BlogitViihdeVaihtoautotHoroskooppiSanakirjaTietovisatReseptit
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot keskiviikkona 22.10.2014

Näytä tiivistettynä

Museon mysteerit

ke 22.10.2014 04.00 - 05.00 60 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Margatin ritarit

ke 22.10.2014 05.00 - 06.00 60 minViasat History

(The Knights of Margat/2009) Euroopan uudisasuttajat perustivat 1100- ja 1200-lukujen ensimmäisten ristiretkien jälkeen Syyrian rannikolle omat valtionsa, joiden puolustukseksi rakennettiin valtavat linnoitukset. Ehdottomasti suurin ja vahvoin niistä oli Margat, hospitaaliritarien tukikohta. Mikä toi nämä ritarit Margatiin ja miten he elivät jättimäisessä linnassaan?
Ohjelmassa seurataan Margatin loisteliasta menneisyyttä tutkivien unkarilaisten tiedemiesten työtä. Kolmiulotteiset animaatiot, otteet aikakauden kronikoista sekä simuloidut kohtaukset vievät meidät 800 vuotta ajassa taaksepäin ja luovat ainutlaatuisen näkymän suurten ristiretkien historiaan.

Kuolemaa ja keskiaikaa

ke 22.10.2014 06.00 - 07.00 60 minViasat History

(Medieval Dead/2012) Jos keskiajalta peräisin olevat ruumiit osaisivat puhua, mitä ne kertoisivat meille? Ne kertoisivat uskomattomia tarinoita pakanarituaaleista, rutosta ja julmasta maasta, jossa tavallinen kansa kamppaili eloonjäämisestään. Nyt, vuosisatoja hautaamisensa jälkeen, keskiaikaiset vainajat ovat nousemassa haudoistaan. Sarja paljastaa tositarinoita keskiajan elämästä tutkimalla maahan kuopattuja luurankojen jäänteitä. Sarja vie katselijat syvemmälle keskiaikaiseen maailmaan kuin koskaan aikaisemmin yhdistämällä mukaansatempaavien tarinoiden dramaattiset rekonstruoinnit arkeologiaan.

Venäjän historian paljastuksia

ke 22.10.2014 07.00 - 08.00 60 minViasat History

(Russia's History Revealed/2012) Sarjassa valotetaan Venäjän kiehtovaa historiaa vuosisatojen ajalta 1600-luvun lopusta Pietari Suuren valtakaudelta aina Neuvostoliiton kaatumiseen vuonna 1991. Ohjelman pääpaino on laajan valtakunnan eri aikakausien tärkeimmissä tapahtumissa, joilla on ollut vaikutusta aina tähän päivään saakka. Venäjän tarinan näkökulmana on kolme merkittävää kaupunkia: Pietari, Volgograd eli entinen Stalingrad ja Moskova. Venäjän historiassa kaikki kietoutuu yhteen: politiikan ja sodan käännekohdat, sankaritarinat sekä maailmaa muuttaneet keksinnöt ja löydöt. Nämä ovat tuokiokuvia ihmisten onnesta ja rajattomasta energiasta mutta myös valtavista tragedioista ja draamasta historian mittakaavassa.

Time Team

ke 22.10.2014 08.00 - 09.00 60 minViasat History

(Time Team XIX/2011) Tony Robinson johtaa jälleen innostuneiden asiantuntijoiden ja omintakeisten tyyppien joukkoa, joka ratkaisee muinaisia arvoituksia uusilla arkeologisilla kaivauspaikoilla eri puolilla Britanniaa. Tänä vuonna Tony tiimeineen matkaa Essexiin etsimään De Veren suvun kartanoa ja suvun kuuluisimman jäsenen hautaa. Huhujen mukaan tuo kyseinen De Vere kenties kirjoitti osan Shakespearen näytelmistä. Suffolkin rannikolla tiimi puolestaan yrittää kaivaa esiin Dunwichin. Tuon keskiajan kukoistavan ja merkittävän sataman paikalla on enää vain muutama mereen romahtamaisillaan oleva rakennus. Kun mukaan lisätään vielä roomalainen linnoitus, kadonnut linna, kuninkaallinen metsästysmaja, rantapenkereellä oleva hautausmaa ja kylä, jonka keskellä on reikä, koossa on taas yksi klassinen Time Teamin tuotantokausi.

Salainen sota

ke 22.10.2014 09.00 - 10.00 60 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Tudorien aikainen maatila

ke 22.10.2014 10.00 - 11.10 1h 10 minViasat History

Luostarit olivat keskiajalla Englannin henkisen elämän keskuksia. Suurimman osan luostarin maanviljelystä ja puhdetöistä hoiti tavallinen rahvas. Tässä sarjassa historioitsija Ruth Goodman ja arkeologit Peter Ginn ja Tom Pinfold astuvat tuon rahvaan saappaisiin. Samalla he tarkastelevat luostarin tärkeintä tehtävää, joka oli kaikkien kristittyjen, sekä elävien että kuolleiden, hengellisestä hyvinvoinnista huolehtiminen. Ruth, Peter ja Tom perehtyvät niin viinin kuin vaatteidenkin valmistukseen, vesirattaan kehittämiseen, lampaiden kasvatukseen ja moniin muihin tilan töihin.

Gandhi - Mahatman synty

ke 22.10.2014 11.10 - 12.10 60 minViasat History

Ensimmäinen kattava sarja Gandhin elämästä. Sarjassa käsitellään niin Gandhin suhdetta vaimoonsa, hänen kohua herättäneitä rotunäkemyksiään kuin hänen rooliaan Intian itsenäistymisessäkin. Martin Luther King, Dalai Lama ja lukuisat muut tunnetut rauhanaktivistit ovat kulkeneet Gandhin jalanjäljissä. Hän on kiistatta Intian kunnioitettu ?maan isä?, mutta hänessä on myös toinen, tuntemattomampi puoli. Sarja perehtyy Gandhin periaatteiden syntyyn, hänen siirtymiseensä politiikan pariin ja hänen kamppailuunsa Intian itsenäistymisen puolesta.

Kapyong

ke 22.10.2014 12.10 - 13.05 55 minViasat History

(Kapyong/2011) Etelä-Korean armeijan murskatappion jälkeen Kiinan kansan vapaaehtoisarmeija ajoi vihollistaan takaa Australian ja Kanadan joukkojen linjoille saakka kaivautuen samalla puolustusasemiin 39 kilometrin päähän selustasta. Joskus vain pistimen etäisyydellä ja usein täydellisessä pimeydessä taisteltiin mies miestä vastaan kamppailussa, jossa vastakkain olivat supervalta ja eri puolilla maailmaa sijaitsevista valtioista tulleiden sotilaiden monikansallinen ryhmittymä. He taistelivat laaksosta, jota on perinteisesti käytetty hyökkäysreittinä Souliin. Laakson kukistuessa eteläinen pääkaupunki ja koko sota olisi menetetty.
YK:n joukoilla oli korkeatasoisen maa- ja tykistötuen antama sotilaallinen etu. Kiinalaiset taas luottivat yksinomaan huimaan määrälliseen ylivoimaansa. Niinpä nuoret miehet molemmilla puolilla kävivät taistelua, joka tapahtui tiiviissä lähituntumassa erittäin henkilökohtaisella tasolla.
Kapyongin taistelusta tuli Kiinan viidennen offensiivin käännekohta tuona keväänä Koreassa. Hyökkäyksen tavoitteena oli ajaa vieraat joukot lopullisesti Etelä-Koreasta, aina mereen saakka. Sen sijaan tapahtui jotakin, joka muutti Korean sodan historiaa. Kiinalaisten voitto torjuttiin, ja he joutuivat taipumaan neuvotteluihin. Jos he olisivat onnistuneet, Yhdysvaltain toinen murskaava tappio olisi voinut laukaista tapahtumia, jotka olisivat saattaneet johtaa ydinaseilla toteutettuun joukkomurhaan Aasiassa ? ja kolmanteen maailmansotaan.

Maailmaa muuttanut sää

ke 22.10.2014 13.05 - 13.30 25 minViasat History

(Weather that Changed the World/2013) Vakavat kuivuudet, rankkasateet, äärimmäinen kylmyys sekä ennustamattomat tuulet ovat luonnon mahtavimpia osoituksia sen voimakkuudesta. Nämä sääolosuhteet ovat luoneet dramaattisia käännekohtia historiassa. Todisteet historiallisista taisteluista sekä kadonneista sivilisaatioista osoittavat, että sään aliarvioiminen tai väärin ennustaminen ovat aiheuttaneet tuhoisia jälkiseuraamuksia. Jokainen jakso paljastaa merkittävien historiallisten tapahtumien mysteerit ? olisiko Hitler hävinnyt, jos sääolosuhteet olisivat olleet erilaiset? Miksi Titanic törmäsi jäävuoreen? Miten huono sää vaikutti Napoleonin häviöön Waterloon taistelussa? Tämän mielenkiintoisen sarjan avulla löydät vastauksen näihin mielenkiintoisiin kysymyksiin sekä moniin muihin.

Maailmaa muuttanut sää

ke 22.10.2014 13.30 - 14.00 30 minViasat History

(Weather that Changed the World/2013) Vakavat kuivuudet, rankkasateet, äärimmäinen kylmyys sekä ennustamattomat tuulet ovat luonnon mahtavimpia osoituksia sen voimakkuudesta. Nämä sääolosuhteet ovat luoneet dramaattisia käännekohtia historiassa. Todisteet historiallisista taisteluista sekä kadonneista sivilisaatioista osoittavat, että sään aliarvioiminen tai väärin ennustaminen ovat aiheuttaneet tuhoisia jälkiseuraamuksia. Jokainen jakso paljastaa merkittävien historiallisten tapahtumien mysteerit ? olisiko Hitler hävinnyt, jos sääolosuhteet olisivat olleet erilaiset? Miksi Titanic törmäsi jäävuoreen? Miten huono sää vaikutti Napoleonin häviöön Waterloon taistelussa? Tämän mielenkiintoisen sarjan avulla löydät vastauksen näihin mielenkiintoisiin kysymyksiin sekä moniin muihin.

Tieteen tarina

ke 22.10.2014 14.00 - 15.10 1h 10 minViasat History

(Story of Science/2010) Jokaisen päivän jokaisena hetkenä elämme tieteen luomassa maailmassa. Jokainen jakso alkaa liikuttavan yksinkertaisella kysymyksellä, joita meistä jokainen joskus kysyy. Sen jälkeen palaamme menneisyyteen ja löydämme inhimillisiä tarinoita; elämme uudelleen kokeilut, joiden avulla miehet ja naiset ovat etsineet vastauksia ja samalla muuttaneet maailmaa. Näemme, miten tiede on selvittänyt, mistä meidät on tehty, mistä olemme tulleet ja mitä on maapallomme ulkopuolella. Selvitämme, miten tiede on paljastanut luonnon kätketyt salaisuudet, miten se on tuottanut voiman, joka on kaatanut kuninkaita ja keisareita, ja miten se on päästänyt valloilleen planeettamme suunnattoman voiman. Tämä on tarina siitä, miten historia on tehnyt tiedettä ja tiede historiaa ja miten ajan mittaan kehkeytyneet ideat ovat luoneet modernin maailman.

Keskiaikainen syntymä, avioliitto ja kuolema

ke 22.10.2014 15.10 - 16.10 60 minViasat History

Historioitsija ja kirjailija Helen Castor tutkii, kuinka keskiajan ihmiset käsittelivät elämän keskeisimpiä muutoksen hetkiä eli syntymää, avioliittoa ja kuolemaa. Castor paljastaa, mitä keskiajan ihmiset ajattelivat ja mihin he uskoivat. Keskiajallahan katolisen kirkon opetukset muovasivat ihmisten ajatuksia ja uskomuksia joka puolella läntistä Eurooppaa. Keskiajan lopulla katolinen kirkko kuitenkin ajautui suurten muutosten kouriin, eivätkä syntymän, avioliiton ja kuoleman käsitteet palanneet enää koskaan ennalleen.

Time Team

ke 22.10.2014 16.10 - 17.00 50 minViasat History

(Time Team XIX/2011) Tony Robinson johtaa jälleen innostuneiden asiantuntijoiden ja omintakeisten tyyppien joukkoa, joka ratkaisee muinaisia arvoituksia uusilla arkeologisilla kaivauspaikoilla eri puolilla Britanniaa. Tänä vuonna Tony tiimeineen matkaa Essexiin etsimään De Veren suvun kartanoa ja suvun kuuluisimman jäsenen hautaa. Huhujen mukaan tuo kyseinen De Vere kenties kirjoitti osan Shakespearen näytelmistä. Suffolkin rannikolla tiimi puolestaan yrittää kaivaa esiin Dunwichin. Tuon keskiajan kukoistavan ja merkittävän sataman paikalla on enää vain muutama mereen romahtamaisillaan oleva rakennus. Kun mukaan lisätään vielä roomalainen linnoitus, kadonnut linna, kuninkaallinen metsästysmaja, rantapenkereellä oleva hautausmaa ja kylä, jonka keskellä on reikä, koossa on taas yksi klassinen Time Teamin tuotantokausi.

Viktoriaaninen maatila

ke 22.10.2014 17.00 - 18.10 1h 10 minViasat History

(Victorian Farm/2008) Tämän havainnoivan sarjan tapahtumapaikkana on Acton Scott -maatila Shropshiressä, jossa aika on pysähtynyt viktoriaanisen Englannin maaseudulle. Historioitsija Ruth Goodman ja arkeologit Alex Langlands ja Peter Ginn uppoutuvat ainutlaatuisessa projektissa viktoriaanisen ajan maanviljelijöiden elämään. He käyttävät Actonin sukuun vuosisatojen aikana kerättyjä ikivanhoja työkaluja ja laitteita ja työskentelevät tilalla läpi vuoden ? kesän lämmössä ja sydäntalvella ryhmä löytää uudelleen unohdettujen taitojen ja tietojen maailman apunaan jatkuvasti hupeneva asiantuntijoiden joukko, joka pyrkii säilyttämään nämä taidot elävinä. Saamme kiehtovan kuvauksen maataloushistorian käänteentekevästä aikakaudesta.

Venäjän historian paljastuksiaU

ke 22.10.2014 18.10 - 19.00 50 minViasat History

(Russia's History Revealed/2012) Sarjassa valotetaan Venäjän kiehtovaa historiaa vuosisatojen ajalta 1600-luvun lopusta Pietari Suuren valtakaudelta aina Neuvostoliiton kaatumiseen vuonna 1991. Ohjelman pääpaino on laajan valtakunnan eri aikakausien tärkeimmissä tapahtumissa, joilla on ollut vaikutusta aina tähän päivään saakka. Venäjän tarinan näkökulmana on kolme merkittävää kaupunkia: Pietari, Volgograd eli entinen Stalingrad ja Moskova. Venäjän historiassa kaikki kietoutuu yhteen: politiikan ja sodan käännekohdat, sankaritarinat sekä maailmaa muuttaneet keksinnöt ja löydöt. Nämä ovat tuokiokuvia ihmisten onnesta ja rajattomasta energiasta mutta myös valtavista tragedioista ja draamasta historian mittakaavassa.

Myyttien metsästäjät

ke 22.10.2014 19.00 - 20.00 60 minViasat History

(Myth Hunters/2012) Tositarina historian kuulujen legendojen metsästyksestä. Natsit etsimässä Graalin maljaa, amerikkalaiset metsästämässä merirosvoaarteita Vietnamissa, tositarina kristallikalloista, kuningas Salomon kaivosten salaisuudet. Dokumenttisarjassa paljastetaan, mitä kätkeytyy modernin historian satumaisen, romanttisen ja hämmennystäkin aiheuttavan aarteenmetsästyksen taakse.

Museon mysteerit

ke 22.10.2014 20.00 - 20.50 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Susinaaraat

ke 22.10.2014 20.50 - 22.00 1h 10 minViasat History

(She Wolves/2012) Matilda, "englantilaisten rouva", oli 23. kesäkuuta vuonna 1141 Lontoossa valmistelemassa kruunajaisiaan, jotka pidettäisiin Westminster Abbeyssa. Seuraavana päivänä hänen serkkunsa Tapanin kannattajat pakottivat hänet poistumaan pääkaupungista. Matilda oli hiuskarvan päässä Englannin kruunusta, joka olisi kuulunut hänelle itseoikeutetusti; kului vielä neljäsataa vuotta, ennen kuin Englanti näki naisen valtaistuimellaan.
Tuon ajanjakson kuluessa kuusi merkittävää kuningatarta pystyi kuitenkin käyttämään voimaansa valtakunnassa sukupuolensa aiheuttamista esteistä huolimatta. Matildan, Eleonoora Akvitanialaisen, Ranskan Isabellan, Margareeta Anjoulaisen, Lady Jane Greyn ja Maria Tudorin elämäntarinat kuvaavat mukaansatempaavasti, kuinka valta kehittyi keskiajan Englannissa.
Historioitsija Helen Castor kertoo tässä sarjassa naisista, jotka onnistuivat vastoin kaikkea todennäköisyyttä käyttämään valtaa epätavallisen muutoksen aikakaudella ? aikana, jolloin Englannista tuli kansakunta, kun sen rajat määritettiin ja valtion ja monarkian välinen suhde vakiintui. Näiden naisten elämäntarinat haasteineen ja poliittisine taisteluineen johdattavat meidät matkalle normannien Englannista Tudorien Englantiin.

Rooman keisarinnat: äitejä, murhaajia ja rakastajattaria

ke 22.10.2014 22.00 - 23.10 1h 10 minViasat History

Antiikin Rooma oli suorastaan pelottavan partiarkaalinen yhteiskunta. Naisilla ei ollut äänioikeutta eikä juuri muitakaan lain takaamia oikeuksia. Mutta vallan huipulla naisillakin oli vaikutusvaltaa. Professori Catharine Edwards perehtyy niiden naisten tarinoihin, jotka saivat maistaa Roomassa valtaa. Ellei naisilla ollut poliittista pelisilmää, he päätyivät johtajien sijasta uhreiksi. Ensimmäiseksi Edwards tutustuu keisari Augustuksen vaimoon ja Tiberiuksen äitiin, Liviaan.

Ken Follettin matka pimeään keskiaikaanU

ke 22.10.2014 23.10 - 00.10 60 minViasat History

(Ken Follett's Journey into the Dark Ages/2012) Mikään muu historian aikakausi ei ole koskettanut mielikuvitusta yhtä paljon kuin keskiaika. Se on salaperäisyyden verhoama aika, jolloin aatelismiehet, priorit, mestarirakentajat ja munkit pitivät valtaa ja yksinkertainen maalaisväestö taisteli eloonjäämisestään. Kulkutaudit, nälänhätä ja noitavainot olivat yleisiä. Kirkon auktoriteetin kyseenalaistajia uhkasi kovin mahdollinen rangaistus ? kuolema. Aina joku kuitenkin nousi puolustamaan tervettä järkeä ja oikeudenmukaisuutta. Rohkeat miehet ja naiset loistivat kuin majakat pimeyden aikakautena. Mestarillinen tarinankertoja, maailmankuulu kirjailija Ken Follett tutkii keskiaikaa ja paljastaa hahmot, jotka toimivat inspiraation lähteenä romaanissa Maailma vailla loppua.

Myyttien metsästäjät

to 23.10.2014 00.10 - 01.10 60 minViasat History

(Myth Hunters/2012) Tositarina historian kuulujen legendojen metsästyksestä. Natsit etsimässä Graalin maljaa, amerikkalaiset metsästämässä merirosvoaarteita Vietnamissa, tositarina kristallikalloista, kuningas Salomon kaivosten salaisuudet. Dokumenttisarjassa paljastetaan, mitä kätkeytyy modernin historian satumaisen, romanttisen ja hämmennystäkin aiheuttavan aarteenmetsästyksen taakse.

Taistelijoiden klubi: väkivallan historia

to 23.10.2014 01.10 - 02.00 50 minViasat History

(Fight Club: A History of Violence/2012) Tämä sarja kertoo, mikä järjestetyn tappelun rooli on ollut kautta aikojen. Tappelu on vanhin huvittelumuoto. Fyysistä lähitaistelua on käytetty vuosisatojen ajan erilaisiin tarkoituksiin: tappeluilla on viihdytetty ihmisiä, keinottelijat ovat tehneet niillä omaisuuksia, niiden avulla on paettu orjuudesta, tuettu diplomaattisia suhteita, selvitetty välejä ja saatettu ajojahteja päätökseen sekä suojeltu ja ylläpidetty omaa kunniaa. Sarjassa tarkastellaan näiden armottomien kaksintaistelujen todellisuutta ja niiden vaikutusta mieleen ja kehoon. Kamppailut asetetaan sosiaaliseen ja historialliseen kehykseensä maalaamalla eloisa kuva ajasta, jolloin ne olivat todellisuutta.

Salainen sota

to 23.10.2014 02.00 - 03.00 60 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Keskiaikainen syntymä, avioliitto ja kuolema

to 23.10.2014 03.00 - 04.10 1h 10 minViasat History

Historioitsija ja kirjailija Helen Castor tutkii, kuinka keskiajan ihmiset käsittelivät elämän keskeisimpiä muutoksen hetkiä eli syntymää, avioliittoa ja kuolemaa. Castor paljastaa, mitä keskiajan ihmiset ajattelivat ja mihin he uskoivat. Keskiajallahan katolisen kirkon opetukset muovasivat ihmisten ajatuksia ja uskomuksia joka puolella läntistä Eurooppaa. Keskiajan lopulla katolinen kirkko kuitenkin ajautui suurten muutosten kouriin, eivätkä syntymän, avioliiton ja kuoleman käsitteet palanneet enää koskaan ennalleen.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen näppärin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Gran Hotel, Rillit huurussa, Alexa ratkaisee, Tabu, Paha paikka, Miehen puolikkaat, Suomen huutokauppakeisari, Murha paratiisissa, Viisukupla - Eurovisionsbubblan, Tähdet, tähdet

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity