SanakirjaVaihtoautotBlogitReseptitViihdeTietovisatHoroskooppi
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot tiistaina 18.11.2014

Näytä tiivistettynä

Museon mysteerit

ti 18.11.2014 04.00 - 04.50 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Versailles'n nousu ja tuho: Ludvig XIV

ti 18.11.2014 04.50 - 06.00 1h 10 minViasat History

(Rise and Fall of Versailles: Louis XIV/2012) Versailles, 1649. Yksinkertainen metsästysmaja tuulisella kukkulalla metsien ja löyhkäävän suoalueen keskellä. Tähän maisemaan "nousevana aurinkona" tunnettu lapsi tuli metsästämään isänsä Ludvig XIII:n kanssa. Puoli vuosisataa myöhemmin paikasta oli tullut loistava kuninkaallinen palatsi, jota ympäröivät puutarhat antoivat esimakua maanpäällisestä paratiisista. Tässä kultaisessa vankilassa elää aatelisto, joka on nyt täysin Ludvig XIV:n vallan alla.
Tämä on tarina nuoresta ja näkemyksellisestä kuninkaasta, jossa yhdistyivät poliittinen tahdonvoima ja hienostunut taiteen tuntemus. Hänellä oli palkattuna tuon ajan parhaat taiteilijat: Le Vau, Le Brun, Le Nôtre ja Mansart.
Mikään ei voinut estää häntä toteuttamasta unelmaansa palatsinsa yksinomaisena luojana ? ei sodat, ei talous eivätkä yksityiselämän draamat.
Kolme Versailles'n suurenmoista historiallista kautta yhdistyvät kolmeen naiseen, joita hän rakasti: nuoruuden ilojen hovi ja mademoiselle de la Vallière, politiikan hovi ja Madame de Montespan ja viimeiseksi loiston ja luopumisen hovi, johon kuuluu madame de Maintenon.
Dokumentti piirtää herkän muotokuvan aurinkokuninkaasta ja kuvaa tätä arkkitehtuurin, taiteen ja vallan kanssa solmittua pitkää liittoa, jota hallitsee alusta loppuun ehdottoman yksinvaltiaan oikut, intuitiot ja päätökset.

Kiinan synty

ti 18.11.2014 06.00 - 07.00 60 minViasat History

Länsimaalaisilta usein unohtuu, että ajanlaskumme alussa Kiina oli jo pitkälle kehittynyt yhteiskunta. Tämä huikea sarja vie meidät suljetun maan ytimeen. Matkaamme eri puolilla Kiinaa ja tutkimme sivilisaation kehitystä vierailemalla muun muassa Erlitoun arkeologisilla kaivauksilla. Erlitoun palatsin pohjapiirustusta käytettiin aikoinaan Pekingin Kielletyn kaupungin esikuvana. Saamme ihastella korkea-arvoisten kiinalaisten hautapaikkojen upeita pronssikalusteita ja vierailla keisari Qin Shi Huangin valtavassa mausoleumissa, jossa ?jumalkuninkaan? hautaa vartioi kuuluisa terrakotta-armeija.

Totuudet taruista

ti 18.11.2014 07.00 - 07.30 30 minViasat History

(Journey's End/2013) Asiantuntijamielipiteiden sekä useiden artefaktien avulla tämä sarja yrittää valaista muinaishistoriaamme viihdyttävällä sekä tietoa antavalla tavalla. Tarujen aikaisemmat historialliset todisteet eivät ole olleet kovin luotettavia. Mutta voisivatko ne sittenkin kertoa totuuden menneisyydestämme?.

Hannibalin jäljillä

ti 18.11.2014 07.30 - 08.00 30 minViasat History

Tässä mahtavassa sarjassa Woodsin veljekset ? Danny, Sam ja Ben ? pyöräilevät yli 3500 kilometrin pituisen reitin, jonka Hannibal kulki 2000 vuotta sitten. Matkan varrella he paljastavat useita tunnettuja sekä vähemmän tunnettuja faktoja tästä juhlitusta komentajasta sekä hänen käymästään sodasta. Johtamalla yli 100000 hengen armeijaa, jonka varusteisiin kuuluivat myös 37 tarunomaista sotanorsua, Hannibal ylitti Alpit sekä Pyreneet kohti historian tunnetuinta sotaa.

Time Team

ti 18.11.2014 08.00 - 09.00 60 minViasat History

(Time Team YR XI/2005) Time Teamin innostus Britannian rikkaan ja pitkän historian selvittämiseen on populaaristanut arkeologian, jota voisi muutoin helposti pitää ?ummehtuneena? aiheena. Kaivaessaan kaikkea mahdollista paleoliittiselta ajalta aina lähimenneisyyteen saakka Time Team sekä viihdyttää että lisää katsojien historian tuntemusta.

Toinen maailmansota väreissäU

ti 18.11.2014 09.00 - 10.00 60 minViasat History

(World War II in Colour/2009) Tämä dokumenttisarja sisältää ehkä maailman parhaan valikoiman harvinaista ja ennen julkaisematonta materiaalia toisesta maailmansodasta. Nyt on mahdollista nähdä toisen maailmansodan koko tarina uusimman väritekniikan ansioista aivan uudella tavalla. Viimeisimmän satelliitin lähettämän maastokartoituksen ja huippuluokan grafiikan avulla ohjelmaan on saatu mukaan uusinta tietoa, jota vanhemmissa sarjoissa ei ole ollut käytettävissä. Yhä useampia salaisuuksia on paljastunut erityisesti viimeisten 5?10 vuoden aikana, kun dokumentteja, tiedostoja ja valokuvia on annettu julkisuuteen. Koodien murtamista koskevat paljastukset ja hallitusten äskettäin julkistetut asiakirjat Atlantin molemmin puolin ovat tuoneet maailman kaikkien aikojen laajimpaan konfliktiin oivaltavan, uuden ulottuvuuden.

Sota-ajan maatilallaU

ti 18.11.2014 10.00 - 11.10 1h 10 minViasat History

(Wartime Farm/2012) Viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden sarjassa esiintynyt tiimi siirtyy nyt toisen maailmansodan aikaan ja ryhtyy hoitamaan maatilaa vuoden ajaksi apunaan ainoastaan historiallisia työkaluja ja materiaaleja. Kokeilu osoittautuu lähes vallankumoukselliseksi brittiläisessä maanviljelyssä ja muistuttaa pikemminkin neuvostotyylistä kollektivisointia. Kiehtova sekoitus sotahistoriaa, luovaa selviytymistaistelua ja sitkeyttä.

Idästä länteen: Matkoja maapallon keskuksesta

ti 18.11.2014 11.10 - 12.10 60 minViasat History

(East to West/2011) Tämä on tositarina Lähi-idän kulttuurin synnystä ja kukoistuksesta ja sen valtavasta vaikutuksesta länteen. Suuri osa lännen tapahtumista sijoittui vain marginaaliseen asemaan tämän taiteen, uskontojen ja sosiaalisen evoluution todellisen kehtoon verrattuna. Maailmanhistorian merkittävimmissä vaiheissa avainasemassa oli Lähi-itä ? poikkeuksellinen alue, joka on ollut tuhansien vuosien ajan maailman poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus sekä silta Aasian, Afrikan ja Euroopan mannerten välillä.
Kun etsitään tieteen, oikeuden, monoteismin, kaupan, siviilioikeuksien ja taiteellisen ilmaisun lähtökohtaa, katse käännetään itään. Tämä on monitahoinen totuus, joka käsittää valtavat imperiumit, esittelee käsikirjoituskokoelmat, arvioi valloitusten aikakautta, ottomaaneja ja renessanssia, matkustaa silkkitietä ja käsittää kolme mannerta.

Kiinan synty

ti 18.11.2014 12.10 - 13.05 55 minViasat History

Länsimaalaisilta usein unohtuu, että ajanlaskumme alussa Kiina oli jo pitkälle kehittynyt yhteiskunta. Tämä huikea sarja vie meidät suljetun maan ytimeen. Matkaamme eri puolilla Kiinaa ja tutkimme sivilisaation kehitystä vierailemalla muun muassa Erlitoun arkeologisilla kaivauksilla. Erlitoun palatsin pohjapiirustusta käytettiin aikoinaan Pekingin Kielletyn kaupungin esikuvana. Saamme ihastella korkea-arvoisten kiinalaisten hautapaikkojen upeita pronssikalusteita ja vierailla keisari Qin Shi Huangin valtavassa mausoleumissa, jossa ?jumalkuninkaan? hautaa vartioi kuuluisa terrakotta-armeija.

Yksi lensi yli KremlinU

ti 18.11.2014 13.05 - 13.59 54 minViasat History

28. toukokuuta 1978, vähän jälkeen iltaseitsemän, maailma kuohahtaa samalla, kun Neuvostoliitto häväistään. Yhdeksäntoistavuotias, Wedelistä, läheltä Hampuria kotoisin oleva Mathias Rust on laskeutunut yksimoottorisella Cessna 172:lla, Moskovan Punaiselle torille. Kukaan ei pysäyttänyt hänen monen tunnin lentoa Neuvostoliiton ilmatilassa. Neuvostoliiton ilmavoimat, joita pidettiin tähän asti lyömättöminä, joutuu naurun ja pilkan kohteeksi. Amatööripilotti, rauhan viestintuoja, joka halusi lennollaan rakentaa sillan idän ja lännen välille, yllättää valtion tuhannet ohjukset sekä ilmatorjuntatutkat. Lentoskandaalista kehkeytyy valtiollinen selkkaus, jonka seurauksena puolustusministeri sekä monet muut korkeassa asemassa olevat henkilöt joutuvat eroamaan. Nuori saksalainen pilotti halusi lennollaan aukaista idän ja lännen välisiä solmuja sekä tuoda näiden välille rauhan.

Missio X

ti 18.11.2014 14.00 - 15.00 60 minViasat History

Nämä visionäärit kohtasivat monenlaisia haasteita matkallaan, juonittelua sekä petoksia, taisteluja skeptikkoja ja kilpailijoita vastaan, voittoja sekä tappioita - kaikki heidän kohtaamansa jännitykset ja draamat ovat herätetty henkiin eloisasti historian elävöittämisellä. Tragediat tarjoavat spesialistien haastatteluja, dokumentaarisia valokuvia sekä CGI-segmentointia. Jokainen Missio X:n jakso sisältää aiheen viimeisimmät löydökset ja auttaa meitä ymmärtämään miten maailmastamme kehittyi sellainen kuin se nykypäivänä on.

Ramses toinen ? Pitkä matka

ti 18.11.2014 15.00 - 16.10 1h 10 minViasat History

(Ramesses the Second - The Great Journey/2010) Tämä on uskomaton tarina Ramses II:sta, joka oli eräs kaikkien aikojen tunnetuimpia faaraoita ? mies, jonka uskottiin olevan kuolematon. Kun ottaa huomioon, kuinka suuren merkityksen egyptiläiset antoivat kuolemalle ja iänkaikkisuudelle, on hämmästyttävää havaita, kuinka rauhattomaksi Ramses II:n tuonpuoleinen elämä muodostui. Ramses kuoli 3 200 vuotta sitten, ja tämän jälkeen hänet on toistuvasti siirretty pois haudastaan. Vuonna 1872 suoritettujen lukuisten kaivausten jälkeen todettiin, että hänen muumionsa oli kadonnut. Poliisitutkimukset alkoivat Kairosta ja päättyivät Luxoriin. Kaksi veljestä paljasti, minne he olivat kätkeneet aarteen, jonka he olivat toivoneet voivansa myydä. Uusimpien tieteellisten tutkimusmenetelmien ansiosta voimme nyt uudelleen jäljittää muumion uskomattoman tarinan, joka antaa uuden näkökulman Ramses II:n epätavallisen pitkään hallituskauteen. Pääsemme tutustumaan kuuluisaan hautaan Kuninkaiden laaksossa ennen näkemättömällä tavalla. Tietokonetekniikalla tuotettujen kuvien ansiosta saamme ainutlaatuisen näkymän tähän historialliseen paikkaan.

Time Team

ti 18.11.2014 16.10 - 17.00 50 minViasat History

(Time Team YR XI/2005) Time Teamin innostus Britannian rikkaan ja pitkän historian selvittämiseen on populaaristanut arkeologian, jota voisi muutoin helposti pitää ?ummehtuneena? aiheena. Kaivaessaan kaikkea mahdollista paleoliittiselta ajalta aina lähimenneisyyteen saakka Time Team sekä viihdyttää että lisää katsojien historian tuntemusta.

Sota-ajan maatilalla

ti 18.11.2014 17.00 - 18.10 1h 10 minViasat History

(Wartime Farm/2012) Viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden sarjassa esiintynyt tiimi siirtyy nyt toisen maailmansodan aikaan ja ryhtyy hoitamaan maatilaa vuoden ajaksi apunaan ainoastaan historiallisia työkaluja ja materiaaleja. Kokeilu osoittautuu lähes vallankumoukselliseksi brittiläisessä maanviljelyssä ja muistuttaa pikemminkin neuvostotyylistä kollektivisointia. Kiehtova sekoitus sotahistoriaa, luovaa selviytymistaistelua ja sitkeyttä.

Totuudet taruista

ti 18.11.2014 18.10 - 18.40 30 minViasat History

(Journey's End/2013) Asiantuntijamielipiteiden sekä useiden artefaktien avulla tämä sarja yrittää valaista muinaishistoriaamme viihdyttävällä sekä tietoa antavalla tavalla. Tarujen aikaisemmat historialliset todisteet eivät ole olleet kovin luotettavia. Mutta voisivatko ne sittenkin kertoa totuuden menneisyydestämme?.

Hannibalin jäljillä

ti 18.11.2014 18.40 - 19.10 30 minViasat History

Tässä mahtavassa sarjassa Woodsin veljekset ? Danny, Sam ja Ben ? pyöräilevät yli 3500 kilometrin pituisen reitin, jonka Hannibal kulki 2000 vuotta sitten. Matkan varrella he paljastavat useita tunnettuja sekä vähemmän tunnettuja faktoja tästä juhlitusta komentajasta sekä hänen käymästään sodasta. Johtamalla yli 100000 hengen armeijaa, jonka varusteisiin kuuluivat myös 37 tarunomaista sotanorsua, Hannibal ylitti Alpit sekä Pyreneet kohti historian tunnetuinta sotaa.

Vaiettu historia

ti 18.11.2014 19.10 - 20.10 60 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Museon mysteerit

ti 18.11.2014 20.10 - 21.00 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Tehdään historiaa

ti 18.11.2014 21.00 - 22.00 60 minViasat History

(Making History/2009) Sarjassa sukelletaan kysymysten ja vastausten avulla suoraan aiheisiin, joista me kaikki haluamme tietää lisää. Saamme kuulla, miksi Stonehenge rakennettiin ja mikä oli Hitlerin lempikirja. Animaatio ja liikegrafiikka yhdistettyinä arkistomateriaaliin vievät aihetta nopeasti eteenpäin viihdyttävällä tavalla.

Muinaiset eliittijoukot

ti 18.11.2014 22.00 - 23.00 60 minViasat History

(Ancient Black Ops/2014) Sarjassa perehdytään muinaisiin palkkatappajiin. Vallanpitäjät antiikin Kreikasta kylmään Pohjolaan ovat aina tarvinneet eliittijoukkoja, huippukoulutettuja miehiä, jotka hallitsevat erilaiset tappavat aseet ja jotka osaavat jäljittää vallanpitäjien viholliset. Sarjassa tutkitaan muinaisten eliittiryhmien ja iskujoukkojen salaisia operaatioita viikinkien aikakaudelta ja sitäkin varhaisemmilta ajoilta. Kussakin jaksossa keskitytään yhteen vaaralliseen tehtävään ja kerrotaan, kuinka salaiset joukot valitsivat kohteensa, kuinka ne harjoittelivat ja mikä teki niistä oman aikansa pelätyimpiä tappajia.

Medicin suku

ti 18.11.2014 23.00 - 00.00 60 minViasat History

Medici-projekti on kaikkien aikojen laajin oikeuslääketieteellinen hanke. Joukko eurooppalaisia tutkijoita on 10 vuoden aikana kaivanut 28 ruumista mahtavan italialaisen Medicin dynastian Firenzessä sijaitsevasta sukuhaudasta. Sarjassa keskitytään 1500-lukuun, jolloin Cosimo de' Medicin ja Lorenzo de' Medicin jälkeläiset nousivat Toscanan valtiaiksi ja naivat Euroopan hallitsijasukuihin. Historioitsijat, oikeuslääkärit ja bioarkeologit kertovat värikkäitä tarinoita näistä huikeista ajoista. Tarinoiden keskipisteessä ovat sisarukset Isabella, Francesco ja Ferdinando de' Medici sekä Francescon rakastajatar Bianca Cappello. Tarinoita värittävät vaaralliset suhteet, petokset ja kyltymätön vallanhimo. Tutkijat voivat nyt todistaa historioitsijoiden epäilyt todeksi.

Vaiettu historia

ke 19.11.2014 00.00 - 01.00 60 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Kroatian kuninkaat

ke 19.11.2014 01.00 - 02.00 60 minViasat History

(Croatian Kings/2011) Tässä sarjassa palaamme Kroatian historian mielenkiintoisimpiin vaiheisiin: 600-luvun asutuksesta neljä vuosisataa myöhemmin päättyneeseen paikallisten Trpimirovic-hallitsijoiden kauteen. Kroatian hallitsijat Trpimir, Tomislav, Stjepan Drzislav, Petar Kresimir IV ja Zvonimir saavat ensimmäisen kerran kasvot ja hahmon ruudulla.

Toinen maailmansota väreissäU

ke 19.11.2014 02.00 - 03.00 60 minViasat History

(World War II in Colour/2009) Tämä dokumenttisarja sisältää ehkä maailman parhaan valikoiman harvinaista ja ennen julkaisematonta materiaalia toisesta maailmansodasta. Nyt on mahdollista nähdä toisen maailmansodan koko tarina uusimman väritekniikan ansioista aivan uudella tavalla. Viimeisimmän satelliitin lähettämän maastokartoituksen ja huippuluokan grafiikan avulla ohjelmaan on saatu mukaan uusinta tietoa, jota vanhemmissa sarjoissa ei ole ollut käytettävissä. Yhä useampia salaisuuksia on paljastunut erityisesti viimeisten 5?10 vuoden aikana, kun dokumentteja, tiedostoja ja valokuvia on annettu julkisuuteen. Koodien murtamista koskevat paljastukset ja hallitusten äskettäin julkistetut asiakirjat Atlantin molemmin puolin ovat tuoneet maailman kaikkien aikojen laajimpaan konfliktiin oivaltavan, uuden ulottuvuuden.

Ramses toinen ? Pitkä matkaU

ke 19.11.2014 03.00 - 04.10 1h 10 minViasat History

(Ramesses the Second - The Great Journey/2010) Tämä on uskomaton tarina Ramses II:sta, joka oli eräs kaikkien aikojen tunnetuimpia faaraoita ? mies, jonka uskottiin olevan kuolematon. Kun ottaa huomioon, kuinka suuren merkityksen egyptiläiset antoivat kuolemalle ja iänkaikkisuudelle, on hämmästyttävää havaita, kuinka rauhattomaksi Ramses II:n tuonpuoleinen elämä muodostui. Ramses kuoli 3 200 vuotta sitten, ja tämän jälkeen hänet on toistuvasti siirretty pois haudastaan. Vuonna 1872 suoritettujen lukuisten kaivausten jälkeen todettiin, että hänen muumionsa oli kadonnut. Poliisitutkimukset alkoivat Kairosta ja päättyivät Luxoriin. Kaksi veljestä paljasti, minne he olivat kätkeneet aarteen, jonka he olivat toivoneet voivansa myydä. Uusimpien tieteellisten tutkimusmenetelmien ansiosta voimme nyt uudelleen jäljittää muumion uskomattoman tarinan, joka antaa uuden näkökulman Ramses II:n epätavallisen pitkään hallituskauteen. Pääsemme tutustumaan kuuluisaan hautaan Kuninkaiden laaksossa ennen näkemättömällä tavalla. Tietokonetekniikalla tuotettujen kuvien ansiosta saamme ainutlaatuisen näkymän tähän historialliseen paikkaan.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen näppärin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: La Promesa - Salaisuuksien kartano, Lemmen viemää, Tähdet, tähdet, Syke, Simpsonit, Kauniit ja rohkeat, Ensitreffit alttarilla, Latelan Laurin hurja remontti, Kova laki: Erikoisyksikkö, Kummeli esittää: Kontio & Parmas

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity