VaihtoautotTietovisatSanakirjaReseptitBlogitHoroskooppiViihde
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot maanantaina 27.10.2014

Näytä tiivistettynä

Vaiettu historia

ma 27.10.2014 04.00 - 05.00 60 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

La Joya ja sumuisten vuorten soturit

ma 27.10.2014 05.00 - 06.00 60 minViasat History

(La Joya And The Warriors In The Mist/2010) Chachapoya-kulttuuri kukoisti 800?1500 jKr pohjoisessa Perussa yli 3 000 metrin korkeudessa. Kukaan ei varmuudella tiedä, tulivatko chachapoyat viidakoista vai vuorilta, mutta he asettuivat asumaan paikkaan, joka näyttää mahdottomalta asuttavaksi: Perun viidakoiden vuoristoisille reunamille.
Vaarallisten seutujen kuvaajista, luolatutkijoista, vuoristopelastustyön asiantuntijoista ja arkeologeista koostuva asiantuntijaryhmä on saapunut chachapoyien alueelle tutkimaan tämän kansan tapoja ja elämää. Asiantuntijaryhmä on tutkinut hautapaikkoja (chulpoja), jotka sijaitsivat alueen kallioiden pystysuorilla seinämillä.
Arkeologit tutkivat uskomattomia rakennelmia, arvoituksellisia maalauksia ja kalliokaiverruksia, muumioiden salattuja viestejä ja kallionkielekkeiden salaperäisiä sarkofageja.
Dokumentti etsii vastauksia kysymyksiin ja selvittää useita selittämättömäksi jääneitä arvoituksia, jotka kätkeytyvät chachapoya-alueen vuorille ja kanjoneihin.

Keskiaikainen syntymä, avioliitto ja kuolema

ma 27.10.2014 06.00 - 07.00 60 minViasat History

Historioitsija ja kirjailija Helen Castor tutkii, kuinka keskiajan ihmiset käsittelivät elämän keskeisimpiä muutoksen hetkiä eli syntymää, avioliittoa ja kuolemaa. Castor paljastaa, mitä keskiajan ihmiset ajattelivat ja mihin he uskoivat. Keskiajallahan katolisen kirkon opetukset muovasivat ihmisten ajatuksia ja uskomuksia joka puolella läntistä Eurooppaa. Keskiajan lopulla katolinen kirkko kuitenkin ajautui suurten muutosten kouriin, eivätkä syntymän, avioliiton ja kuoleman käsitteet palanneet enää koskaan ennalleen.

Kiinan synty

ma 27.10.2014 07.00 - 08.00 60 minViasat History

Länsimaalaisilta usein unohtuu, että ajanlaskumme alussa Kiina oli jo pitkälle kehittynyt yhteiskunta. Tämä huikea sarja vie meidät suljetun maan ytimeen. Matkaamme eri puolilla Kiinaa ja tutkimme sivilisaation kehitystä vierailemalla muun muassa Erlitoun arkeologisilla kaivauksilla. Erlitoun palatsin pohjapiirustusta käytettiin aikoinaan Pekingin Kielletyn kaupungin esikuvana. Saamme ihastella korkea-arvoisten kiinalaisten hautapaikkojen upeita pronssikalusteita ja vierailla keisari Qin Shi Huangin valtavassa mausoleumissa, jossa ?jumalkuninkaan? hautaa vartioi kuuluisa terrakotta-armeija.

Time Team

ma 27.10.2014 08.00 - 09.00 60 minViasat History

20. kausi. Arkeologia ei ole vain sitä, että kaivetaan maasta esi-isien arvoituksellisia jäänteitä. Arkeologia kertoo entisaikojen elämästä uskomattoman tarkasti. Tony Robinson tiimeineen tutkii uusia paikkoja ja paljastaa niiden kätkettyjä salaisuuksia. Ryhmällä on kolme päivää aikaa tehdä kaivauksia, tutkia ja kertoa tietonsa. He kaivavat esiin kaikkea paleoliittisen kauden jäänteistä paljon tuoreempiin kummallisuuksiin. Valaiseva tietokonegrafiikka ja asiantuntijat herättävät menneisyyden henkiin kaivausten edetessä, ja satoja tai kenties tuhansiakin vuosia haudattuina olleet esineet näkevät päivänvalon.

Napoleon

ma 27.10.2014 09.00 - 10.00 60 minViasat History

(Napoleon/2012) Ensimmäistä kertaa näemme täydellisen historiankuvauksen miehestä, joka muutti Euroopan pysyvästi nuorena kapteenina vuonna 1793. Dokumenttia on kuvattu yli 70 paikassa, ja mukana ovat maailman parhaat asiantuntijat.
Nuoresta tykistön kapteenista tuli keisari, joka piti koko Eurooppaa tiukassa otteessaan yli 20 vuoden ajan vuosina 1793?1815. Hänen tarinansa kietoutuu 1800-luvun Keski-Euroopan tarinaan. Armeijat ja diplomaatit, Yhdysvaltojen korkeat virkamiehet, keisarillinen perhe ja ympärillä olevat ihmiset, vastustajat ja viimeiset uskolliset Saint Helenan saarella ? Napoleonin koko historia, tinkimättömästi?.

Viktoriaaninen maatila

ma 27.10.2014 10.00 - 11.10 1h 10 minViasat History

(Victorian Farm/2008) Tämän havainnoivan sarjan tapahtumapaikkana on Acton Scott -maatila Shropshiressä, jossa aika on pysähtynyt viktoriaanisen Englannin maaseudulle. Historioitsija Ruth Goodman ja arkeologit Alex Langlands ja Peter Ginn uppoutuvat ainutlaatuisessa projektissa viktoriaanisen ajan maanviljelijöiden elämään. He käyttävät Actonin sukuun vuosisatojen aikana kerättyjä ikivanhoja työkaluja ja laitteita ja työskentelevät tilalla läpi vuoden ? kesän lämmössä ja sydäntalvella ryhmä löytää uudelleen unohdettujen taitojen ja tietojen maailman apunaan jatkuvasti hupeneva asiantuntijoiden joukko, joka pyrkii säilyttämään nämä taidot elävinä. Saamme kiehtovan kuvauksen maataloushistorian käänteentekevästä aikakaudesta.

Siperian soturikuninkaat

ma 27.10.2014 11.10 - 12.10 60 minViasat History

(The Warrior Kings of Siberia/2012) Arkeologit löytävät syvältä Venäjän arktiselta alueelta salaperäisen maanalaisen bunkkerin rauniot. Bunkkerista löytyy kokonaisen samojediklaanin jäätyneet jäännökset, ja jokainen klaanin jäsen on surmattu väkivaltaisesti. Mikä on ollut se pelottava vihollinen, joka on saanut ajettua heidät piiloon ja lyönyt sen jälkeen metalliterän heidän kallonsa läpi?
Arvoitus kuljettaa meitä 1500-luvulta tsaarin arkistoista tämän päivän Siperian erämaahan. Suuren Pohjolan alkuperäisasukkaita pidetään yleensä rauhallisina poronhoitajina. Rikosteknisessä tutkimuksessa kuitenkin paljastuu jotakin aivan muuta. Kuka antoi lopullisen iskun soturikuningas Karet?ajalle?.

Maailmaa muuttanut sää

ma 27.10.2014 12.10 - 12.50 40 minViasat History

(Weather that Changed the World/2013) Vakavat kuivuudet, rankkasateet, äärimmäinen kylmyys sekä ennustamattomat tuulet ovat luonnon mahtavimpia osoituksia sen voimakkuudesta. Nämä sääolosuhteet ovat luoneet dramaattisia käännekohtia historiassa. Todisteet historiallisista taisteluista sekä kadonneista sivilisaatioista osoittavat, että sään aliarvioiminen tai väärin ennustaminen ovat aiheuttaneet tuhoisia jälkiseuraamuksia. Jokainen jakso paljastaa merkittävien historiallisten tapahtumien mysteerit ? olisiko Hitler hävinnyt, jos sääolosuhteet olisivat olleet erilaiset? Miksi Titanic törmäsi jäävuoreen? Miten huono sää vaikutti Napoleonin häviöön Waterloon taistelussa? Tämän mielenkiintoisen sarjan avulla löydät vastauksen näihin mielenkiintoisiin kysymyksiin sekä moniin muihin.

Susinaaraat

ma 27.10.2014 12.50 - 14.00 1h 10 minViasat History

(She Wolves/2012) Matilda, "englantilaisten rouva", oli 23. kesäkuuta vuonna 1141 Lontoossa valmistelemassa kruunajaisiaan, jotka pidettäisiin Westminster Abbeyssa. Seuraavana päivänä hänen serkkunsa Tapanin kannattajat pakottivat hänet poistumaan pääkaupungista. Matilda oli hiuskarvan päässä Englannin kruunusta, joka olisi kuulunut hänelle itseoikeutetusti; kului vielä neljäsataa vuotta, ennen kuin Englanti näki naisen valtaistuimellaan.
Tuon ajanjakson kuluessa kuusi merkittävää kuningatarta pystyi kuitenkin käyttämään voimaansa valtakunnassa sukupuolensa aiheuttamista esteistä huolimatta. Matildan, Eleonoora Akvitanialaisen, Ranskan Isabellan, Margareeta Anjoulaisen, Lady Jane Greyn ja Maria Tudorin elämäntarinat kuvaavat mukaansatempaavasti, kuinka valta kehittyi keskiajan Englannissa.
Historioitsija Helen Castor kertoo tässä sarjassa naisista, jotka onnistuivat vastoin kaikkea todennäköisyyttä käyttämään valtaa epätavallisen muutoksen aikakaudella ? aikana, jolloin Englannista tuli kansakunta, kun sen rajat määritettiin ja valtion ja monarkian välinen suhde vakiintui. Näiden naisten elämäntarinat haasteineen ja poliittisine taisteluineen johdattavat meidät matkalle normannien Englannista Tudorien Englantiin.

Tieteen tarina

ma 27.10.2014 14.00 - 15.10 1h 10 minViasat History

(Story of Science/2010) Jokaisen päivän jokaisena hetkenä elämme tieteen luomassa maailmassa. Jokainen jakso alkaa liikuttavan yksinkertaisella kysymyksellä, joita meistä jokainen joskus kysyy. Sen jälkeen palaamme menneisyyteen ja löydämme inhimillisiä tarinoita; elämme uudelleen kokeilut, joiden avulla miehet ja naiset ovat etsineet vastauksia ja samalla muuttaneet maailmaa. Näemme, miten tiede on selvittänyt, mistä meidät on tehty, mistä olemme tulleet ja mitä on maapallomme ulkopuolella. Selvitämme, miten tiede on paljastanut luonnon kätketyt salaisuudet, miten se on tuottanut voiman, joka on kaatanut kuninkaita ja keisareita, ja miten se on päästänyt valloilleen planeettamme suunnattoman voiman. Tämä on tarina siitä, miten historia on tehnyt tiedettä ja tiede historiaa ja miten ajan mittaan kehkeytyneet ideat ovat luoneet modernin maailman.

Toinen maailmansota väreissäU

ma 27.10.2014 15.10 - 16.05 55 minViasat History

(World War II in Colour/2009) Tämä dokumenttisarja sisältää ehkä maailman parhaan valikoiman harvinaista ja ennen julkaisematonta materiaalia toisesta maailmansodasta. Nyt on mahdollista nähdä toisen maailmansodan koko tarina uusimman väritekniikan ansioista aivan uudella tavalla. Viimeisimmän satelliitin lähettämän maastokartoituksen ja huippuluokan grafiikan avulla ohjelmaan on saatu mukaan uusinta tietoa, jota vanhemmissa sarjoissa ei ole ollut käytettävissä. Yhä useampia salaisuuksia on paljastunut erityisesti viimeisten 5?10 vuoden aikana, kun dokumentteja, tiedostoja ja valokuvia on annettu julkisuuteen. Koodien murtamista koskevat paljastukset ja hallitusten äskettäin julkistetut asiakirjat Atlantin molemmin puolin ovat tuoneet maailman kaikkien aikojen laajimpaan konfliktiin oivaltavan, uuden ulottuvuuden.

Time TeamU

ma 27.10.2014 16.05 - 17.00 55 minViasat History

20. kausi. Arkeologia ei ole vain sitä, että kaivetaan maasta esi-isien arvoituksellisia jäänteitä. Arkeologia kertoo entisaikojen elämästä uskomattoman tarkasti. Tony Robinson tiimeineen tutkii uusia paikkoja ja paljastaa niiden kätkettyjä salaisuuksia. Ryhmällä on kolme päivää aikaa tehdä kaivauksia, tutkia ja kertoa tietonsa. He kaivavat esiin kaikkea paleoliittisen kauden jäänteistä paljon tuoreempiin kummallisuuksiin. Valaiseva tietokonegrafiikka ja asiantuntijat herättävät menneisyyden henkiin kaivausten edetessä, ja satoja tai kenties tuhansiakin vuosia haudattuina olleet esineet näkevät päivänvalon.

Viktoriaaninen maatila

ma 27.10.2014 17.00 - 18.10 1h 10 minViasat History

(Victorian Farm/2008) Tämän havainnoivan sarjan tapahtumapaikkana on Acton Scott -maatila Shropshiressä, jossa aika on pysähtynyt viktoriaanisen Englannin maaseudulle. Historioitsija Ruth Goodman ja arkeologit Alex Langlands ja Peter Ginn uppoutuvat ainutlaatuisessa projektissa viktoriaanisen ajan maanviljelijöiden elämään. He käyttävät Actonin sukuun vuosisatojen aikana kerättyjä ikivanhoja työkaluja ja laitteita ja työskentelevät tilalla läpi vuoden ? kesän lämmössä ja sydäntalvella ryhmä löytää uudelleen unohdettujen taitojen ja tietojen maailman apunaan jatkuvasti hupeneva asiantuntijoiden joukko, joka pyrkii säilyttämään nämä taidot elävinä. Saamme kiehtovan kuvauksen maataloushistorian käänteentekevästä aikakaudesta.

Kiinan synty

ma 27.10.2014 18.10 - 19.10 60 minViasat History

Länsimaalaisilta usein unohtuu, että ajanlaskumme alussa Kiina oli jo pitkälle kehittynyt yhteiskunta. Tämä huikea sarja vie meidät suljetun maan ytimeen. Matkaamme eri puolilla Kiinaa ja tutkimme sivilisaation kehitystä vierailemalla muun muassa Erlitoun arkeologisilla kaivauksilla. Erlitoun palatsin pohjapiirustusta käytettiin aikoinaan Pekingin Kielletyn kaupungin esikuvana. Saamme ihastella korkea-arvoisten kiinalaisten hautapaikkojen upeita pronssikalusteita ja vierailla keisari Qin Shi Huangin valtavassa mausoleumissa, jossa ?jumalkuninkaan? hautaa vartioi kuuluisa terrakotta-armeija.

Myyttien metsästäjät

ma 27.10.2014 19.10 - 20.10 60 minViasat History

(Myth Hunters/2012) Tositarina historian kuulujen legendojen metsästyksestä. Natsit etsimässä Graalin maljaa, amerikkalaiset metsästämässä merirosvoaarteita Vietnamissa, tositarina kristallikalloista, kuningas Salomon kaivosten salaisuudet. Dokumenttisarjassa paljastetaan, mitä kätkeytyy modernin historian satumaisen, romanttisen ja hämmennystäkin aiheuttavan aarteenmetsästyksen taakse.

Museon mysteerit

ma 27.10.2014 20.10 - 21.00 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Jackie ilman Jackiä

ma 27.10.2014 21.00 - 21.50 50 minViasat History

(Jackie without Jack/2013) Arvostettu ohjaaja Patrick Jeudy on saanut käsiinsä Jackie Kennedyn kanssa käydyt keskustelut, jotka nauhoitettiin muutama kuukausi myöhemmin, kun hänen miehensä salamurhattiin Dallasissa marraskuun 22. päivänä, 1963. Nuori leski oli tuolloin 34-vuotias ja hän kertoo menetetystä unelmaelämästään aviomiehensä, John Kennedyn kanssa. Nämä ovat keskusteluja historiasta sekä hänen omasta tarinastaan - sisältäen joitain hyvin henkilökohtaisia salaisuuksia sekä kiistanalaisia mielipiteitä. Hän ei voi muuttaa menneisyyttään, mutta hän pystyy uudelleen kirjoittamaan sen ja samalla luomaan JFK:n legendaa.

Salaseurat

ma 27.10.2014 22.00 - 23.00 60 minViasat History

Ne ovat äärimmäisen salamyhkäisiä, toimivat varjoissa ja harjoittavat muinaisia rituaaleja. Oli kyse sitten vapaamuurareista, ruusuristiläisistä, temppeliritareista, Illuminatista tai Yalen legendaarisesta Skull and Bones -seurasta, salaseurojen jäsenillä epäillään usein olevan salaisia päämääriä. Vaitiololupaukset ruokkivat myyttien ja legendojen syntyä. Yleisin syytös on, että salaseurojen todellisena tavoitteena on maailmanvalloitus. Tässä kolmiosaisessa sarjassa historian tohtori Marian Füssel etsii tietoja historian kuuluisimmista salaseuroista ja salaliittoteorioista.

Idästä länteen: Matkoja maapallon keskuksesta

ma 27.10.2014 23.00 - 00.10 1h 10 minViasat History

(East to West/2011) Tämä on tositarina Lähi-idän kulttuurin synnystä ja kukoistuksesta ja sen valtavasta vaikutuksesta länteen. Suuri osa lännen tapahtumista sijoittui vain marginaaliseen asemaan tämän taiteen, uskontojen ja sosiaalisen evoluution todellisen kehtoon verrattuna. Maailmanhistorian merkittävimmissä vaiheissa avainasemassa oli Lähi-itä ? poikkeuksellinen alue, joka on ollut tuhansien vuosien ajan maailman poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus sekä silta Aasian, Afrikan ja Euroopan mannerten välillä.
Kun etsitään tieteen, oikeuden, monoteismin, kaupan, siviilioikeuksien ja taiteellisen ilmaisun lähtökohtaa, katse käännetään itään. Tämä on monitahoinen totuus, joka käsittää valtavat imperiumit, esittelee käsikirjoituskokoelmat, arvioi valloitusten aikakautta, ottomaaneja ja renessanssia, matkustaa silkkitietä ja käsittää kolme mannerta.

Myyttien metsästäjät

ti 28.10.2014 00.10 - 01.05 55 minViasat History

(Myth Hunters/2012) Tositarina historian kuulujen legendojen metsästyksestä. Natsit etsimässä Graalin maljaa, amerikkalaiset metsästämässä merirosvoaarteita Vietnamissa, tositarina kristallikalloista, kuningas Salomon kaivosten salaisuudet. Dokumenttisarjassa paljastetaan, mitä kätkeytyy modernin historian satumaisen, romanttisen ja hämmennystäkin aiheuttavan aarteenmetsästyksen taakse.

Kuoleman työkalut

ti 28.10.2014 01.05 - 02.00 55 minViasat History

(Instruments of Death/2012) Dokumenttisarja vie meidät aikakausiin ja paikkoihin, joissa pääsemme tutustumaan historian kuolettavimpiin aseisiin, muun muassa roomalaisajan miekkoihin ja keihäisiin, konekivääreihin ja ensimmäisen maailmansodan aikaisiin räjähteisiin. Kiehtovassa sarjassa luodaan monipuolisesti katsaus taistelujen karuihin realiteetteihin ja tutkitaan aseiden kehitystä ja tehokkuutta eri aikakausina. Innovatiiviset kokeilut paljastavat, miten terä ja luoti suunniteltiin aiheuttamaan parantumattomia haavoja, ja oikeuslääketieteen asiantuntijat esittävät havainnollisesti, kuinka barbaarisesti haavoittuneita usein hoidettiin.

Napoleon

ti 28.10.2014 02.00 - 03.00 60 minViasat History

(Napoleon/2012) Ensimmäistä kertaa näemme täydellisen historiankuvauksen miehestä, joka muutti Euroopan pysyvästi nuorena kapteenina vuonna 1793. Dokumenttia on kuvattu yli 70 paikassa, ja mukana ovat maailman parhaat asiantuntijat.
Nuoresta tykistön kapteenista tuli keisari, joka piti koko Eurooppaa tiukassa otteessaan yli 20 vuoden ajan vuosina 1793?1815. Hänen tarinansa kietoutuu 1800-luvun Keski-Euroopan tarinaan. Armeijat ja diplomaatit, Yhdysvaltojen korkeat virkamiehet, keisarillinen perhe ja ympärillä olevat ihmiset, vastustajat ja viimeiset uskolliset Saint Helenan saarella ? Napoleonin koko historia, tinkimättömästi?.

Jackie ilman JackiäU

ti 28.10.2014 03.00 - 03.50 50 minViasat History

(Jackie without Jack/2013) Arvostettu ohjaaja Patrick Jeudy on saanut käsiinsä Jackie Kennedyn kanssa käydyt keskustelut, jotka nauhoitettiin muutama kuukausi myöhemmin, kun hänen miehensä salamurhattiin Dallasissa marraskuun 22. päivänä, 1963. Nuori leski oli tuolloin 34-vuotias ja hän kertoo menetetystä unelmaelämästään aviomiehensä, John Kennedyn kanssa. Nämä ovat keskusteluja historiasta sekä hänen omasta tarinastaan - sisältäen joitain hyvin henkilökohtaisia salaisuuksia sekä kiistanalaisia mielipiteitä. Hän ei voi muuttaa menneisyyttään, mutta hän pystyy uudelleen kirjoittamaan sen ja samalla luomaan JFK:n legendaa.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen monipuolisin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: La Promesa - Salaisuuksien kartano, Tabu, Tshekin EHT: Ruotsi - Suomi, Lemmen viemää, Race Across The World Suomi, Kuppilat kuntoon, Ville Haapasalo ja Pipsa Hurmerinta!, Rillit huurussa, Tähdet, tähdet, Sekunnit, Jättekiva

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity