ReseptitBlogitVaihtoautotSanakirjaHoroskooppiTietovisatViihde
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot perjantaina 25.4.2014

Näytä tiivistettynä

Time Team

pe 25.04.2014 04.00 - 05.00 60 minViasat History

(Time Team YR XI/2005) Time Teamin innostus Britannian rikkaan ja pitkän historian selvittämiseen on populaaristanut arkeologian, jota voisi muutoin helposti pitää ?ummehtuneena? aiheena. Kaivaessaan kaikkea mahdollista paleoliittiselta ajalta aina lähimenneisyyteen saakka Time Team sekä viihdyttää että lisää katsojien historian tuntemusta.

Mahlerin jalanjäljillä

pe 25.04.2014 05.00 - 06.00 60 minViasat History

(In the Footsteps of Mahler/2010) T?ekkiläissyntyinen Itävallan juutalainen säveltäjä ja kapellimestari Gustav Mahler (1860 ?1911) oli aikansa uhri. Hänen musiikkinsa oli liian modernia kriitikoille, ja juutalaiset juuret olivat suurin syy siihen, että hänen oli muutettava Euroopasta Yhdysvaltoihin.
Gustav Mahlerin ura heijastelee 1800-luvun lopun taiteellisia ristiriitaisuuksia. Kapellimestarina hän pyrki säilyttämään menneiden säveltäjien perinnön, mutta omiin sävellyksiinsä hän sisällytti monia uusia modernismin aatteita ja suosi radikaalimpien aikalaistensa musiikkia. Hänen musiikkinsa herätettiin eloon ja arvioitiin uudelleen vasta 1900-luvun lopussa.

Missio X

pe 25.04.2014 06.00 - 07.00 60 minViasat History

Nämä visionäärit kohtasivat monenlaisia haasteita matkallaan, juonittelua sekä petoksia, taisteluja skeptikkoja ja kilpailijoita vastaan, voittoja sekä tappioita - kaikki heidän kohtaamansa jännitykset ja draamat ovat herätetty henkiin eloisasti historian elävöittämisellä. Tragediat tarjoavat spesialistien haastatteluja, dokumentaarisia valokuvia sekä CGI-segmentointia. Jokainen Missio X:n jakso sisältää aiheen viimeisimmät löydökset ja auttaa meitä ymmärtämään miten maailmastamme kehittyi sellainen kuin se nykypäivänä on.

Kohtaaminen roomalaisten kanssa

pe 25.04.2014 07.00 - 08.10 1h 10 minViasat History

(Meet the Romans/2012) Tunnustettu ja harvinaislaatuisen asiantunteva brittiläinen klassisisti Mary Beard esittelee kiehtovan sarjan, jossa sukelletaan syvälle sekä muinaisen Rooman yhteiskuntaan että itse Rooman sydämeen. Mary valottaa uusimpien arkeologisten todisteiden ja historiallisen analyysin avulla tavallisten muinaisten roomalaisten fyysistä ja henkistä elämää unohtamatta hallitsijoita tai taisteluitakaan. Millaista oli keskivertokaupunkilaisen elämä? Mikä oli ero rikkaiden ja köyhien välillä? Miten roomalaiset käyttäytyivät suljettujen ovien takana ja kaduilla? Mitä he söivät? Missä he nukkuivat? Kenen kanssa he nukkuivat? Mille he nauroivat? Kuinka uskonnollisia he olivat? Kuinka suuri oli heidän maailmansa?.

Time Team

pe 25.04.2014 08.10 - 09.05 55 minViasat History

(Time Team YR XI/2005) Time Teamin innostus Britannian rikkaan ja pitkän historian selvittämiseen on populaaristanut arkeologian, jota voisi muutoin helposti pitää ?ummehtuneena? aiheena. Kaivaessaan kaikkea mahdollista paleoliittiselta ajalta aina lähimenneisyyteen saakka Time Team sekä viihdyttää että lisää katsojien historian tuntemusta.

Salainen sota

pe 25.04.2014 09.05 - 10.00 55 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Sota-ajan maatilalla

pe 25.04.2014 10.00 - 11.10 1h 10 minViasat History

(Wartime Farm/2012) Viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden sarjassa esiintynyt tiimi siirtyy nyt toisen maailmansodan aikaan ja ryhtyy hoitamaan maatilaa vuoden ajaksi apunaan ainoastaan historiallisia työkaluja ja materiaaleja. Kokeilu osoittautuu lähes vallankumoukselliseksi brittiläisessä maanviljelyssä ja muistuttaa pikemminkin neuvostotyylistä kollektivisointia. Kiehtova sekoitus sotahistoriaa, luovaa selviytymistaistelua ja sitkeyttä.

Myyttien metsästäjät

pe 25.04.2014 11.10 - 12.10 60 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Tieteen tarina

pe 25.04.2014 12.10 - 13.20 1h 10 minViasat History

(Story of Science/2010) Jokaisen päivän jokaisena hetkenä elämme tieteen luomassa maailmassa. Jokainen jakso alkaa liikuttavan yksinkertaisella kysymyksellä, joita meistä jokainen joskus kysyy. Sen jälkeen palaamme menneisyyteen ja löydämme inhimillisiä tarinoita; elämme uudelleen kokeilut, joiden avulla miehet ja naiset ovat etsineet vastauksia ja samalla muuttaneet maailmaa. Näemme, miten tiede on selvittänyt, mistä meidät on tehty, mistä olemme tulleet ja mitä on maapallomme ulkopuolella. Selvitämme, miten tiede on paljastanut luonnon kätketyt salaisuudet, miten se on tuottanut voiman, joka on kaatanut kuninkaita ja keisareita, ja miten se on päästänyt valloilleen planeettamme suunnattoman voiman. Tämä on tarina siitä, miten historia on tehnyt tiedettä ja tiede historiaa ja miten ajan mittaan kehkeytyneet ideat ovat luoneet modernin maailman.

Sisäinen salaisuutemmeU

pe 25.04.2014 13.20 - 14.20 60 minViasat History

Kuinka ihmiskehosta muokkautui niin monimutkainen sekä omalaatuinen kone kuin se tänä päivänä on? Vastauksia voidaan kaivaa satojen miljoonien vuosien takaa. Sarja perustuu johtavan paleontologi Neil Shubin menestyskirjaan. Tämä sarja tutkii ihmiskehomme salattuja totuuksia. Ihmiskehosta voimme löytää miljoonia vuosia sitten elävien eläinten perinnön kuin myös sen keltä olemme perineet merkittävimmät piirteemme. Jokainen jakso kerää yhteen todisteet vertailevasta anatomiasta, fossiileista, genetiikasta sekä embryologiasta, jotta saisimme selville mysteerin ihmiskehoistamme.

Elämä Jeesuksen aikakaudella

pe 25.04.2014 14.20 - 15.15 55 minViasat History

Jokainen jakso katsastaa elämän eri aihealueita raamatullisena aikana. Olemme kaikki kuulleet kuuluisia tarinoita, mutta tällä kertaa oppaamme ? historoitsija/professori Arne Kislenko ? oppii tekemällä ja kokeilemalla minkälaista tavallisten ihmisten elämä oikein oli. Ensimmäisen vuosisadan tuiki tavalliset ihmiset heräävät henkiin, kun Arne matkustaa ympäri Israelia ja haastattelee asiantuntijoita. Mitä ihmiset tekivät töikseen silloin? Millaisia lääkäreitä sekä parantajia tuolloin toimi? Ja millainen oli laki ja järjestys? Tämän sarjan avulla pääset kulkemaan tavallisten ihmisten jalanjäljissä muinaisina aikoina.

Temppelivuori

pe 25.04.2014 15.15 - 16.15 60 minViasat History

(Temple Mount/2012) Elä historia uudelleen Temppelivuorella, joka on yksi maailman merkittävimmistä uskonnollisista paikoista. Tutkimme Temppelivuoren mystisiä tapahtumia, paljastamme uutta tietoa kahden ensimmäisen temppelin sijainnista, tutkimme Temppelivuoren nykyisiä rakennuksia ja selvitämme kallioon kätkettyjä salaisuuksia. Dokumenttisarjassa käsitellään konfliktia, salaliittoa ja profetiaa, katsotaan tulevaisuuteen ja selvitetään, miksi niin monet uskovat kiistellyn kolmannen temppelin rakentamisen voivan johtaa tuntemamme maailman tuhoutumiseen.

Maailmaa muuttanut sää

pe 25.04.2014 16.15 - 16.40 25 minViasat History

(Weather that Changed the World/2013) Vakavat kuivuudet, rankkasateet, äärimmäinen kylmyys sekä ennustamattomat tuulet ovat luonnon mahtavimpia osoituksia sen voimakkuudesta. Nämä sääolosuhteet ovat luoneet dramaattisia käännekohtia historiassa. Todisteet historiallisista taisteluista sekä kadonneista sivilisaatioista osoittavat, että sään aliarvioiminen tai väärin ennustaminen ovat aiheuttaneet tuhoisia jälkiseuraamuksia. Jokainen jakso paljastaa merkittävien historiallisten tapahtumien mysteerit ? olisiko Hitler hävinnyt, jos sääolosuhteet olisivat olleet erilaiset? Miksi Titanic törmäsi jäävuoreen? Miten huono sää vaikutti Napoleonin häviöön Waterloon taistelussa? Tämän mielenkiintoisen sarjan avulla löydät vastauksen näihin mielenkiintoisiin kysymyksiin sekä moniin muihin.

Sota-ajan maatilalla

pe 25.04.2014 16.40 - 17.50 1h 10 minViasat History

(Wartime Farm/2012) Viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden sarjassa esiintynyt tiimi siirtyy nyt toisen maailmansodan aikaan ja ryhtyy hoitamaan maatilaa vuoden ajaksi apunaan ainoastaan historiallisia työkaluja ja materiaaleja. Kokeilu osoittautuu lähes vallankumoukselliseksi brittiläisessä maanviljelyssä ja muistuttaa pikemminkin neuvostotyylistä kollektivisointia. Kiehtova sekoitus sotahistoriaa, luovaa selviytymistaistelua ja sitkeyttä.

Mongolian jäinen hauta

pe 25.04.2014 17.50 - 19.00 1h 10 minViasat History

Ranskalais-mongolialainen tutkijaryhmä löytää hyytävän kylmän Mongolian sydämestä Altain vuoristosta skyyttisotilaan valtavan haudan, joka on 2 300 vuotta vanha. Aika on vähissä, sillä kasvihuoneilmiö voi tuhota Mongoliaan klaaninsa kanssa asettuneen uudisraivaajan maalliset jäänteet lopullisesti. Koska ruumis on rituaalin mukaan haudattu syvälle ja Mongoliassa on erittäin kylmä, arkeologeja odottaa täysin ehjä hautakammio. Päähauta on halkaisijaltaan 16 metriä ja näin ollen Altain vuoriston suurin hauta. Haudan peittona on tuhansia kiloja kiviä, jotka pitää siirtää käsin.

Myyttien metsästäjät

pe 25.04.2014 19.00 - 20.00 60 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Myyttien metsästäjät

pe 25.04.2014 20.00 - 21.00 60 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Sota-ajan maatilalla

pe 25.04.2014 21.00 - 22.10 1h 10 minViasat History

(Wartime Farm/2012) Viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden sarjassa esiintynyt tiimi siirtyy nyt toisen maailmansodan aikaan ja ryhtyy hoitamaan maatilaa vuoden ajaksi apunaan ainoastaan historiallisia työkaluja ja materiaaleja. Kokeilu osoittautuu lähes vallankumoukselliseksi brittiläisessä maanviljelyssä ja muistuttaa pikemminkin neuvostotyylistä kollektivisointia. Kiehtova sekoitus sotahistoriaa, luovaa selviytymistaistelua ja sitkeyttä.

Elisabet I:n sota terrorismia vastaan

pe 25.04.2014 22.10 - 23.10 60 minViasat History

(Elizabeth I - War on Terror/2013) Tämä vangitseva dokumentti kertoo tapahtumista kahdeksan viikon aikana vuonna 1586, jolloin Englannin taitavin vakooja käytti ensi kertaa kehittyneitä vakoilumenetelmiä paljastaakseen Elisabet I:tä vastaan suunnatun salamurhahankkeen ja saadakseen Skotlannin kuningatar Maria Stuartin teloitetuksi. Äärikatolisten salaliittolaisten tukena oli suurvalta Espanja, jonka joukot olivat valmiina valtaamaan Englannin, mikäli hanke onnistuisi. Näiden 1500-luvun terroristien tiellä oli kuitenkin yksi mies: sir Francis Walsingham, Elisabetin neuvonantaja ja turvallisuuspäällikkö.

Sisäinen salaisuutemme

pe 25.04.2014 23.10 - 00.10 60 minViasat History

Kuinka ihmiskehosta muokkautui niin monimutkainen sekä omalaatuinen kone kuin se tänä päivänä on? Vastauksia voidaan kaivaa satojen miljoonien vuosien takaa. Sarja perustuu johtavan paleontologi Neil Shubin menestyskirjaan. Tämä sarja tutkii ihmiskehomme salattuja totuuksia. Ihmiskehosta voimme löytää miljoonia vuosia sitten elävien eläinten perinnön kuin myös sen keltä olemme perineet merkittävimmät piirteemme. Jokainen jakso kerää yhteen todisteet vertailevasta anatomiasta, fossiileista, genetiikasta sekä embryologiasta, jotta saisimme selville mysteerin ihmiskehoistamme.

Kuoleman työkalut

la 26.04.2014 00.10 - 01.10 60 minViasat History

(Black Ops/2012) Joskus ei ole vaihtoehtoja. Kun vastassa on fanaattisia terroristeja tai leppymätön vihollinen, ainoa ratkaisu on joskus väkivalta väkivaltaa vastaan ja kuolema kaaoksen aiheuttajille. Tällaisessa tilanteessa paikalle kutsutaan erikoisjoukot. Jotkut niistä ovat maailmankuuluja, kuten SAS ja Navy Seals, ja toiset taas pysyttelevät pikemminkin varjoissa Intian Black Catsin ja Venäjän Alfa Groupin tavoin. Toiminta on kuitenkin äärimmäisen riskialtista ? jos erikoisjoukkojen operaatio epäonnistuu, tuloksena voi olla monta viatonta uhria ja merkittäviä poliittisia seurauksia.
Tässä sarjassa valotetaan tappo-operaatioihin osallistuvien eliittijoukkojen työtä ja kuullaan sisäpiirin tarinoita lähihistorian dramaattisista sotilasoperaatioista. Ohjelmasarjaan sisältyy realistisia tapahtumien rekonstruointeja, silminnäkijöiden kuvauksia ja arkistomateriaalia. Hyökkäyssuunnitelmat ja niiden tekniset yksityiskohdat kuvataan pyrotekniikan ja tietokonegrafiikan avulla.
Toiminnalliset dokumentit käsittelevät muun muassa Moskovan teatterin kaappausta, taistelua Taj Mahal Palacen terroristeja vastaan Mumbaissa ja tietenkin Bin Ladenin tappo-operaatiota ? tätä sarjaa ei kannata ohittaa.

Salainen sota

la 26.04.2014 01.10 - 02.10 60 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Myyttien metsästäjät

la 26.04.2014 02.10 - 03.10 60 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Medicin sukuU

la 26.04.2014 03.10 - 04.05 55 minViasat History

Medici-projekti on kaikkien aikojen laajin oikeuslääketieteellinen hanke. Joukko eurooppalaisia tutkijoita on 10 vuoden aikana kaivanut 28 ruumista mahtavan italialaisen Medicin dynastian Firenzessä sijaitsevasta sukuhaudasta. Sarjassa keskitytään 1500-lukuun, jolloin Cosimo de' Medicin ja Lorenzo de' Medicin jälkeläiset nousivat Toscanan valtiaiksi ja naivat Euroopan hallitsijasukuihin. Historioitsijat, oikeuslääkärit ja bioarkeologit kertovat värikkäitä tarinoita näistä huikeista ajoista. Tarinoiden keskipisteessä ovat sisarukset Isabella, Francesco ja Ferdinando de' Medici sekä Francescon rakastajatar Bianca Cappello. Tarinoita värittävät vaaralliset suhteet, petokset ja kyltymätön vallanhimo. Tutkijat voivat nyt todistaa historioitsijoiden epäilyt todeksi.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen suosituin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: La Promesa - Salaisuuksien kartano, Suuri seikkailu, Gran Hotel, Suomen huutokauppakeisari, Unelma-asunto auringon alta, Rillit huurussa, Simpsonit, Race Across The World Suomi, Miehen puolikkaat, Huone 301

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity