ReseptitTietovisatViihdeVaihtoautotHoroskooppiSanakirjaBlogit
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot tiistaina 28.10.2014

Näytä tiivistettynä

Museon mysteerit

ti 28.10.2014 04.00 - 04.50 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Versailles'n nousu ja tuho: Ludvig XIV

ti 28.10.2014 04.50 - 05.50 60 minViasat History

(Rise and Fall of Versailles: Louis XIV/2012) Versailles, 1649. Yksinkertainen metsästysmaja tuulisella kukkulalla metsien ja löyhkäävän suoalueen keskellä. Tähän maisemaan "nousevana aurinkona" tunnettu lapsi tuli metsästämään isänsä Ludvig XIII:n kanssa. Puoli vuosisataa myöhemmin paikasta oli tullut loistava kuninkaallinen palatsi, jota ympäröivät puutarhat antoivat esimakua maanpäällisestä paratiisista. Tässä kultaisessa vankilassa elää aatelisto, joka on nyt täysin Ludvig XIV:n vallan alla.
Tämä on tarina nuoresta ja näkemyksellisestä kuninkaasta, jossa yhdistyivät poliittinen tahdonvoima ja hienostunut taiteen tuntemus. Hänellä oli palkattuna tuon ajan parhaat taiteilijat: Le Vau, Le Brun, Le Nôtre ja Mansart.
Mikään ei voinut estää häntä toteuttamasta unelmaansa palatsinsa yksinomaisena luojana ? ei sodat, ei talous eivätkä yksityiselämän draamat.
Kolme Versailles'n suurenmoista historiallista kautta yhdistyvät kolmeen naiseen, joita hän rakasti: nuoruuden ilojen hovi ja mademoiselle de la Vallière, politiikan hovi ja Madame de Montespan ja viimeiseksi loiston ja luopumisen hovi, johon kuuluu madame de Maintenon.
Dokumentti piirtää herkän muotokuvan aurinkokuninkaasta ja kuvaa tätä arkkitehtuurin, taiteen ja vallan kanssa solmittua pitkää liittoa, jota hallitsee alusta loppuun ehdottoman yksinvaltiaan oikut, intuitiot ja päätökset.

Mao ? kiinalainen tarina

ti 28.10.2014 05.50 - 07.00 1h 10 minViasat History

(Mao - A Chinese Tale/2006) Puhemies Mao, kiinalaisen kommunismin isä on eräs maailmanhistorian jättiläisistä ? sotilaallinen strategisti, valtiomies, visionääri, filosofi, runoilija, vallankumousmies ja poliitikko. Kiinan viranomaiset avasivat arkistonsa ensimmäistä kertaa kertoakseen kommunistijohtajan elämäntarinan kokonaisuudessaan tämän neliosaisen sarjan tuottamista varten. Dokumentissa tutkitaan Kiinan historiaa alkaen viimeisen keisarin kaudesta, jolloin Kiina oli heikentynyt ja länsivaltojen tarkkailun alla. Tämän jälkeen tutustutaan oopiumsotiin ja lopulta tämän päivän kapitalismia kohti kulkevaan Kiinaan. Ohjelma kertoo Mao Zedongin tarinan. Mao syntyi maanviljelijäksi ja kasvoi talonpoikien joukossa. Hänestä tuli etevä oppinut, Kiinan kommunistisen puolueen kansankongressin jäsen ja lopulta puolueen puheenjohtaja.

Kiinan synty

ti 28.10.2014 07.00 - 08.00 60 minViasat History

Länsimaalaisilta usein unohtuu, että ajanlaskumme alussa Kiina oli jo pitkälle kehittynyt yhteiskunta. Tämä huikea sarja vie meidät suljetun maan ytimeen. Matkaamme eri puolilla Kiinaa ja tutkimme sivilisaation kehitystä vierailemalla muun muassa Erlitoun arkeologisilla kaivauksilla. Erlitoun palatsin pohjapiirustusta käytettiin aikoinaan Pekingin Kielletyn kaupungin esikuvana. Saamme ihastella korkea-arvoisten kiinalaisten hautapaikkojen upeita pronssikalusteita ja vierailla keisari Qin Shi Huangin valtavassa mausoleumissa, jossa ?jumalkuninkaan? hautaa vartioi kuuluisa terrakotta-armeija.

Time Team

ti 28.10.2014 08.00 - 09.00 60 minViasat History

20. kausi. Arkeologia ei ole vain sitä, että kaivetaan maasta esi-isien arvoituksellisia jäänteitä. Arkeologia kertoo entisaikojen elämästä uskomattoman tarkasti. Tony Robinson tiimeineen tutkii uusia paikkoja ja paljastaa niiden kätkettyjä salaisuuksia. Ryhmällä on kolme päivää aikaa tehdä kaivauksia, tutkia ja kertoa tietonsa. He kaivavat esiin kaikkea paleoliittisen kauden jäänteistä paljon tuoreempiin kummallisuuksiin. Valaiseva tietokonegrafiikka ja asiantuntijat herättävät menneisyyden henkiin kaivausten edetessä, ja satoja tai kenties tuhansiakin vuosia haudattuina olleet esineet näkevät päivänvalon.

Napoleon

ti 28.10.2014 09.00 - 10.00 60 minViasat History

(Napoleon/2012) Ensimmäistä kertaa näemme täydellisen historiankuvauksen miehestä, joka muutti Euroopan pysyvästi nuorena kapteenina vuonna 1793. Dokumenttia on kuvattu yli 70 paikassa, ja mukana ovat maailman parhaat asiantuntijat.
Nuoresta tykistön kapteenista tuli keisari, joka piti koko Eurooppaa tiukassa otteessaan yli 20 vuoden ajan vuosina 1793?1815. Hänen tarinansa kietoutuu 1800-luvun Keski-Euroopan tarinaan. Armeijat ja diplomaatit, Yhdysvaltojen korkeat virkamiehet, keisarillinen perhe ja ympärillä olevat ihmiset, vastustajat ja viimeiset uskolliset Saint Helenan saarella ? Napoleonin koko historia, tinkimättömästi?.

Viktoriaaninen maatila

ti 28.10.2014 10.00 - 11.10 1h 10 minViasat History

(Victorian Farm/2008) Tämän havainnoivan sarjan tapahtumapaikkana on Acton Scott -maatila Shropshiressä, jossa aika on pysähtynyt viktoriaanisen Englannin maaseudulle. Historioitsija Ruth Goodman ja arkeologit Alex Langlands ja Peter Ginn uppoutuvat ainutlaatuisessa projektissa viktoriaanisen ajan maanviljelijöiden elämään. He käyttävät Actonin sukuun vuosisatojen aikana kerättyjä ikivanhoja työkaluja ja laitteita ja työskentelevät tilalla läpi vuoden ? kesän lämmössä ja sydäntalvella ryhmä löytää uudelleen unohdettujen taitojen ja tietojen maailman apunaan jatkuvasti hupeneva asiantuntijoiden joukko, joka pyrkii säilyttämään nämä taidot elävinä. Saamme kiehtovan kuvauksen maataloushistorian käänteentekevästä aikakaudesta.

Idästä länteen: Matkoja maapallon keskuksesta

ti 28.10.2014 11.10 - 12.10 60 minViasat History

(East to West/2011) Tämä on tositarina Lähi-idän kulttuurin synnystä ja kukoistuksesta ja sen valtavasta vaikutuksesta länteen. Suuri osa lännen tapahtumista sijoittui vain marginaaliseen asemaan tämän taiteen, uskontojen ja sosiaalisen evoluution todellisen kehtoon verrattuna. Maailmanhistorian merkittävimmissä vaiheissa avainasemassa oli Lähi-itä ? poikkeuksellinen alue, joka on ollut tuhansien vuosien ajan maailman poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus sekä silta Aasian, Afrikan ja Euroopan mannerten välillä.
Kun etsitään tieteen, oikeuden, monoteismin, kaupan, siviilioikeuksien ja taiteellisen ilmaisun lähtökohtaa, katse käännetään itään. Tämä on monitahoinen totuus, joka käsittää valtavat imperiumit, esittelee käsikirjoituskokoelmat, arvioi valloitusten aikakautta, ottomaaneja ja renessanssia, matkustaa silkkitietä ja käsittää kolme mannerta.

Ötzi ? arkeologinen salapoliisikertomus

ti 28.10.2014 12.10 - 13.05 55 minViasat History

(Otzi - An Archaeological Detective Story/2011) Kirkkaana syksyisenä päivänä 19. syyskuuta 1991 Simonin pariskunta löysi ruumiin Similaunin jäätiköltä. Se ei ollut ainutlaatuinen tapaus tuona vuonna. Myrskyt olivat tuoneet Saharasta hienonhienoa hiekkaa Alpeille, ja kesäinen aurinko yhdessä hiekan kanssa oli alkanut sulattaa jäätiköitä. Yksistään Tirolissa ikuinen jää paljasti kuusi ruumista, muun muassa menehtyneitä turisteja ja vuorikiipeilijöitä. Kuudes ruumis kuului Ötzille, joka kuoli 5 300 vuotta sitten neoliittikaudella eli nuoremmalla kivikaudella. Hän on maailman vanhin säilynyt muumio ? jopa vanhempi kuin Egyptin kuninkaat. Hänen löytönsä avasi uuden oven menneeseen. Tieteellinen sensaatio ja vanhin tunnettu rikostapaus historiassa ? tapaus, jota ei vieläkään ole ratkaistu.

Jackie ilman Jackiä

ti 28.10.2014 13.05 - 13.55 50 minViasat History

(Jackie without Jack/2013) Arvostettu ohjaaja Patrick Jeudy on saanut käsiinsä Jackie Kennedyn kanssa käydyt keskustelut, jotka nauhoitettiin muutama kuukausi myöhemmin, kun hänen miehensä salamurhattiin Dallasissa marraskuun 22. päivänä, 1963. Nuori leski oli tuolloin 34-vuotias ja hän kertoo menetetystä unelmaelämästään aviomiehensä, John Kennedyn kanssa. Nämä ovat keskusteluja historiasta sekä hänen omasta tarinastaan - sisältäen joitain hyvin henkilökohtaisia salaisuuksia sekä kiistanalaisia mielipiteitä. Hän ei voi muuttaa menneisyyttään, mutta hän pystyy uudelleen kirjoittamaan sen ja samalla luomaan JFK:n legendaa.

Sähkön tarina

ti 28.10.2014 14.00 - 15.10 1h 10 minViasat History

(The Story of Electricity/2011) Brittiläinen professori Jim Al-Khalili kertoo sähköistävän tarinan pyrkimyksestämme hallita luonnon salaperäisintä voimaa ? sähköä. Lähes viime aikoihin saakka sähkö nähtiin maagisena voimana, mutta nyt se on modernin elämän elinehto ja toimii kaikin tavoin teknologisten saavutuksiemme tukipilarina.
Ilman sähköä olisimme hukassa. Sarja kertoo mielikuvituksen ja epätavallisten kokeilujen avulla tehdyistä huikeista harppauksista. Tämä on tarina yksittäisistä neroista, jotka toivat meille sähkön kaupunkiemme valaisemiseen, merien ja ilmojen halki tapahtuvaan yhteydenpitoon, modernin teollisuuden luomiseen ja digitaaliseen vallankumoukseen.

Rooman keisarinnat: äitejä, murhaajia ja rakastajattaria

ti 28.10.2014 15.10 - 16.10 60 minViasat History

Antiikin Rooma oli suorastaan pelottavan partiarkaalinen yhteiskunta. Naisilla ei ollut äänioikeutta eikä juuri muitakaan lain takaamia oikeuksia. Mutta vallan huipulla naisillakin oli vaikutusvaltaa. Professori Catharine Edwards perehtyy niiden naisten tarinoihin, jotka saivat maistaa Roomassa valtaa. Ellei naisilla ollut poliittista pelisilmää, he päätyivät johtajien sijasta uhreiksi. Ensimmäiseksi Edwards tutustuu keisari Augustuksen vaimoon ja Tiberiuksen äitiin, Liviaan.

Time Team

ti 28.10.2014 16.10 - 17.00 50 minViasat History

20. kausi. Arkeologia ei ole vain sitä, että kaivetaan maasta esi-isien arvoituksellisia jäänteitä. Arkeologia kertoo entisaikojen elämästä uskomattoman tarkasti. Tony Robinson tiimeineen tutkii uusia paikkoja ja paljastaa niiden kätkettyjä salaisuuksia. Ryhmällä on kolme päivää aikaa tehdä kaivauksia, tutkia ja kertoa tietonsa. He kaivavat esiin kaikkea paleoliittisen kauden jäänteistä paljon tuoreempiin kummallisuuksiin. Valaiseva tietokonegrafiikka ja asiantuntijat herättävät menneisyyden henkiin kaivausten edetessä, ja satoja tai kenties tuhansiakin vuosia haudattuina olleet esineet näkevät päivänvalon.

Viktoriaaninen maatila

ti 28.10.2014 17.00 - 18.10 1h 10 minViasat History

(Victorian Farm/2008) Tämän havainnoivan sarjan tapahtumapaikkana on Acton Scott -maatila Shropshiressä, jossa aika on pysähtynyt viktoriaanisen Englannin maaseudulle. Historioitsija Ruth Goodman ja arkeologit Alex Langlands ja Peter Ginn uppoutuvat ainutlaatuisessa projektissa viktoriaanisen ajan maanviljelijöiden elämään. He käyttävät Actonin sukuun vuosisatojen aikana kerättyjä ikivanhoja työkaluja ja laitteita ja työskentelevät tilalla läpi vuoden ? kesän lämmössä ja sydäntalvella ryhmä löytää uudelleen unohdettujen taitojen ja tietojen maailman apunaan jatkuvasti hupeneva asiantuntijoiden joukko, joka pyrkii säilyttämään nämä taidot elävinä. Saamme kiehtovan kuvauksen maataloushistorian käänteentekevästä aikakaudesta.

Kiinan synty

ti 28.10.2014 18.10 - 19.10 60 minViasat History

Länsimaalaisilta usein unohtuu, että ajanlaskumme alussa Kiina oli jo pitkälle kehittynyt yhteiskunta. Tämä huikea sarja vie meidät suljetun maan ytimeen. Matkaamme eri puolilla Kiinaa ja tutkimme sivilisaation kehitystä vierailemalla muun muassa Erlitoun arkeologisilla kaivauksilla. Erlitoun palatsin pohjapiirustusta käytettiin aikoinaan Pekingin Kielletyn kaupungin esikuvana. Saamme ihastella korkea-arvoisten kiinalaisten hautapaikkojen upeita pronssikalusteita ja vierailla keisari Qin Shi Huangin valtavassa mausoleumissa, jossa ?jumalkuninkaan? hautaa vartioi kuuluisa terrakotta-armeija.

Myyttien metsästäjät

ti 28.10.2014 19.10 - 20.10 60 minViasat History

(Myth Hunters/2012) Tositarina historian kuulujen legendojen metsästyksestä. Natsit etsimässä Graalin maljaa, amerikkalaiset metsästämässä merirosvoaarteita Vietnamissa, tositarina kristallikalloista, kuningas Salomon kaivosten salaisuudet. Dokumenttisarjassa paljastetaan, mitä kätkeytyy modernin historian satumaisen, romanttisen ja hämmennystäkin aiheuttavan aarteenmetsästyksen taakse.

Museon mysteerit

ti 28.10.2014 20.10 - 21.00 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Adolf Hitlerin synkkä karisma

ti 28.10.2014 21.00 - 22.00 60 minViasat History

Adolf Hitler on kiistatta kaikkien aikojen erikoislaatuisin johtaja. Hän jätti jälkeensä vertaansa vailla olevan tuhon perinnön. Hitlerin tarinassa on kuitenkin paradoksi: vaikka Hitler oli väkivaltainen ja täynnä vihaa, miksi miljoonat ihmiset tukivat häntä? Sarjan kolmessa jaksossa selvitetään silminnäkijöiden, arkistokuvan ja dramatisointien avulla Hitlerin suhdetta ihmisiin, joita hän johti toisen maailmansodan aikana.

Muinaiset eliittijoukot

ti 28.10.2014 22.00 - 23.00 60 minViasat History

(Ancient Black Ops/2014) Sarjassa perehdytään muinaisiin palkkatappajiin. Vallanpitäjät antiikin Kreikasta kylmään Pohjolaan ovat aina tarvinneet eliittijoukkoja, huippukoulutettuja miehiä, jotka hallitsevat erilaiset tappavat aseet ja jotka osaavat jäljittää vallanpitäjien viholliset. Sarjassa tutkitaan muinaisten eliittiryhmien ja iskujoukkojen salaisia operaatioita viikinkien aikakaudelta ja sitäkin varhaisemmilta ajoilta. Kussakin jaksossa keskitytään yhteen vaaralliseen tehtävään ja kerrotaan, kuinka salaiset joukot valitsivat kohteensa, kuinka ne harjoittelivat ja mikä teki niistä oman aikansa pelätyimpiä tappajia.

Kuolemaa ja keskiaikaa

ti 28.10.2014 23.00 - 00.00 60 minViasat History

(Medieval Dead/2012) Jos keskiajalta peräisin olevat ruumiit osaisivat puhua, mitä ne kertoisivat meille? Ne kertoisivat uskomattomia tarinoita pakanarituaaleista, rutosta ja julmasta maasta, jossa tavallinen kansa kamppaili eloonjäämisestään. Nyt, vuosisatoja hautaamisensa jälkeen, keskiaikaiset vainajat ovat nousemassa haudoistaan. Sarja paljastaa tositarinoita keskiajan elämästä tutkimalla maahan kuopattuja luurankojen jäänteitä. Sarja vie katselijat syvemmälle keskiaikaiseen maailmaan kuin koskaan aikaisemmin yhdistämällä mukaansatempaavien tarinoiden dramaattiset rekonstruoinnit arkeologiaan.

Myyttien metsästäjät

ke 29.10.2014 00.00 - 01.00 60 minViasat History

(Myth Hunters/2012) Tositarina historian kuulujen legendojen metsästyksestä. Natsit etsimässä Graalin maljaa, amerikkalaiset metsästämässä merirosvoaarteita Vietnamissa, tositarina kristallikalloista, kuningas Salomon kaivosten salaisuudet. Dokumenttisarjassa paljastetaan, mitä kätkeytyy modernin historian satumaisen, romanttisen ja hämmennystäkin aiheuttavan aarteenmetsästyksen taakse.

Kuoleman työkalutU

ke 29.10.2014 01.00 - 02.00 60 minViasat History

(Instruments of Death/2012) Dokumenttisarja vie meidät aikakausiin ja paikkoihin, joissa pääsemme tutustumaan historian kuolettavimpiin aseisiin, muun muassa roomalaisajan miekkoihin ja keihäisiin, konekivääreihin ja ensimmäisen maailmansodan aikaisiin räjähteisiin. Kiehtovassa sarjassa luodaan monipuolisesti katsaus taistelujen karuihin realiteetteihin ja tutkitaan aseiden kehitystä ja tehokkuutta eri aikakausina. Innovatiiviset kokeilut paljastavat, miten terä ja luoti suunniteltiin aiheuttamaan parantumattomia haavoja, ja oikeuslääketieteen asiantuntijat esittävät havainnollisesti, kuinka barbaarisesti haavoittuneita usein hoidettiin.

Napoleon

ke 29.10.2014 02.00 - 03.00 60 minViasat History

(Napoleon/2012) Ensimmäistä kertaa näemme täydellisen historiankuvauksen miehestä, joka muutti Euroopan pysyvästi nuorena kapteenina vuonna 1793. Dokumenttia on kuvattu yli 70 paikassa, ja mukana ovat maailman parhaat asiantuntijat.
Nuoresta tykistön kapteenista tuli keisari, joka piti koko Eurooppaa tiukassa otteessaan yli 20 vuoden ajan vuosina 1793?1815. Hänen tarinansa kietoutuu 1800-luvun Keski-Euroopan tarinaan. Armeijat ja diplomaatit, Yhdysvaltojen korkeat virkamiehet, keisarillinen perhe ja ympärillä olevat ihmiset, vastustajat ja viimeiset uskolliset Saint Helenan saarella ? Napoleonin koko historia, tinkimättömästi?.

Rooman keisarinnat: äitejä, murhaajia ja rakastajattaria

ke 29.10.2014 03.00 - 04.10 1h 10 minViasat History

Antiikin Rooma oli suorastaan pelottavan partiarkaalinen yhteiskunta. Naisilla ei ollut äänioikeutta eikä juuri muitakaan lain takaamia oikeuksia. Mutta vallan huipulla naisillakin oli vaikutusvaltaa. Professori Catharine Edwards perehtyy niiden naisten tarinoihin, jotka saivat maistaa Roomassa valtaa. Ellei naisilla ollut poliittista pelisilmää, he päätyivät johtajien sijasta uhreiksi. Ensimmäiseksi Edwards tutustuu keisari Augustuksen vaimoon ja Tiberiuksen äitiin, Liviaan.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen näppärin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Murha paratiisissa, Kova laki: Erikoisyksikkö, Salatut elämät, Syyttäjä Imma Tataranni, Kolmiodraama, Tähdet, tähdet, Latelan Laurin hurja remontti, Erikoisjoukot, SuomiLOVE, Poliisikoira Rex

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity