HoroskooppiReseptitSanakirjaVaihtoautotBlogitTietovisatViihde
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot torstaina 25.9.2014

Näytä tiivistettynä

Museon mysteerit

to 25.09.2014 04.00 - 04.50 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Pariisi, pääkaupungin tarina

to 25.09.2014 04.50 - 06.00 1h 10 minViasat History

Lähde tutkimaan Pariisin uskomatonta historiaa, seuraamalla tarinoita miehistä sekä naisista, jotka kokivat kaupungin myrskyisän menneisyyden. Uusimman tietotekniikan avulla pääset sukeltamaan syvälle historiallisiin tapahtumiin ja näkemään, kuinka ne muokkasivat Pariisia sellaiseksi, jona tänä päivänä sen tunnemme. Tulet kuulemaan menneiltä aikakausilta erikoisia tarinoita tavallisten pariisilaisten elämästä.

Vaiettu historia

to 25.09.2014 06.00 - 07.00 60 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Germaaniset heimot

to 25.09.2014 07.00 - 08.00 60 minViasat History

(The Germanic Tribes/2007) Tässä ohjelmassa tarkastellaan pohjoisten heimojen nousua primitiivisestä kulttuurista Euroopan laitamilta Rooman valtakunnan perillisiksi.
Uusien löytöjen ansiosta voidaan nyt esittää kuva germaanisista heimoista ilman kliseetä ?pohjoisen barbaareista?. Selkkaus Rooman valtakunnan kanssa on keskeinen tekijä germaanisessa historiassa. Caesarin ajasta lähtien tähän roomalais-germaaniseen selkkaukseen on sisältynyt raivokkaiden taistelujen lisäksi myös rinnakkaiseloa ja yhteistyötä. Germaaneista tuli Rooman valtakunnan haudankaivajia, mutta myös Rooman perinnön säilyttäjiä. Tämä sarja puhaltaa uutta eloa germaanisten heimojen kätkettyyn maailmaan. Näemme, kuinka he elivät, taistelivat ja palvelivat jumaliaan.

Time Team

to 25.09.2014 08.00 - 09.00 60 minViasat History

Yli 150 kaivauksen jälkeen luulisi ettei mikään voisi enää yllättää Time Teamia, mutta uusien jaksojen paikat hämmästyttävät jopa kaikkein kokeneimmatkin arkeologit. Tony Robinson ja hänen tiiminsä suuntaavat Isle of Manin golfkentälle tutkimaan vanhan kappelin jäänteitä, he liittyvät Wickenin asukkaiden joukkoon löytääkseen kadonneen kylän sekä seuraavat hajuja, kun vahingoittumaton roomalainen juustopuristin kaivetaan ylös - aika sopivasti - Stiltonin kaupungissa.

Totuus Gallipolista

to 25.09.2014 09.00 - 10.00 60 minViasat History

(Revealing Gallipoli/2005) Gallipolin niemimaa sijaitsee Dardanellien salmen luoteispuolella. Se, joka hallitsee Dardanellien salmea, hallitsee maailmojen risteyskohtaa. Vuonna 1915 Gallipoliin saapui armeija, joka koostui lähinnä brittiläisistä maanviljelijöistä ja kaivos- ja tehdastyöläisistä. Mukana oli myös nepalilaisia gurkha-sotilaita, intialaisia tykkimiehiä ja turbaanipäisiä sikhejä, kalastajia Kanadan Newfoundlandista, virkamiehiä Australiasta ja maatilallisia Uudesta-Seelannista, ja maurit ja ranskalaiset taistelivat Afrikan siirtomaista tulleiden algerialaisten ja senegalilaisten rinnalla. Vastapuolella taistelivat turkkilaiset, arabit ja armenialaiset, syyrialaiset ja bulgarialaiset saksalaisten upseerien johdolla. Sarjassa tarkastellaan ensimmäistä kertaa rinnakkain eri kansojen ja yksilöiden kokemuksia ja tarinoita tästä äärimmäisen verisestä taistelusta. Kansainvälisistä asiantuntijoista koostuva tutkimusryhmä tunnistaa ainutlaatuisen 3D-kartan avulla tarkat taistelupaikat ja täydentää oman valtakuntansa puolesta taistelleiden ja henkensä antaneiden sotilaiden tarinoita.

Viktoriaaninen maatila

to 25.09.2014 10.00 - 11.10 1h 10 minViasat History

(Victorian Farm/2008) Tämän havainnoivan sarjan tapahtumapaikkana on Acton Scott -maatila Shropshiressä, jossa aika on pysähtynyt viktoriaanisen Englannin maaseudulle. Historioitsija Ruth Goodman ja arkeologit Alex Langlands ja Peter Ginn uppoutuvat ainutlaatuisessa projektissa viktoriaanisen ajan maanviljelijöiden elämään. He käyttävät Actonin sukuun vuosisatojen aikana kerättyjä ikivanhoja työkaluja ja laitteita ja työskentelevät tilalla läpi vuoden ? kesän lämmössä ja sydäntalvella ryhmä löytää uudelleen unohdettujen taitojen ja tietojen maailman apunaan jatkuvasti hupeneva asiantuntijoiden joukko, joka pyrkii säilyttämään nämä taidot elävinä. Saamme kiehtovan kuvauksen maataloushistorian käänteentekevästä aikakaudesta.

Kätketyt salaisuudet

to 25.09.2014 11.10 - 12.10 60 minViasat History

Arkeologian tarina on yhtä dramaattinen kuin kaikki mahtavat kulttuurit ja konfliktit, joita sen avulla on paljastettu. Tässä sarjassa kerrotaan suurista edistysaskelista historian ja menneisyyden ymmärtämisessä. Arkeologit ovat ottaneet työssään suuria riskejä erittäin rankoissa olosuhteissa ja kohdanneet rajua vastustusta ja kilpailua, kun he ovat yrittäneet saada muutettua näkemyksemme menneisyydestä ? ja sen myötä myös ymmärrystämme nykyhetkestä.

Kaarle Suuren myyttiU

to 25.09.2014 12.10 - 13.05 55 minViasat History

Kaarle Suuri, frankkien kuningas, oli merkittävin hallitsija Euroopassa vuosisadalla, jolloin Rooman keisarikunta rapistui. Tämä vaikutusvaltainen mies veisti valtakunnan, joka käsitti melkein koko nykyisen Euroopan. Hänen perintönsä elää vielä nykypäivänäkin. Käyttämällä hyödyksi nykyaikaisia tutkimusmenetelmiä, tämä kolmiosainen sarja herättää henkiin soturi-kuninkaan yhdistämällä eläväiset tapahtumat sekä haastattelut, maailman johtavilta Kaarle Suuren-asiantuntijoilta.

Venäjän historian paljastuksia

to 25.09.2014 13.05 - 14.00 55 minViasat History

(Russia's History Revealed/2012) Sarjassa valotetaan Venäjän kiehtovaa historiaa vuosisatojen ajalta 1600-luvun lopusta Pietari Suuren valtakaudelta aina Neuvostoliiton kaatumiseen vuonna 1991. Ohjelman pääpaino on laajan valtakunnan eri aikakausien tärkeimmissä tapahtumissa, joilla on ollut vaikutusta aina tähän päivään saakka. Venäjän tarinan näkökulmana on kolme merkittävää kaupunkia: Pietari, Volgograd eli entinen Stalingrad ja Moskova. Venäjän historiassa kaikki kietoutuu yhteen: politiikan ja sodan käännekohdat, sankaritarinat sekä maailmaa muuttaneet keksinnöt ja löydöt. Nämä ovat tuokiokuvia ihmisten onnesta ja rajattomasta energiasta mutta myös valtavista tragedioista ja draamasta historian mittakaavassa.

Tieteen tarina

to 25.09.2014 14.00 - 15.10 1h 10 minViasat History

(Story of Science/2010) Jokaisen päivän jokaisena hetkenä elämme tieteen luomassa maailmassa. Jokainen jakso alkaa liikuttavan yksinkertaisella kysymyksellä, joita meistä jokainen joskus kysyy. Sen jälkeen palaamme menneisyyteen ja löydämme inhimillisiä tarinoita; elämme uudelleen kokeilut, joiden avulla miehet ja naiset ovat etsineet vastauksia ja samalla muuttaneet maailmaa. Näemme, miten tiede on selvittänyt, mistä meidät on tehty, mistä olemme tulleet ja mitä on maapallomme ulkopuolella. Selvitämme, miten tiede on paljastanut luonnon kätketyt salaisuudet, miten se on tuottanut voiman, joka on kaatanut kuninkaita ja keisareita, ja miten se on päästänyt valloilleen planeettamme suunnattoman voiman. Tämä on tarina siitä, miten historia on tehnyt tiedettä ja tiede historiaa ja miten ajan mittaan kehkeytyneet ideat ovat luoneet modernin maailman.

Aleksanterin kadonnutta maailmaa etsimässäU

to 25.09.2014 15.10 - 16.00 50 minViasat History

(Alexander's Lost World/2012) Oxus-joki on ollut yli viisituhatta vuotta salaperäisen muinaisen kulttuurin elinehto. Sen alkulähde sijaitsee maailman katolla, josta se virtaa Keski-Aasian asumattomien maiden ja sodan kuluttaman Afganistanin halki kohti Kaspianmerta. Tämä on maata, joka on jäänyt lähes tyystin tutkimatta. Valokuvajournalisti David Adamsin tehtävänä on tutkia 2 500 kilometrin pitkän Oxus-joen kulku ensimmäistä kertaa ? ja palata aikakausien halki tutkimaan, miten alueen luonto ja ihmiset ovat myrskyisällä historiallaan muovanneet maailmamme tarinaa. Matkalla etsitään myös Aleksanteri Suuren kadonnutta maailmaa, sillä hän on sotureineen matkustanut tämän joen vartta pitkin.

Time Team

to 25.09.2014 16.00 - 17.00 60 minViasat History

Yli 150 kaivauksen jälkeen luulisi ettei mikään voisi enää yllättää Time Teamia, mutta uusien jaksojen paikat hämmästyttävät jopa kaikkein kokeneimmatkin arkeologit. Tony Robinson ja hänen tiiminsä suuntaavat Isle of Manin golfkentälle tutkimaan vanhan kappelin jäänteitä, he liittyvät Wickenin asukkaiden joukkoon löytääkseen kadonneen kylän sekä seuraavat hajuja, kun vahingoittumaton roomalainen juustopuristin kaivetaan ylös - aika sopivasti - Stiltonin kaupungissa.

Sota-ajan maatilalla

to 25.09.2014 17.00 - 18.10 1h 10 minViasat History

(Wartime Farm/2012) Viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden sarjassa esiintynyt tiimi siirtyy nyt toisen maailmansodan aikaan ja ryhtyy hoitamaan maatilaa vuoden ajaksi apunaan ainoastaan historiallisia työkaluja ja materiaaleja. Kokeilu osoittautuu lähes vallankumoukselliseksi brittiläisessä maanviljelyssä ja muistuttaa pikemminkin neuvostotyylistä kollektivisointia. Kiehtova sekoitus sotahistoriaa, luovaa selviytymistaistelua ja sitkeyttä.

Germaaniset heimot

to 25.09.2014 18.10 - 19.10 60 minViasat History

(The Germanic Tribes/2007) Tässä ohjelmassa tarkastellaan pohjoisten heimojen nousua primitiivisestä kulttuurista Euroopan laitamilta Rooman valtakunnan perillisiksi.
Uusien löytöjen ansiosta voidaan nyt esittää kuva germaanisista heimoista ilman kliseetä ?pohjoisen barbaareista?. Selkkaus Rooman valtakunnan kanssa on keskeinen tekijä germaanisessa historiassa. Caesarin ajasta lähtien tähän roomalais-germaaniseen selkkaukseen on sisältynyt raivokkaiden taistelujen lisäksi myös rinnakkaiseloa ja yhteistyötä. Germaaneista tuli Rooman valtakunnan haudankaivajia, mutta myös Rooman perinnön säilyttäjiä. Tämä sarja puhaltaa uutta eloa germaanisten heimojen kätkettyyn maailmaan. Näemme, kuinka he elivät, taistelivat ja palvelivat jumaliaan.

Kätketyt salaisuudet

to 25.09.2014 19.10 - 20.10 60 minViasat History

Arkeologian tarina on yhtä dramaattinen kuin kaikki mahtavat kulttuurit ja konfliktit, joita sen avulla on paljastettu. Tässä sarjassa kerrotaan suurista edistysaskelista historian ja menneisyyden ymmärtämisessä. Arkeologit ovat ottaneet työssään suuria riskejä erittäin rankoissa olosuhteissa ja kohdanneet rajua vastustusta ja kilpailua, kun he ovat yrittäneet saada muutettua näkemyksemme menneisyydestä ? ja sen myötä myös ymmärrystämme nykyhetkestä.

Museon mysteerit

to 25.09.2014 20.10 - 21.00 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Yksi lensi yli Kremlin

to 25.09.2014 21.00 - 21.54 54 minViasat History

28. toukokuuta 1978, vähän jälkeen iltaseitsemän, maailma kuohahtaa samalla, kun Neuvostoliitto häväistään. Yhdeksäntoistavuotias, Wedelistä, läheltä Hampuria kotoisin oleva Mathias Rust on laskeutunut yksimoottorisella Cessna 172:lla, Moskovan Punaiselle torille. Kukaan ei pysäyttänyt hänen monen tunnin lentoa Neuvostoliiton ilmatilassa. Neuvostoliiton ilmavoimat, joita pidettiin tähän asti lyömättöminä, joutuu naurun ja pilkan kohteeksi. Amatööripilotti, rauhan viestintuoja, joka halusi lennollaan rakentaa sillan idän ja lännen välille, yllättää valtion tuhannet ohjukset sekä ilmatorjuntatutkat. Lentoskandaalista kehkeytyy valtiollinen selkkaus, jonka seurauksena puolustusministeri sekä monet muut korkeassa asemassa olevat henkilöt joutuvat eroamaan. Nuori saksalainen pilotti halusi lennollaan aukaista idän ja lännen välisiä solmuja sekä tuoda näiden välille rauhan.

Versailles'n nousu ja tuho: Ludvig XVIU

to 25.09.2014 22.00 - 23.00 60 minViasat History

(Rise and Fall of Versailles: Louis XVI/2012) Upea draamadokumentti kertoo Bourbonin dynastian viimeisistä päivistä kovaosaisen Ludvig XVI:n ja kuningatar Marie Antoinetten vallan alla.
Ludvig on erilainen kuin äärimmäisen viriilit esi-isänsä ? kestää seitsemän vuotta, ennen kuin hänen avioliittonsa saa täyttymyksensä. Esiintyminen Ranskan hallitsijana ei ollut sen menestyksekkäämpää kuin hänen ponnistelunsa kuninkaallisessa sänkykamarissa. Ranskan kansa näkee nälkää, mutta Versailles'n kullatun palatsin juhlat pitävät ylimystön niin kiireisenä, että tähän ongelmaan ei ehditä kiinnittää huomiota. Ludvig yrittää saada aikaan muutosta, mutta hänen ahneet sukulaisensa tyrmäävät jokaisen uudistusyrityksen. Marie Antoinette olisi saanut osakseen kyllin runsaasti syytöksiä rikkauksistaan, vaikka ei olisi lausunutkaan kuuluisia sanojaan "Antakaa heidän syödä leivoksiaan".

Vaiettu historia

to 25.09.2014 23.00 - 00.00 60 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Kätketyt salaisuudet

pe 26.09.2014 00.00 - 01.00 60 minViasat History

Arkeologian tarina on yhtä dramaattinen kuin kaikki mahtavat kulttuurit ja konfliktit, joita sen avulla on paljastettu. Tässä sarjassa kerrotaan suurista edistysaskelista historian ja menneisyyden ymmärtämisessä. Arkeologit ovat ottaneet työssään suuria riskejä erittäin rankoissa olosuhteissa ja kohdanneet rajua vastustusta ja kilpailua, kun he ovat yrittäneet saada muutettua näkemyksemme menneisyydestä ? ja sen myötä myös ymmärrystämme nykyhetkestä.

Kuolemaa ja keskiaikaa

pe 26.09.2014 01.00 - 02.00 60 minViasat History

(Medieval Dead/2012) Jos keskiajalta peräisin olevat ruumiit osaisivat puhua, mitä ne kertoisivat meille? Ne kertoisivat uskomattomia tarinoita pakanarituaaleista, rutosta ja julmasta maasta, jossa tavallinen kansa kamppaili eloonjäämisestään. Nyt, vuosisatoja hautaamisensa jälkeen, keskiaikaiset vainajat ovat nousemassa haudoistaan. Sarja paljastaa tositarinoita keskiajan elämästä tutkimalla maahan kuopattuja luurankojen jäänteitä. Sarja vie katselijat syvemmälle keskiaikaiseen maailmaan kuin koskaan aikaisemmin yhdistämällä mukaansatempaavien tarinoiden dramaattiset rekonstruoinnit arkeologiaan.

Totuus GallipolistaU

pe 26.09.2014 02.00 - 03.00 60 minViasat History

(Revealing Gallipoli/2005) Gallipolin niemimaa sijaitsee Dardanellien salmen luoteispuolella. Se, joka hallitsee Dardanellien salmea, hallitsee maailmojen risteyskohtaa. Vuonna 1915 Gallipoliin saapui armeija, joka koostui lähinnä brittiläisistä maanviljelijöistä ja kaivos- ja tehdastyöläisistä. Mukana oli myös nepalilaisia gurkha-sotilaita, intialaisia tykkimiehiä ja turbaanipäisiä sikhejä, kalastajia Kanadan Newfoundlandista, virkamiehiä Australiasta ja maatilallisia Uudesta-Seelannista, ja maurit ja ranskalaiset taistelivat Afrikan siirtomaista tulleiden algerialaisten ja senegalilaisten rinnalla. Vastapuolella taistelivat turkkilaiset, arabit ja armenialaiset, syyrialaiset ja bulgarialaiset saksalaisten upseerien johdolla. Sarjassa tarkastellaan ensimmäistä kertaa rinnakkain eri kansojen ja yksilöiden kokemuksia ja tarinoita tästä äärimmäisen verisestä taistelusta. Kansainvälisistä asiantuntijoista koostuva tutkimusryhmä tunnistaa ainutlaatuisen 3D-kartan avulla tarkat taistelupaikat ja täydentää oman valtakuntansa puolesta taistelleiden ja henkensä antaneiden sotilaiden tarinoita.

Aleksanterin kadonnutta maailmaa etsimässäU

pe 26.09.2014 03.00 - 04.00 60 minViasat History

(Alexander's Lost World/2012) Oxus-joki on ollut yli viisituhatta vuotta salaperäisen muinaisen kulttuurin elinehto. Sen alkulähde sijaitsee maailman katolla, josta se virtaa Keski-Aasian asumattomien maiden ja sodan kuluttaman Afganistanin halki kohti Kaspianmerta. Tämä on maata, joka on jäänyt lähes tyystin tutkimatta. Valokuvajournalisti David Adamsin tehtävänä on tutkia 2 500 kilometrin pitkän Oxus-joen kulku ensimmäistä kertaa ? ja palata aikakausien halki tutkimaan, miten alueen luonto ja ihmiset ovat myrskyisällä historiallaan muovanneet maailmamme tarinaa. Matkalla etsitään myös Aleksanteri Suuren kadonnutta maailmaa, sillä hän on sotureineen matkustanut tämän joen vartta pitkin.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen suosituin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Elämäni Biisi, La Promesa - Salaisuuksien kartano, Race Across The World Suomi, Unelma-asunto auringon alta, Roy Grace, Murha paratiisissa, Kotka 10, Salatut elämät, Miehen puolikkaat, Syyttäjä Imma Tataranni

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity