tositarina Lähi-idän kulttuurin synnystä ja kukoistuksesta ja sen valtavasta vaikutuksesta länteen. Suuri osa lännen tapahtumista sijoittui vain marginaaliseen asemaan tämän taiteen, uskontojen ja sosiaalisen evoluution todellisen kehtoon verrattuna. Maailmanhistorian merkittävimmissä vaiheissa avainasemassa oli Lähi-itä ? poikkeuksellinen alue, joka on ollut tuhansien vuosien ajan maailman poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus sekä silta Aasian, Afrikan ja Euroopan mannerten välillä.
Kun etsitään tieteen, oikeuden, monoteismin, kaupan, siviilioikeuksien ja taiteellisen ilmaisun lähtökohtaa, katse käännetään itään. Tämä on monitahoinen totuus, joka käsittää valtavat imperiumit, esittelee käsikirjoituskokoelmat, arvioi valloitusten aikakautta, ottomaaneja ja renessanssia, matkustaa silkkitietä ja käsittää kolme mannerta.

Salaseurat

ti 21.10.2014 12.10 - 13.00 50 minViasat History

Ne ovat äärimmäisen salamyhkäisiä, toimivat varjoissa ja harjoittavat muinaisia rituaaleja. Oli kyse sitten vapaamuurareista, ruusuristiläisistä, temppeliritareista, Illuminatista tai Yalen legendaarisesta Skull and Bones -seurasta, salaseurojen jäsenillä epäillään usein olevan salaisia päämääriä. Vaitiololupaukset ruokkivat myyttien ja legendojen syntyä. Yleisin syytös on, että salaseurojen todellisena tavoitteena on maailmanvalloitus. Tässä kolmiosaisessa sarjassa historian tohtori Marian Füssel etsii tietoja historian kuuluisimmista salaseuroista ja salaliittoteorioista.

Äänetön sota: Taistelu pinnan alla

ti 21.10.2014 13.00 - 14.00 60 minViasat History

Yhdysvallat ja Neuvostoliitto kävivät 1900-luvun jälkipuoliskolla kiivasta taistelua maailman poliittisesta ja alueellisesta herruudesta. Molemmat suurvallat kehittivät valtavat määrät ydinaseita ja johdattivat liittolaisineen maailman toistuvasti ydinsodan partaalle, vaikka ? uskomatonta kyllä ? nämä vaaralliset pattitilanteet tapahtuivat usein täysin salassa merten syvyyksissä. Tämä paljastava kaksiosainen sarja kertoo huiman tarinan Yhdysvaltain, Britannian ja Neuvostoliiton sukellusvenesodankäynnistä. Se tarjoaa ensikäden tietoa ja ennennäkemättömän kuvauksen siitä, millaisen paineen alla näissä tappavissa aluksissa elettiin. Vaikuttavien rekonstruktioiden ja arkistomateriaalin avulla sarja herättää henkiin vedenalaiset takaa-ajot ja vakoiluoperaatiot, jotka veivät maailman ydinsodan partaalle.

Tieteen tarinaU

ti 21.10.2014 14.00 - 15.10 1h 10 minViasat History

(Story of Science/2010) Jokaisen päivän jokaisena hetkenä elämme tieteen luomassa maailmassa. Jokainen jakso alkaa liikuttavan yksinkertaisella kysymyksellä, joita meistä jokainen joskus kysyy. Sen jälkeen palaamme menneisyyteen ja löydämme inhimillisiä tarinoita; elämme uudelleen kokeilut, joiden avulla miehet ja naiset ovat etsineet vastauksia ja samalla muuttaneet maailmaa. Näemme, miten tiede on selvittänyt, mistä meidät on tehty, mistä olemme tulleet ja mitä on maapallomme ulkopuolella. Selvitämme, miten tiede on paljastanut luonnon kätketyt salaisuudet, miten se on tuottanut voiman, joka on kaatanut kuninkaita ja keisareita, ja miten se on päästänyt valloilleen planeettamme suunnattoman voiman. Tämä on tarina siitä, miten historia on tehnyt tiedettä ja tiede historiaa ja miten ajan mittaan kehkeytyneet ideat ovat luoneet modernin maailman.

Muinaiset maailmatU

ti 21.10.2014 15.10 - 16.10 60 minViasat History

(Ancient Worlds/2010) Tämä on lumoava löytöretki kansojen ja kansakuntien syntyyn. Ohjelmassa kerrotaan muun muassa, kuinka uskonto kehittyi, miten ensimmäisen kerran käytettiin ja väärinkäytettiin valtaa ja perintöä ja miten kehittyi herkkä tasapaino oikeusturvan ja yhteiskunnan vapauksien välillä. Päärooleissa ovat Lähi-itä, Egypti, Venäjän Kaukasus ja Välimeren maat sekä arvostetut historioitsijat, paikalliset asiantuntijat ja arkeologit. Mesopotamian kaupungit, pronssikausi, Persian sodat, Aleksanteri Suuri ja Rooma ? tämä historian virstanpylväitä esittelevä sarja herättää kuninkaat, soturit, kauppiaat ja filosofit eloon ja auttaa ymmärtämään, miten muinaiset menestykset ja epäonnistumiset muovasivat maailman, jonka olemme perineet.

Time Team

ti 21.10.2014 16.10 - 17.00 50 minViasat History

(Time Team XIX/2011) Tony Robinson johtaa jälleen innostuneiden asiantuntijoiden ja omintakeisten tyyppien joukkoa, joka ratkaisee muinaisia arvoituksia uusilla arkeologisilla kaivauspaikoilla eri puolilla Britanniaa. Tänä vuonna Tony tiimeineen matkaa Essexiin etsimään De Veren suvun kartanoa ja suvun kuuluisimman jäsenen hautaa. Huhujen mukaan tuo kyseinen De Vere kenties kirjoitti osan Shakespearen näytelmistä. Suffolkin rannikolla tiimi puolestaan yrittää kaivaa esiin Dunwichin. Tuon keskiajan kukoistavan ja merkittävän sataman paikalla on enää vain muutama mereen romahtamaisillaan oleva rakennus. Kun mukaan lisätään vielä roomalainen linnoitus, kadonnut linna, kuninkaallinen metsästysmaja, rantapenkereellä oleva hautausmaa ja kylä, jonka keskellä on reikä, koossa on taas yksi klassinen Time Teamin tuotantokausi.

Tudorien aikainen maatila

ti 21.10.2014 17.00 - 18.10 1h 10 minViasat History

Luostarit olivat keskiajalla Englannin henkisen elämän keskuksia. Suurimman osan luostarin maanviljelystä ja puhdetöistä hoiti tavallinen rahvas. Tässä sarjassa historioitsija Ruth Goodman ja arkeologit Peter Ginn ja Tom Pinfold astuvat tuon rahvaan saappaisiin. Samalla he tarkastelevat luostarin tärkeintä tehtävää, joka oli kaikkien kristittyjen, sekä elävien että kuolleiden, hengellisestä hyvinvoinnista huolehtiminen. Ruth, Peter ja Tom perehtyvät niin viinin kuin vaatteidenkin valmistukseen, vesirattaan kehittämiseen, lampaiden kasvatukseen ja moniin muihin tilan töihin.

ViikinkitarinoitaU

ti 21.10.2014 18.10 - 19.15 1h 5 minViasat History

(The Viking Sagas/2011) Satoja vuosia sitten viikingit alkoivat kaukaisessa Islannissa kirjoittaa muistiin kymmeniä saagoiksi nimitettyjä tarinoitaan. Saagojen kirjoittaminen oli kirjallinen saavutus, jolla ei ole juurikaan vertailukohtaa historiassa.
Saagat ovat upeaa taidetta ? syvälliset kertomukset pohjautuvat todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin. Ne ovat romaaneja, jotka on kirjoitettu satoja vuosia ennen romaanin keksimistä.
Nämä saagat eivät silti ole pelkästään hienoa taidetta. Ne ovat mittaamattoman arvokkaita historiallisia dokumentteja, jotka herättävät eloon viikinkien maailman.
Tänä päivänä Islanti on yksi maailman luku- ja kirjoitustaitoisimmista ja kirjallisuutta harrastavimmista maista. Historioitsijat, akateemikot, velhot ja tarinankertojat kertovat islantilaisten ja saagojen välisestä ainutlaatuisesta yhteydestä ? saagat ovat auttaneet islantilaisia selviytymään vaikeuksien ja kärsimysten täyttämistä vuosisadoista. Tämä seikkailu auttaa meitä ymmärtämään ihmisessä aina ollutta syvällistä tarvetta tarinankertomiseen.

Myyttien metsästäjät

ti 21.10.2014 19.15 - 20.10 55 minViasat History

(Myth Hunters/2012) Tositarina historian kuulujen legendojen metsästyksestä. Natsit etsimässä Graalin maljaa, amerikkalaiset metsästämässä merirosvoaarteita Vietnamissa, tositarina kristallikalloista, kuningas Salomon kaivosten salaisuudet. Dokumenttisarjassa paljastetaan, mitä kätkeytyy modernin historian satumaisen, romanttisen ja hämmennystäkin aiheuttavan aarteenmetsästyksen taakse.

Museon mysteerit

ti 21.10.2014 20.10 - 21.00 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Gandhi - Mahatman synty

ti 21.10.2014 21.00 - 22.00 60 minViasat History

Ensimmäinen kattava sarja Gandhin elämästä. Sarjassa käsitellään niin Gandhin suhdetta vaimoonsa, hänen kohua herättäneitä rotunäkemyksiään kuin hänen rooliaan Intian itsenäistymisessäkin. Martin Luther King, Dalai Lama ja lukuisat muut tunnetut rauhanaktivistit ovat kulkeneet Gandhin jalanjäljissä. Hän on kiistatta Intian kunnioitettu ?maan isä?, mutta hänessä on myös toinen, tuntemattomampi puoli. Sarja perehtyy Gandhin periaatteiden syntyyn, hänen siirtymiseensä politiikan pariin ja hänen kamppailuunsa Intian itsenäistymisen puolesta.

Muinaiset eliittijoukot

ti 21.10.2014 22.00 - 23.00 60 minViasat History

(Ancient Black Ops/2014) Sarjassa perehdytään muinaisiin palkkatappajiin. Vallanpitäjät antiikin Kreikasta kylmään Pohjolaan ovat aina tarvinneet eliittijoukkoja, huippukoulutettuja miehiä, jotka hallitsevat erilaiset tappavat aseet ja jotka osaavat jäljittää vallanpitäjien viholliset. Sarjassa tutkitaan muinaisten eliittiryhmien ja iskujoukkojen salaisia operaatioita viikinkien aikakaudelta ja sitäkin varhaisemmilta ajoilta. Kussakin jaksossa keskitytään yhteen vaaralliseen tehtävään ja kerrotaan, kuinka salaiset joukot valitsivat kohteensa, kuinka ne harjoittelivat ja mikä teki niistä oman aikansa pelätyimpiä tappajia.

Kuolemaa ja keskiaikaa

ti 21.10.2014 23.00 - 00.00 60 minViasat History

(Medieval Dead/2012) Jos keskiajalta peräisin olevat ruumiit osaisivat puhua, mitä ne kertoisivat meille? Ne kertoisivat uskomattomia tarinoita pakanarituaaleista, rutosta ja julmasta maasta, jossa tavallinen kansa kamppaili eloonjäämisestään. Nyt, vuosisatoja hautaamisensa jälkeen, keskiaikaiset vainajat ovat nousemassa haudoistaan. Sarja paljastaa tositarinoita keskiajan elämästä tutkimalla maahan kuopattuja luurankojen jäänteitä. Sarja vie katselijat syvemmälle keskiaikaiseen maailmaan kuin koskaan aikaisemmin yhdistämällä mukaansatempaavien tarinoiden dramaattiset rekonstruoinnit arkeologiaan.

Myyttien metsästäjät

ke 22.10.2014 00.00 - 01.00 60 minViasat History

(Myth Hunters/2012) Tositarina historian kuulujen legendojen metsästyksestä. Natsit etsimässä Graalin maljaa, amerikkalaiset metsästämässä merirosvoaarteita Vietnamissa, tositarina kristallikalloista, kuningas Salomon kaivosten salaisuudet. Dokumenttisarjassa paljastetaan, mitä kätkeytyy modernin historian satumaisen, romanttisen ja hämmennystäkin aiheuttavan aarteenmetsästyksen taakse.

Taistelijoiden klubi: väkivallan historiaU

ke 22.10.2014 01.00 - 02.00 60 minViasat History

(Fight Club: A History of Violence/2012) Tämä sarja kertoo, mikä järjestetyn tappelun rooli on ollut kautta aikojen. Tappelu on vanhin huvittelumuoto. Fyysistä lähitaistelua on käytetty vuosisatojen ajan erilaisiin tarkoituksiin: tappeluilla on viihdytetty ihmisiä, keinottelijat ovat tehneet niillä omaisuuksia, niiden avulla on paettu orjuudesta, tuettu diplomaattisia suhteita, selvitetty välejä ja saatettu ajojahteja päätökseen sekä suojeltu ja ylläpidetty omaa kunniaa. Sarjassa tarkastellaan näiden armottomien kaksintaistelujen todellisuutta ja niiden vaikutusta mieleen ja kehoon. Kamppailut asetetaan sosiaaliseen ja historialliseen kehykseensä maalaamalla eloisa kuva ajasta, jolloin ne olivat todellisuutta.

Salainen sota

ke 22.10.2014 02.00 - 03.00 60 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Muinaiset maailmatU

ke 22.10.2014 03.00 - 04.00 60 minViasat History

(Ancient Worlds/2010) Tämä on lumoava löytöretki kansojen ja kansakuntien syntyyn. Ohjelmassa kerrotaan muun muassa, kuinka uskonto kehittyi, miten ensimmäisen kerran käytettiin ja väärinkäytettiin valtaa ja perintöä ja miten kehittyi herkkä tasapaino oikeusturvan ja yhteiskunnan vapauksien välillä. Päärooleissa ovat Lähi-itä, Egypti, Venäjän Kaukasus ja Välimeren maat sekä arvostetut historioitsijat, paikalliset asiantuntijat ja arkeologit. Mesopotamian kaupungit, pronssikausi, Persian sodat, Aleksanteri Suuri ja Rooma ? tämä historian virstanpylväitä esittelevä sarja herättää kuninkaat, soturit, kauppiaat ja filosofit eloon ja auttaa ymmärtämään, miten muinaiset menestykset ja epäonnistumiset muovasivat maailman, jonka olemme perineet.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen monipuolisin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Unelma-asunto auringon alta, Taivaan tulet, Gran Hotel, Suomen huutokauppakeisari, Haluatko miljonääriksi?, Syyttäjä Imma Tataranni, NHL Playoffs: NY Islanders - Carolina, The Voice of Finland, Musta valo, Emmerdale

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity