BlogitViihdeSanakirjaVaihtoautotTietovisatReseptitHoroskooppi
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot maanantaina 3.11.2014

Näytä tiivistettynä

Vaiettu historia

ma 03.11.2014 04.00 - 05.00 60 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Stanley Donen ? Se tehdään, mikä on tehtävä

ma 03.11.2014 05.00 - 06.00 60 minViasat History

(Stanley Donen - You Just Do It/2010) Dokumentti on kuvaus ohjaaja Stanley Donenin pitkästä elämästä ja urasta johtavana hahmona Hollywood-musikaalien kultaisena kautena, jolloin hän toimi ohjaajana ja usein myös näyttelijänä useissa klassikkoelokuvissa, joita olivat muiden muassa Laulavat sadepisarat, Rakastunut Pariisissa, Pyjamaleikki ja Ilo irti. Donen muistelee osallistumistaan studiotyöhön sekä yhteistyötään Gene Kellyn, Fred Astairen, Audrey Hepburnin, Frank Sinatran, Judy Garlandin ja monien muiden näyttelijöiden kanssa.
"Minulle ohjaaminen on kuin seksi: kun se on hyvää, se on erittäin hyvää, mutta kun se on huonoa, se on silti hyvää." (Stanley Donen).

Keskiaikainen syntymä, avioliitto ja kuolema

ma 03.11.2014 06.00 - 07.00 60 minViasat History

Historioitsija ja kirjailija Helen Castor tutkii, kuinka keskiajan ihmiset käsittelivät elämän keskeisimpiä muutoksen hetkiä eli syntymää, avioliittoa ja kuolemaa. Castor paljastaa, mitä keskiajan ihmiset ajattelivat ja mihin he uskoivat. Keskiajallahan katolisen kirkon opetukset muovasivat ihmisten ajatuksia ja uskomuksia joka puolella läntistä Eurooppaa. Keskiajan lopulla katolinen kirkko kuitenkin ajautui suurten muutosten kouriin, eivätkä syntymän, avioliiton ja kuoleman käsitteet palanneet enää koskaan ennalleen.

Muinaiset maailmat

ma 03.11.2014 07.00 - 08.00 60 minViasat History

(Ancient Worlds/2010) Tämä on lumoava löytöretki kansojen ja kansakuntien syntyyn. Ohjelmassa kerrotaan muun muassa, kuinka uskonto kehittyi, miten ensimmäisen kerran käytettiin ja väärinkäytettiin valtaa ja perintöä ja miten kehittyi herkkä tasapaino oikeusturvan ja yhteiskunnan vapauksien välillä. Päärooleissa ovat Lähi-itä, Egypti, Venäjän Kaukasus ja Välimeren maat sekä arvostetut historioitsijat, paikalliset asiantuntijat ja arkeologit. Mesopotamian kaupungit, pronssikausi, Persian sodat, Aleksanteri Suuri ja Rooma ? tämä historian virstanpylväitä esittelevä sarja herättää kuninkaat, soturit, kauppiaat ja filosofit eloon ja auttaa ymmärtämään, miten muinaiset menestykset ja epäonnistumiset muovasivat maailman, jonka olemme perineet.

Time Team

ma 03.11.2014 08.00 - 09.00 60 minViasat History

20. kausi. Arkeologia ei ole vain sitä, että kaivetaan maasta esi-isien arvoituksellisia jäänteitä. Arkeologia kertoo entisaikojen elämästä uskomattoman tarkasti. Tony Robinson tiimeineen tutkii uusia paikkoja ja paljastaa niiden kätkettyjä salaisuuksia. Ryhmällä on kolme päivää aikaa tehdä kaivauksia, tutkia ja kertoa tietonsa. He kaivavat esiin kaikkea paleoliittisen kauden jäänteistä paljon tuoreempiin kummallisuuksiin. Valaiseva tietokonegrafiikka ja asiantuntijat herättävät menneisyyden henkiin kaivausten edetessä, ja satoja tai kenties tuhansiakin vuosia haudattuina olleet esineet näkevät päivänvalon.

Napoleon

ma 03.11.2014 09.00 - 10.00 60 minViasat History

(Napoleon/2012) Ensimmäistä kertaa näemme täydellisen historiankuvauksen miehestä, joka muutti Euroopan pysyvästi nuorena kapteenina vuonna 1793. Dokumenttia on kuvattu yli 70 paikassa, ja mukana ovat maailman parhaat asiantuntijat.
Nuoresta tykistön kapteenista tuli keisari, joka piti koko Eurooppaa tiukassa otteessaan yli 20 vuoden ajan vuosina 1793?1815. Hänen tarinansa kietoutuu 1800-luvun Keski-Euroopan tarinaan. Armeijat ja diplomaatit, Yhdysvaltojen korkeat virkamiehet, keisarillinen perhe ja ympärillä olevat ihmiset, vastustajat ja viimeiset uskolliset Saint Helenan saarella ? Napoleonin koko historia, tinkimättömästi?.

Edvariaaninen maatila

ma 03.11.2014 10.00 - 11.05 1h 5 minViasat History

(Edwardian Farm/2010) Tunnustusta saaneen viktoriaanista maatilaa koskeneen suositun sarjan tekijät palaavat nyt etsimään edvariaanisen, työtä tekevän maaseudun mennyttä maailmaa aivan uudessa mittakaavassa. Historioitsija Ruth Goodman ja arkeologit Alex Langlands ja Peter Ginn herättävät Morwellhamin maatilan eloon työskennellessään siellä kokonaisen vuoden. Edvariaanisen aikakauden yrittäjähengessä he laajentavat myös omaa näkemystään tutustuessaan eloisaan ja monimuotoiseen yhteisöön, jossa maanviljely, puutarhanhoito, kaivostyö ja kalastus nivoutuvat yhteen. Tässä kiehtovassa sarjassa palautetaan henkiin edvariaanisen ajan maanviljelijöiden perinteikäs elämäntyyli ja koko joukko unohdettuja taitoja sekä luodaan ainutlaatuinen näkemys muutoksen kynnykselle sijoittuvaan aikakauteen.

Traakian kultaU

ma 03.11.2014 11.05 - 12.00 55 minViasat History

(The Gold of the Thracians/2011) Orfus, Midas ja jopa Spartakus ovat kollektiiviseen muistiimme piirtyneitä nimiä. Kaikki kolme olivat traakialaisia. Jos historia ei ole unohtanut heitä, se on kuitenkin laiminlyönyt heidän sivilisaationsa, jonka epätavalliset, upeat muinaisjäänteet esitellään ja analysoidaan tässä dokumentissa. Traakialaiset olivat maatalouden ja karjankasvatuksen kehittäjiä ja ensimmäisten uudisasutuskylien rakentajia, jotka asuttivat 4 500 vuotta sitten nykyisen Bulgarian alueen. He olivat edellä aikaansa ja vaikuttivat merkittävästi muuhun Eurooppaan. Heidän talojensa raunioiden ja löytyneiden hautakivien kaivaukset ovat tuoneet esiin aarteita, joista huomattavimpia ovat maailman vanhimmat kullasta valmistetut esineet. 3D-kuvarekonstruktioita, asiantuntija-analyysiä ja kenttätutkimusten kuvauksia sisältävä dokumentti kertoo epäoikeutetusti unohdetusta sivilisaatiosta, joka tunnetaan henkeäsalpaavan kauniista ja herkistä taideteoksistaan.

Pompejin kaltainen: Elämää ja kuolemaa Herculaneumissa

ma 03.11.2014 12.00 - 13.05 1h 5 minViasat History

(The Other Pompeii: Life and Death in Herculaneum/2013) Seuraa professori Andrew Wallace-Hadrillia, kun hän tutkii muinaisesta kaupungista, Herculaneumista, löydettyjä luurankoja sekä heille kuuluvia puisia huonekaluja. 12 kaarevaa holvia kertovat täysin uuden puolen siitä minkälaista elämä oli ennen kuin Vesuvius purkautui. Niiden sisältä on löydetty 340 ihmisen jäänteet, jotka kuolivat tulivuorenpurkauksen seurauksena. 30 vuoden uraauurtavan tieteellisen tutkimuksen tuloksena tältä alueelta on löydetty uusia luurankoja. Näiden löydöksien joukossa ovat mm. taapero, joka on tarrautunut kiinni lemmikkikoiraansa, 2-vuotias tyttö hopeisineen korvakoruineen sekä poika, joka katsoo äitinsä silmiin heidän viimeisillä hetkillään. Holveista löydetyt jäänteet olivat suurimmaksi osaksi naisten ja lasten, kun taas melkein kaikkia ulkoa löydetyt jäänteet kuuluivat miehille. Professori Andrew Wallace-Hadrill yrittää löytää vastauksen tähän asetelmaan.

Mongolian jäinen hauta

ma 03.11.2014 13.05 - 14.00 55 minViasat History

Ranskalais-mongolialainen tutkijaryhmä löytää hyytävän kylmän Mongolian sydämestä Altain vuoristosta skyyttisotilaan valtavan haudan, joka on 2 300 vuotta vanha. Aika on vähissä, sillä kasvihuoneilmiö voi tuhota Mongoliaan klaaninsa kanssa asettuneen uudisraivaajan maalliset jäänteet lopullisesti. Koska ruumis on rituaalin mukaan haudattu syvälle ja Mongoliassa on erittäin kylmä, arkeologeja odottaa täysin ehjä hautakammio. Päähauta on halkaisijaltaan 16 metriä ja näin ollen Altain vuoriston suurin hauta. Haudan peittona on tuhansia kiloja kiviä, jotka pitää siirtää käsin.

Sisäinen salaisuutemme

ma 03.11.2014 14.00 - 15.00 60 minViasat History

Kuinka ihmiskehosta muokkautui niin monimutkainen sekä omalaatuinen kone kuin se tänä päivänä on? Vastauksia voidaan kaivaa satojen miljoonien vuosien takaa. Sarja perustuu johtavan paleontologi Neil Shubin menestyskirjaan. Tämä sarja tutkii ihmiskehomme salattuja totuuksia. Ihmiskehosta voimme löytää miljoonia vuosia sitten elävien eläinten perinnön kuin myös sen keltä olemme perineet merkittävimmät piirteemme. Jokainen jakso kerää yhteen todisteet vertailevasta anatomiasta, fossiileista, genetiikasta sekä embryologiasta, jotta saisimme selville mysteerin ihmiskehoistamme.

Toinen maailmansota väreissäU

ma 03.11.2014 15.00 - 16.00 60 minViasat History

(World War II in Colour/2009) Tämä dokumenttisarja sisältää ehkä maailman parhaan valikoiman harvinaista ja ennen julkaisematonta materiaalia toisesta maailmansodasta. Nyt on mahdollista nähdä toisen maailmansodan koko tarina uusimman väritekniikan ansioista aivan uudella tavalla. Viimeisimmän satelliitin lähettämän maastokartoituksen ja huippuluokan grafiikan avulla ohjelmaan on saatu mukaan uusinta tietoa, jota vanhemmissa sarjoissa ei ole ollut käytettävissä. Yhä useampia salaisuuksia on paljastunut erityisesti viimeisten 5?10 vuoden aikana, kun dokumentteja, tiedostoja ja valokuvia on annettu julkisuuteen. Koodien murtamista koskevat paljastukset ja hallitusten äskettäin julkistetut asiakirjat Atlantin molemmin puolin ovat tuoneet maailman kaikkien aikojen laajimpaan konfliktiin oivaltavan, uuden ulottuvuuden.

Time Team

ma 03.11.2014 16.00 - 17.00 60 minViasat History

20. kausi. Arkeologia ei ole vain sitä, että kaivetaan maasta esi-isien arvoituksellisia jäänteitä. Arkeologia kertoo entisaikojen elämästä uskomattoman tarkasti. Tony Robinson tiimeineen tutkii uusia paikkoja ja paljastaa niiden kätkettyjä salaisuuksia. Ryhmällä on kolme päivää aikaa tehdä kaivauksia, tutkia ja kertoa tietonsa. He kaivavat esiin kaikkea paleoliittisen kauden jäänteistä paljon tuoreempiin kummallisuuksiin. Valaiseva tietokonegrafiikka ja asiantuntijat herättävät menneisyyden henkiin kaivausten edetessä, ja satoja tai kenties tuhansiakin vuosia haudattuina olleet esineet näkevät päivänvalon.

Edvariaaninen maatila

ma 03.11.2014 17.00 - 18.10 1h 10 minViasat History

(Edwardian Farm/2010) Tunnustusta saaneen viktoriaanista maatilaa koskeneen suositun sarjan tekijät palaavat nyt etsimään edvariaanisen, työtä tekevän maaseudun mennyttä maailmaa aivan uudessa mittakaavassa. Historioitsija Ruth Goodman ja arkeologit Alex Langlands ja Peter Ginn herättävät Morwellhamin maatilan eloon työskennellessään siellä kokonaisen vuoden. Edvariaanisen aikakauden yrittäjähengessä he laajentavat myös omaa näkemystään tutustuessaan eloisaan ja monimuotoiseen yhteisöön, jossa maanviljely, puutarhanhoito, kaivostyö ja kalastus nivoutuvat yhteen. Tässä kiehtovassa sarjassa palautetaan henkiin edvariaanisen ajan maanviljelijöiden perinteikäs elämäntyyli ja koko joukko unohdettuja taitoja sekä luodaan ainutlaatuinen näkemys muutoksen kynnykselle sijoittuvaan aikakauteen.

Muinaiset maailmatU

ma 03.11.2014 18.10 - 19.10 60 minViasat History

(Ancient Worlds/2010) Tämä on lumoava löytöretki kansojen ja kansakuntien syntyyn. Ohjelmassa kerrotaan muun muassa, kuinka uskonto kehittyi, miten ensimmäisen kerran käytettiin ja väärinkäytettiin valtaa ja perintöä ja miten kehittyi herkkä tasapaino oikeusturvan ja yhteiskunnan vapauksien välillä. Päärooleissa ovat Lähi-itä, Egypti, Venäjän Kaukasus ja Välimeren maat sekä arvostetut historioitsijat, paikalliset asiantuntijat ja arkeologit. Mesopotamian kaupungit, pronssikausi, Persian sodat, Aleksanteri Suuri ja Rooma ? tämä historian virstanpylväitä esittelevä sarja herättää kuninkaat, soturit, kauppiaat ja filosofit eloon ja auttaa ymmärtämään, miten muinaiset menestykset ja epäonnistumiset muovasivat maailman, jonka olemme perineet.

Myyttien metsästäjät

ma 03.11.2014 19.10 - 20.10 60 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Museon mysteerit

ma 03.11.2014 20.10 - 21.00 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Stalinin kuolema ? erään aikakauden päätös

ma 03.11.2014 21.00 - 22.00 60 minViasat History

Josif Stalin kuoli maaliskuun 5. päivänä vuonna 1953. Kun tieto kuolemasta tuli julki, yli puolitoista miljoonaa surijaa eri puolilta maata kerääntyi Moskovaan jättämään hyvästit Stalinille. Stalinin kuolema oli merkittävä hetki, joka laukaisi välittömästi rajun taistelun vallasta Kremlissä. Monien yllätykseksi Stalinin seuraajaksi tuli lopulta Nikita Hru?t?ov. Tässä dokumentissa Stalinin kaksoisolento, salaisen palvelun virkamiehet, Hru?t?ovin poika ja muut kertovat ensi kertaa uskomattoman tarinan Stalinin viimeisistä päivistä.

Salaliittojen nousu

ma 03.11.2014 22.00 - 23.00 60 minViasat History

(Conspiracy Rising/2011) Globaaliin sosiopoliittiseen ympäristöön sijoitettu ohjelma tarkastelee lukuisia salaliittoteorioita tässä ajankohtaisessa katsauksessa salaliittolaisiin ja meidän jokaisen sisällä vaanivaan herkkäuskoiseen sieluun. Prinsessa Dianan murhasi hänen entinen aviomiehensä. 9/11 oli sisäpiirityötä. Alue 51 on ulkoavaruudesta tulleiden olioiden massiivinen kätköpaikka, jota Yhdysvaltain hallitus salailee.
Miksi ihmiset uskovat salaliittoteorioihin? Mihin pohjimmiltaan perustuu ihmisten epäilykset "virallista tarinaa" kohtaan? Minkä tyyppiset ihmiset uskovat, että uhkaava, salainen yhteisö manipuloi hallitusta? Älä ohita tätä kiehtovaa tutkimusmatkaa herkkään ihmismieleen.

Idästä länteen: Matkoja maapallon keskuksesta

ma 03.11.2014 23.00 - 00.10 1h 10 minViasat History

(East to West/2011) Tämä on tositarina Lähi-idän kulttuurin synnystä ja kukoistuksesta ja sen valtavasta vaikutuksesta länteen. Suuri osa lännen tapahtumista sijoittui vain marginaaliseen asemaan tämän taiteen, uskontojen ja sosiaalisen evoluution todellisen kehtoon verrattuna. Maailmanhistorian merkittävimmissä vaiheissa avainasemassa oli Lähi-itä ? poikkeuksellinen alue, joka on ollut tuhansien vuosien ajan maailman poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus sekä silta Aasian, Afrikan ja Euroopan mannerten välillä.
Kun etsitään tieteen, oikeuden, monoteismin, kaupan, siviilioikeuksien ja taiteellisen ilmaisun lähtökohtaa, katse käännetään itään. Tämä on monitahoinen totuus, joka käsittää valtavat imperiumit, esittelee käsikirjoituskokoelmat, arvioi valloitusten aikakautta, ottomaaneja ja renessanssia, matkustaa silkkitietä ja käsittää kolme mannerta.

Myyttien metsästäjät

ti 04.11.2014 00.10 - 01.05 55 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Kuoleman työkalut

ti 04.11.2014 01.05 - 02.00 55 minViasat History

(Instruments of Death/2012) Dokumenttisarja vie meidät aikakausiin ja paikkoihin, joissa pääsemme tutustumaan historian kuolettavimpiin aseisiin, muun muassa roomalaisajan miekkoihin ja keihäisiin, konekivääreihin ja ensimmäisen maailmansodan aikaisiin räjähteisiin. Kiehtovassa sarjassa luodaan monipuolisesti katsaus taistelujen karuihin realiteetteihin ja tutkitaan aseiden kehitystä ja tehokkuutta eri aikakausina. Innovatiiviset kokeilut paljastavat, miten terä ja luoti suunniteltiin aiheuttamaan parantumattomia haavoja, ja oikeuslääketieteen asiantuntijat esittävät havainnollisesti, kuinka barbaarisesti haavoittuneita usein hoidettiin.

Napoleon

ti 04.11.2014 02.00 - 03.00 60 minViasat History

(Napoleon/2012) Ensimmäistä kertaa näemme täydellisen historiankuvauksen miehestä, joka muutti Euroopan pysyvästi nuorena kapteenina vuonna 1793. Dokumenttia on kuvattu yli 70 paikassa, ja mukana ovat maailman parhaat asiantuntijat.
Nuoresta tykistön kapteenista tuli keisari, joka piti koko Eurooppaa tiukassa otteessaan yli 20 vuoden ajan vuosina 1793?1815. Hänen tarinansa kietoutuu 1800-luvun Keski-Euroopan tarinaan. Armeijat ja diplomaatit, Yhdysvaltojen korkeat virkamiehet, keisarillinen perhe ja ympärillä olevat ihmiset, vastustajat ja viimeiset uskolliset Saint Helenan saarella ? Napoleonin koko historia, tinkimättömästi?.

Stalinin kuolema ? erään aikakauden päätösU

ti 04.11.2014 03.00 - 04.00 60 minViasat History

Josif Stalin kuoli maaliskuun 5. päivänä vuonna 1953. Kun tieto kuolemasta tuli julki, yli puolitoista miljoonaa surijaa eri puolilta maata kerääntyi Moskovaan jättämään hyvästit Stalinille. Stalinin kuolema oli merkittävä hetki, joka laukaisi välittömästi rajun taistelun vallasta Kremlissä. Monien yllätykseksi Stalinin seuraajaksi tuli lopulta Nikita Hru?t?ov. Tässä dokumentissa Stalinin kaksoisolento, salaisen palvelun virkamiehet, Hru?t?ovin poika ja muut kertovat ensi kertaa uskomattoman tarinan Stalinin viimeisistä päivistä.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen suosituin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Murhia ja kantrimusiikkia, Salatut elämät, Latela 2023, Rillit huurussa, Kauniit ja rohkeat, Emmerdale, Syyttäjä Imma Tataranni, Jääkiekon MM, Kaikki synnit, Latelan Laurin hurja remontti

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity