TietovisatSanakirjaVaihtoautotViihdeBlogitHoroskooppiReseptit
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot sunnuntaina 16.11.2014

Näytä tiivistettynä

Vaiettu historia

su 16.11.2014 04.00 - 04.50 50 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Neiti Jane Austenin rakastajat

su 16.11.2014 04.50 - 06.00 1h 10 minViasat History

(The Many Lovers of Jane Austen/2012) Aina ei ole suinkaan ollut yleisesti tunnustettua, että Austen oli kirjallinen "tuotemerkki", joka kilpaili Shakespearen ja Dickensin kanssa. Austen kuoli vuonna 1817, ja hänen maineensa oli sadan vuoden ajan suurimmaksi osaksi vain vaimeaa kajastusta. 2000-luvulle siirryttäessä "janeismi" alkoi kuitenkin kukoistaa, välillä lähes moonilaisella kiihkeydellä. Ylpeys ja ennakkoluulo oli eräs television kaikkien aikojen menestyneimmistä sarjoista, viimeisten kymmenen vuoden aikana on tehty 12 Austenin kirjoihin sovitettua tai niiden innoittamaa elokuvaa, ja hänen romaaninsa ovat tutkimuksissa jatkuvasti kaikkein rakastetuimpia kirjoja. Suosiotaan kasvattavat huimasti Britannian Austen-seura, joka julkaisee kuukausittaisia lukulistoja ja järjestää joka vuosi pukutanssiaiset, sekä sen tytärseurat kaikkialla maailmassa. Lisäksi Austen on kirjailija, josta on kirjoitettu Internetissä kaikkein runsaimmin. Melkoinen käänne romaanikirjailijalle, jota ei pidetty edes perheensä parhaana kirjailijana.
Professori Amanda Vickery tekee matkan Austen-kulttiin ja pysähtyy tutkimaan tärkeimpiä etappeja, jotka selittävät Austenin kuolemanjälkeistä mainetta. Kehityskaaren kuvaus alkaa "vanhapiikakirjailijasta", jonka kirjojen painokset myydään loppuun vuosien kuluessa hänen kuolemastaan. Sen jälkeen käsitellään valikoitunutta "rakkaan Jane-tädin" kulttia, joka alkoi harhaanjohtavasta 1870-luvun elämänkerrasta, ja tutkitaan elitististen kriitikkojen synnyttämää herttaista kuvaa, joka sai alkunsa 1900-luvun alussa tehdyistä Austenin romaanien tutkimuksista. Sen jälkeen kuvataan kirjailijaa, jota akateemiset janeistit suojelivat raivokkaasti ensimmäisen maailmansodan jälkeen.

Pitkä varjo

su 16.11.2014 06.00 - 07.00 60 minViasat History

Historioitsija David Reynolds kiertää Eurooppaa aina Sloveniasta Sudeettialueille ja Belfastista Berliiniin ja tutustuu ensimmäisen maailmansodan perintöön. Hän on sitä mieltä, että sota päästi valloilleen voimia, jotka vaikuttavat vielä nykyäänkin. Näemme, kuinka sodan aikaiset kokemukset vainosivat sen elänyttä sukupolvea ja etenkin rintamalta hengissä selvinneitä sotilaita. Kuulemme tarinoita Benito Mussolinin, Eamon de Valeran, Philippe Pétainin, James Ramsay MacDonaldin ja Tomá? Masarykin kaltaisista hahmoista. David Reynolds tutkii, kuinka nämä miehet vaikuttivat sotaa seuranneeseen rauhaan, usein hyvin yllättävin tavoin.

Pariisi, pääkaupungin tarina

su 16.11.2014 07.00 - 08.00 60 minViasat History

Lähde tutkimaan Pariisin uskomatonta historiaa, seuraamalla tarinoita miehistä sekä naisista, jotka kokivat kaupungin myrskyisän menneisyyden. Uusimman tietotekniikan avulla pääset sukeltamaan syvälle historiallisiin tapahtumiin ja näkemään, kuinka ne muokkasivat Pariisia sellaiseksi, jona tänä päivänä sen tunnemme. Tulet kuulemaan menneiltä aikakausilta erikoisia tarinoita tavallisten pariisilaisten elämästä.

Time Team

su 16.11.2014 08.00 - 09.00 60 minViasat History

(Time Team YR XI/2005) Time Teamin innostus Britannian rikkaan ja pitkän historian selvittämiseen on populaaristanut arkeologian, jota voisi muutoin helposti pitää ?ummehtuneena? aiheena. Kaivaessaan kaikkea mahdollista paleoliittiselta ajalta aina lähimenneisyyteen saakka Time Team sekä viihdyttää että lisää katsojien historian tuntemusta.

Kiinan synty

su 16.11.2014 09.00 - 10.00 60 minViasat History

Länsimaalaisilta usein unohtuu, että ajanlaskumme alussa Kiina oli jo pitkälle kehittynyt yhteiskunta. Tämä huikea sarja vie meidät suljetun maan ytimeen. Matkaamme eri puolilla Kiinaa ja tutkimme sivilisaation kehitystä vierailemalla muun muassa Erlitoun arkeologisilla kaivauksilla. Erlitoun palatsin pohjapiirustusta käytettiin aikoinaan Pekingin Kielletyn kaupungin esikuvana. Saamme ihastella korkea-arvoisten kiinalaisten hautapaikkojen upeita pronssikalusteita ja vierailla keisari Qin Shi Huangin valtavassa mausoleumissa, jossa ?jumalkuninkaan? hautaa vartioi kuuluisa terrakotta-armeija.

Idästä länteen: Matkoja maapallon keskuksesta

su 16.11.2014 10.00 - 11.00 60 minViasat History

(East to West/2011) Tämä on tositarina Lähi-idän kulttuurin synnystä ja kukoistuksesta ja sen valtavasta vaikutuksesta länteen. Suuri osa lännen tapahtumista sijoittui vain marginaaliseen asemaan tämän taiteen, uskontojen ja sosiaalisen evoluution todellisen kehtoon verrattuna. Maailmanhistorian merkittävimmissä vaiheissa avainasemassa oli Lähi-itä ? poikkeuksellinen alue, joka on ollut tuhansien vuosien ajan maailman poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus sekä silta Aasian, Afrikan ja Euroopan mannerten välillä.
Kun etsitään tieteen, oikeuden, monoteismin, kaupan, siviilioikeuksien ja taiteellisen ilmaisun lähtökohtaa, katse käännetään itään. Tämä on monitahoinen totuus, joka käsittää valtavat imperiumit, esittelee käsikirjoituskokoelmat, arvioi valloitusten aikakautta, ottomaaneja ja renessanssia, matkustaa silkkitietä ja käsittää kolme mannerta.

Historiaa tehneet naiset

su 16.11.2014 11.00 - 12.00 60 minViasat History

Naisia Kleopatrasta Elisabet I:een ja Sophie Scholliin. Naiset ovat eri aikakausilta ja erilaisista oloista, mutta kaikkia yhdistää yksi asia: he lukeutuvat historian vaikutusvaltaisimpiin naisiin. He olivat voimakkaita mutta avuttomia, suosittuja mutta väheksyttyjä, päättäväisiä ja epätoivoisia. Jokainen erottui aikalaisistaan tavalla tai toisella. Tässä dramatisoidussa sarjassa kuvataan näitä merkittäviä naisia ennennäkemättömän tarkasti ja tutustutaan heidän elämäänsä sekä heidän omana aikanaan että historiallisesta näkökulmasta.

Myyttien metsästäjät

su 16.11.2014 12.00 - 13.00 60 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Museon mysteerit

su 16.11.2014 13.00 - 14.00 60 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Museon mysteerit

su 16.11.2014 14.00 - 15.00 60 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Museon mysteerit

su 16.11.2014 15.00 - 15.50 50 minViasat History

Museot paljastavat kunkin maan menneisyyden ihmeelliset ja usein omituiset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan maan historiasta. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista ja juonitteluista. Sarjan jokainen jakso tarjoaa kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi Yhdysvaltain historian. Sarja käsittelee museoita laajalti koluten jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt, villin lännen ja kylmän sodan aikakaudet sekä monia muita aiheita. Samalla käydään läpi joitakin historian suurimmista mysteereistä - sekä tunnettuja tarinoita että tuntemattomampia tapahtumia, joista ei koskaan ennen ole televisiossa kerrottu.

Vaiettu historia

su 16.11.2014 15.50 - 16.50 60 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Idästä länteen: Matkoja maapallon keskuksesta

su 16.11.2014 16.50 - 18.00 1h 10 minViasat History

(East to West/2011) Tämä on tositarina Lähi-idän kulttuurin synnystä ja kukoistuksesta ja sen valtavasta vaikutuksesta länteen. Suuri osa lännen tapahtumista sijoittui vain marginaaliseen asemaan tämän taiteen, uskontojen ja sosiaalisen evoluution todellisen kehtoon verrattuna. Maailmanhistorian merkittävimmissä vaiheissa avainasemassa oli Lähi-itä ? poikkeuksellinen alue, joka on ollut tuhansien vuosien ajan maailman poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus sekä silta Aasian, Afrikan ja Euroopan mannerten välillä.
Kun etsitään tieteen, oikeuden, monoteismin, kaupan, siviilioikeuksien ja taiteellisen ilmaisun lähtökohtaa, katse käännetään itään. Tämä on monitahoinen totuus, joka käsittää valtavat imperiumit, esittelee käsikirjoituskokoelmat, arvioi valloitusten aikakautta, ottomaaneja ja renessanssia, matkustaa silkkitietä ja käsittää kolme mannerta.

Time Team

su 16.11.2014 18.00 - 19.00 60 minViasat History

(Time Team XIX/2011) Tony Robinson johtaa jälleen innostuneiden asiantuntijoiden ja omintakeisten tyyppien joukkoa, joka ratkaisee muinaisia arvoituksia uusilla arkeologisilla kaivauspaikoilla eri puolilla Britanniaa. Tänä vuonna Tony tiimeineen matkaa Essexiin etsimään De Veren suvun kartanoa ja suvun kuuluisimman jäsenen hautaa. Huhujen mukaan tuo kyseinen De Vere kenties kirjoitti osan Shakespearen näytelmistä. Suffolkin rannikolla tiimi puolestaan yrittää kaivaa esiin Dunwichin. Tuon keskiajan kukoistavan ja merkittävän sataman paikalla on enää vain muutama mereen romahtamaisillaan oleva rakennus. Kun mukaan lisätään vielä roomalainen linnoitus, kadonnut linna, kuninkaallinen metsästysmaja, rantapenkereellä oleva hautausmaa ja kylä, jonka keskellä on reikä, koossa on taas yksi klassinen Time Teamin tuotantokausi.

Adolf Hitlerin synkkä karisma

su 16.11.2014 19.00 - 20.00 60 minViasat History

Adolf Hitler on kiistatta kaikkien aikojen erikoislaatuisin johtaja. Hän jätti jälkeensä vertaansa vailla olevan tuhon perinnön. Hitlerin tarinassa on kuitenkin paradoksi: vaikka Hitler oli väkivaltainen ja täynnä vihaa, miksi miljoonat ihmiset tukivat häntä? Sarjan kolmessa jaksossa selvitetään silminnäkijöiden, arkistokuvan ja dramatisointien avulla Hitlerin suhdetta ihmisiin, joita hän johti toisen maailmansodan aikana.

Valkoinen kuningatar ja hänen kilpailijansa

su 16.11.2014 20.00 - 21.00 60 minViasat History

Tunnettu historioitsija ja kirjailija Philippa Gregory paljastaa totuuden kolmesta englantilaisnaisesta, jotka elivät ruusujen sotana tunnetun aatelissukujen välisen verisen valtataistelun ytimessä. Gregoryn mukaan tätä Englannin historian väkivaltaista käännekohtaa ei voi ymmärtää, ellei ymmärrä aatelistoa repivien sukukiistojen keskiössä olleita naisia. Heidän roolinsa oli yhtä merkittävä kuin niiden kuninkaiden ja aatelismiesten, joihin historiankirjoitus perinteisesti on keskittynyt. Ruusujen sodassa keskenään taistelivat suvut, eivät maat, ja näiden naisten lojaalisuus, kapinointi, juonittelu ja petokset muokkasivat ratkaisevasti Englannin historiaa.

Pitkä varjo

su 16.11.2014 21.00 - 22.00 60 minViasat History

Historioitsija David Reynolds kiertää Eurooppaa aina Sloveniasta Sudeettialueille ja Belfastista Berliiniin ja tutustuu ensimmäisen maailmansodan perintöön. Hän on sitä mieltä, että sota päästi valloilleen voimia, jotka vaikuttavat vielä nykyäänkin. Näemme, kuinka sodan aikaiset kokemukset vainosivat sen elänyttä sukupolvea ja etenkin rintamalta hengissä selvinneitä sotilaita. Kuulemme tarinoita Benito Mussolinin, Eamon de Valeran, Philippe Pétainin, James Ramsay MacDonaldin ja Tomá? Masarykin kaltaisista hahmoista. David Reynolds tutkii, kuinka nämä miehet vaikuttivat sotaa seuranneeseen rauhaan, usein hyvin yllättävin tavoin.

Historiaa tehneet naiset

su 16.11.2014 22.00 - 23.00 60 minViasat History

Naisia Kleopatrasta Elisabet I:een ja Sophie Scholliin. Naiset ovat eri aikakausilta ja erilaisista oloista, mutta kaikkia yhdistää yksi asia: he lukeutuvat historian vaikutusvaltaisimpiin naisiin. He olivat voimakkaita mutta avuttomia, suosittuja mutta väheksyttyjä, päättäväisiä ja epätoivoisia. Jokainen erottui aikalaisistaan tavalla tai toisella. Tässä dramatisoidussa sarjassa kuvataan näitä merkittäviä naisia ennennäkemättömän tarkasti ja tutustutaan heidän elämäänsä sekä heidän omana aikanaan että historiallisesta näkökulmasta.

Muinaiset eliittijoukot

su 16.11.2014 23.00 - 00.00 60 minViasat History

(Ancient Black Ops/2014) Sarjassa perehdytään muinaisiin palkkatappajiin. Vallanpitäjät antiikin Kreikasta kylmään Pohjolaan ovat aina tarvinneet eliittijoukkoja, huippukoulutettuja miehiä, jotka hallitsevat erilaiset tappavat aseet ja jotka osaavat jäljittää vallanpitäjien viholliset. Sarjassa tutkitaan muinaisten eliittiryhmien ja iskujoukkojen salaisia operaatioita viikinkien aikakaudelta ja sitäkin varhaisemmilta ajoilta. Kussakin jaksossa keskitytään yhteen vaaralliseen tehtävään ja kerrotaan, kuinka salaiset joukot valitsivat kohteensa, kuinka ne harjoittelivat ja mikä teki niistä oman aikansa pelätyimpiä tappajia.

Museon mysteerit

ma 17.11.2014 00.00 - 01.00 60 minViasat History

Museot paljastavat kunkin maan menneisyyden ihmeelliset ja usein omituiset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan maan historiasta. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista ja juonitteluista. Sarjan jokainen jakso tarjoaa kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi Yhdysvaltain historian. Sarja käsittelee museoita laajalti koluten jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt, villin lännen ja kylmän sodan aikakaudet sekä monia muita aiheita. Samalla käydään läpi joitakin historian suurimmista mysteereistä - sekä tunnettuja tarinoita että tuntemattomampia tapahtumia, joista ei koskaan ennen ole televisiossa kerrottu.

Kuolemaa ja keskiaikaa

ma 17.11.2014 01.00 - 01.50 50 minViasat History

(Medieval Dead/2012) Jos keskiajalta peräisin olevat ruumiit osaisivat puhua, mitä ne kertoisivat meille? Ne kertoisivat uskomattomia tarinoita pakanarituaaleista, rutosta ja julmasta maasta, jossa tavallinen kansa kamppaili eloonjäämisestään. Nyt, vuosisatoja hautaamisensa jälkeen, keskiaikaiset vainajat ovat nousemassa haudoistaan. Sarja paljastaa tositarinoita keskiajan elämästä tutkimalla maahan kuopattuja luurankojen jäänteitä. Sarja vie katselijat syvemmälle keskiaikaiseen maailmaan kuin koskaan aikaisemmin yhdistämällä mukaansatempaavien tarinoiden dramaattiset rekonstruoinnit arkeologiaan.

Keskiaikainen syntymä, avioliitto ja kuolema

ma 17.11.2014 01.50 - 03.00 1h 10 minViasat History

Historioitsija ja kirjailija Helen Castor tutkii, kuinka keskiajan ihmiset käsittelivät elämän keskeisimpiä muutoksen hetkiä eli syntymää, avioliittoa ja kuolemaa. Castor paljastaa, mitä keskiajan ihmiset ajattelivat ja mihin he uskoivat. Keskiajallahan katolisen kirkon opetukset muovasivat ihmisten ajatuksia ja uskomuksia joka puolella läntistä Eurooppaa. Keskiajan lopulla katolinen kirkko kuitenkin ajautui suurten muutosten kouriin, eivätkä syntymän, avioliiton ja kuoleman käsitteet palanneet enää koskaan ennalleen.

Pariisi, pääkaupungin tarina

ma 17.11.2014 03.00 - 04.00 60 minViasat History

Lähde tutkimaan Pariisin uskomatonta historiaa, seuraamalla tarinoita miehistä sekä naisista, jotka kokivat kaupungin myrskyisän menneisyyden. Uusimman tietotekniikan avulla pääset sukeltamaan syvälle historiallisiin tapahtumiin ja näkemään, kuinka ne muokkasivat Pariisia sellaiseksi, jona tänä päivänä sen tunnemme. Tulet kuulemaan menneiltä aikakausilta erikoisia tarinoita tavallisten pariisilaisten elämästä.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen näppärin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Rillit huurussa, Utö, Murha paratiisissa, Haluatko miljonääriksi?, Emmerdale, Snooker: MM-kisojen välierä, Kauniit ja rohkeat, Syke, Lemmen viemää, Roy Grace

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity