ViihdeReseptitSanakirjaTietovisatHoroskooppiVaihtoautotBlogit
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot keskiviikkona 23.4.2014

Näytä tiivistettynä

Time Team

ke 23.04.2014 04.00 - 05.00 60 minViasat History

(Time Team YR XI/2005) Time Teamin innostus Britannian rikkaan ja pitkän historian selvittämiseen on populaaristanut arkeologian, jota voisi muutoin helposti pitää ?ummehtuneena? aiheena. Kaivaessaan kaikkea mahdollista paleoliittiselta ajalta aina lähimenneisyyteen saakka Time Team sekä viihdyttää että lisää katsojien historian tuntemusta.

Haydnia etsimässäU

ke 23.04.2014 05.00 - 06.00 60 minViasat History

(In Search of Haydn/2011) Haydn (1732?1809) oli eräs huomattavimmista uudistajista musiikin alalla. Mozart ja Beethoven ihailivat suuresti Papa-Haydnia, ja kuitenkin hän jää usein nykypäivän konserttisaleissa nuorempien aikalaistensa varjoon.
Ohjelmassa pyritään tasapainottamaan tilannetta ja kuvaamaan tämän unohdetun mestarin elämää ja työtä nykypäivän parhaimpien Haydnin tulkitsijoiden kautta.

Mongolian jäinen hautaU

ke 23.04.2014 06.00 - 07.00 60 minViasat History

Ranskalais-mongolialainen tutkijaryhmä löytää hyytävän kylmän Mongolian sydämestä Altain vuoristosta skyyttisotilaan valtavan haudan, joka on 2 300 vuotta vanha. Aika on vähissä, sillä kasvihuoneilmiö voi tuhota Mongoliaan klaaninsa kanssa asettuneen uudisraivaajan maalliset jäänteet lopullisesti. Koska ruumis on rituaalin mukaan haudattu syvälle ja Mongoliassa on erittäin kylmä, arkeologeja odottaa täysin ehjä hautakammio. Päähauta on halkaisijaltaan 16 metriä ja näin ollen Altain vuoriston suurin hauta. Haudan peittona on tuhansia kiloja kiviä, jotka pitää siirtää käsin.

Kohtaaminen roomalaisten kanssa

ke 23.04.2014 07.00 - 08.10 1h 10 minViasat History

(Meet the Romans/2012) Tunnustettu ja harvinaislaatuisen asiantunteva brittiläinen klassisisti Mary Beard esittelee kiehtovan sarjan, jossa sukelletaan syvälle sekä muinaisen Rooman yhteiskuntaan että itse Rooman sydämeen. Mary valottaa uusimpien arkeologisten todisteiden ja historiallisen analyysin avulla tavallisten muinaisten roomalaisten fyysistä ja henkistä elämää unohtamatta hallitsijoita tai taisteluitakaan. Millaista oli keskivertokaupunkilaisen elämä? Mikä oli ero rikkaiden ja köyhien välillä? Miten roomalaiset käyttäytyivät suljettujen ovien takana ja kaduilla? Mitä he söivät? Missä he nukkuivat? Kenen kanssa he nukkuivat? Mille he nauroivat? Kuinka uskonnollisia he olivat? Kuinka suuri oli heidän maailmansa?.

Time Team

ke 23.04.2014 08.10 - 09.05 55 minViasat History

(Time Team YR XI/2005) Time Teamin innostus Britannian rikkaan ja pitkän historian selvittämiseen on populaaristanut arkeologian, jota voisi muutoin helposti pitää ?ummehtuneena? aiheena. Kaivaessaan kaikkea mahdollista paleoliittiselta ajalta aina lähimenneisyyteen saakka Time Team sekä viihdyttää että lisää katsojien historian tuntemusta.

Salainen sota

ke 23.04.2014 09.05 - 10.00 55 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Sota-ajan maatilalla

ke 23.04.2014 10.00 - 11.10 1h 10 minViasat History

(Wartime Farm/2012) Viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden sarjassa esiintynyt tiimi siirtyy nyt toisen maailmansodan aikaan ja ryhtyy hoitamaan maatilaa vuoden ajaksi apunaan ainoastaan historiallisia työkaluja ja materiaaleja. Kokeilu osoittautuu lähes vallankumoukselliseksi brittiläisessä maanviljelyssä ja muistuttaa pikemminkin neuvostotyylistä kollektivisointia. Kiehtova sekoitus sotahistoriaa, luovaa selviytymistaistelua ja sitkeyttä.

Myyttien metsästäjät

ke 23.04.2014 11.10 - 12.10 60 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Tieteen tarinaU

ke 23.04.2014 12.10 - 13.20 1h 10 minViasat History

(Story of Science/2010) Jokaisen päivän jokaisena hetkenä elämme tieteen luomassa maailmassa. Jokainen jakso alkaa liikuttavan yksinkertaisella kysymyksellä, joita meistä jokainen joskus kysyy. Sen jälkeen palaamme menneisyyteen ja löydämme inhimillisiä tarinoita; elämme uudelleen kokeilut, joiden avulla miehet ja naiset ovat etsineet vastauksia ja samalla muuttaneet maailmaa. Näemme, miten tiede on selvittänyt, mistä meidät on tehty, mistä olemme tulleet ja mitä on maapallomme ulkopuolella. Selvitämme, miten tiede on paljastanut luonnon kätketyt salaisuudet, miten se on tuottanut voiman, joka on kaatanut kuninkaita ja keisareita, ja miten se on päästänyt valloilleen planeettamme suunnattoman voiman. Tämä on tarina siitä, miten historia on tehnyt tiedettä ja tiede historiaa ja miten ajan mittaan kehkeytyneet ideat ovat luoneet modernin maailman.

Vaiettu historia

ke 23.04.2014 13.20 - 14.15 55 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Elämä Jeesuksen aikakaudella

ke 23.04.2014 14.15 - 15.15 60 minViasat History

Jokainen jakso katsastaa elämän eri aihealueita raamatullisena aikana. Olemme kaikki kuulleet kuuluisia tarinoita, mutta tällä kertaa oppaamme ? historoitsija/professori Arne Kislenko ? oppii tekemällä ja kokeilemalla minkälaista tavallisten ihmisten elämä oikein oli. Ensimmäisen vuosisadan tuiki tavalliset ihmiset heräävät henkiin, kun Arne matkustaa ympäri Israelia ja haastattelee asiantuntijoita. Mitä ihmiset tekivät töikseen silloin? Millaisia lääkäreitä sekä parantajia tuolloin toimi? Ja millainen oli laki ja järjestys? Tämän sarjan avulla pääset kulkemaan tavallisten ihmisten jalanjäljissä muinaisina aikoina.

Temppelivuori

ke 23.04.2014 15.15 - 16.15 60 minViasat History

(Temple Mount/2012) Elä historia uudelleen Temppelivuorella, joka on yksi maailman merkittävimmistä uskonnollisista paikoista. Tutkimme Temppelivuoren mystisiä tapahtumia, paljastamme uutta tietoa kahden ensimmäisen temppelin sijainnista, tutkimme Temppelivuoren nykyisiä rakennuksia ja selvitämme kallioon kätkettyjä salaisuuksia. Dokumenttisarjassa käsitellään konfliktia, salaliittoa ja profetiaa, katsotaan tulevaisuuteen ja selvitetään, miksi niin monet uskovat kiistellyn kolmannen temppelin rakentamisen voivan johtaa tuntemamme maailman tuhoutumiseen.

Maailmaa muuttanut sää

ke 23.04.2014 16.15 - 16.40 25 minViasat History

(Weather that Changed the World/2013) Vakavat kuivuudet, rankkasateet, äärimmäinen kylmyys sekä ennustamattomat tuulet ovat luonnon mahtavimpia osoituksia sen voimakkuudesta. Nämä sääolosuhteet ovat luoneet dramaattisia käännekohtia historiassa. Todisteet historiallisista taisteluista sekä kadonneista sivilisaatioista osoittavat, että sään aliarvioiminen tai väärin ennustaminen ovat aiheuttaneet tuhoisia jälkiseuraamuksia. Jokainen jakso paljastaa merkittävien historiallisten tapahtumien mysteerit ? olisiko Hitler hävinnyt, jos sääolosuhteet olisivat olleet erilaiset? Miksi Titanic törmäsi jäävuoreen? Miten huono sää vaikutti Napoleonin häviöön Waterloon taistelussa? Tämän mielenkiintoisen sarjan avulla löydät vastauksen näihin mielenkiintoisiin kysymyksiin sekä moniin muihin.

Sota-ajan maatilalla

ke 23.04.2014 16.40 - 17.50 1h 10 minViasat History

(Wartime Farm/2012) Viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden sarjassa esiintynyt tiimi siirtyy nyt toisen maailmansodan aikaan ja ryhtyy hoitamaan maatilaa vuoden ajaksi apunaan ainoastaan historiallisia työkaluja ja materiaaleja. Kokeilu osoittautuu lähes vallankumoukselliseksi brittiläisessä maanviljelyssä ja muistuttaa pikemminkin neuvostotyylistä kollektivisointia. Kiehtova sekoitus sotahistoriaa, luovaa selviytymistaistelua ja sitkeyttä.

Kohtaaminen roomalaisten kanssa

ke 23.04.2014 17.50 - 19.00 1h 10 minViasat History

(Meet the Romans/2012) Tunnustettu ja harvinaislaatuisen asiantunteva brittiläinen klassisisti Mary Beard esittelee kiehtovan sarjan, jossa sukelletaan syvälle sekä muinaisen Rooman yhteiskuntaan että itse Rooman sydämeen. Mary valottaa uusimpien arkeologisten todisteiden ja historiallisen analyysin avulla tavallisten muinaisten roomalaisten fyysistä ja henkistä elämää unohtamatta hallitsijoita tai taisteluitakaan. Millaista oli keskivertokaupunkilaisen elämä? Mikä oli ero rikkaiden ja köyhien välillä? Miten roomalaiset käyttäytyivät suljettujen ovien takana ja kaduilla? Mitä he söivät? Missä he nukkuivat? Kenen kanssa he nukkuivat? Mille he nauroivat? Kuinka uskonnollisia he olivat? Kuinka suuri oli heidän maailmansa?.

Myyttien metsästäjät

ke 23.04.2014 19.00 - 20.00 60 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Myyttien metsästäjät

ke 23.04.2014 20.00 - 21.00 60 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Vaiettu historia

ke 23.04.2014 21.00 - 22.00 60 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Kätketyt salaisuudet

ke 23.04.2014 22.00 - 23.00 60 minViasat History

Arkeologian tarina on yhtä dramaattinen kuin kaikki mahtavat kulttuurit ja konfliktit, joita sen avulla on paljastettu. Tässä sarjassa kerrotaan suurista edistysaskelista historian ja menneisyyden ymmärtämisessä. Arkeologit ovat ottaneet työssään suuria riskejä erittäin rankoissa olosuhteissa ja kohdanneet rajua vastustusta ja kilpailua, kun he ovat yrittäneet saada muutettua näkemyksemme menneisyydestä ? ja sen myötä myös ymmärrystämme nykyhetkestä.

Intiaanien historia: Mayflowerin jälkeen

ke 23.04.2014 23.00 - 00.25 1h 25 minViasat History

(We Shall Remain: After the Mayflower/2009) Wampanoag-heimon jäsenet olivat ensimmäiset siirtolaisten kohtaamat intiaanit, ja he kuuluivat osana ensimmäiseen kiitospäivän juhlaan. Ystävälliset suhteet kuitenkin huononivat ja purkautuivat väkivaltaisuuksiin 50 vuoden kuluttua. Maaliskuussa 1621 Wampanoag-heimon johtaja Osamequin istui neuvottelemaan rähjäisen englantilaissiirtolaisten kanssa. Nälkäiset, likaiset ja sairaat valkoihoiset ulkomaalaiset kamppailivat eloonjäämisestään. He tarvitsivat epätoivoisesti paikallisten apua. Osamequinilla oli omiakin ongelmia. Hänen kansansa oli viime aikoina kärsinyt käsittämättömästä sairastelusta, joka oli tehnyt siitä haavoittuvaisen läntistä kilpailijaa, narrangansett-heimoa vastaan. Wampanoagin johtaja laski, että taktinen liitto ulkomaalaisten kanssa olisi keino suojata omaa kansaa ja pitää oman maansa viholliset loitolla. Hän suostui antamaan englantilaisille heidän tarvitsemansa avun. Puoli vuosisataa myöhemmin raaka sota leimahti englantilaisten siirtolaisten ja Uuden Englannin intiaanien liittoutuman välille, eikä Osamequinin diplomaattinen uhkapeli näyttänyt enää yhtä järkevältä. Viisi vuosikymmentä englantilaisten maahantulon jälkeen huono kohtelu, tappavat epidemiat ja laajalle levinneet ympäristötuhot olivat ajaneet intiaanit ja heidän elämäntapansa tuhon partaalle. Osamequinin pojan, Metacomin, johtamana Wampanoagit ja heidän maanmiehensä hyökkäsivät yhdessä englantilaisia vastaan ja miltei työnsivät heidät mereen.

Kuoleman työkalut

to 24.04.2014 00.25 - 01.25 60 minViasat History

(Black Ops/2012) Joskus ei ole vaihtoehtoja. Kun vastassa on fanaattisia terroristeja tai leppymätön vihollinen, ainoa ratkaisu on joskus väkivalta väkivaltaa vastaan ja kuolema kaaoksen aiheuttajille. Tällaisessa tilanteessa paikalle kutsutaan erikoisjoukot. Jotkut niistä ovat maailmankuuluja, kuten SAS ja Navy Seals, ja toiset taas pysyttelevät pikemminkin varjoissa Intian Black Catsin ja Venäjän Alfa Groupin tavoin. Toiminta on kuitenkin äärimmäisen riskialtista ? jos erikoisjoukkojen operaatio epäonnistuu, tuloksena voi olla monta viatonta uhria ja merkittäviä poliittisia seurauksia.
Tässä sarjassa valotetaan tappo-operaatioihin osallistuvien eliittijoukkojen työtä ja kuullaan sisäpiirin tarinoita lähihistorian dramaattisista sotilasoperaatioista. Ohjelmasarjaan sisältyy realistisia tapahtumien rekonstruointeja, silminnäkijöiden kuvauksia ja arkistomateriaalia. Hyökkäyssuunnitelmat ja niiden tekniset yksityiskohdat kuvataan pyrotekniikan ja tietokonegrafiikan avulla.
Toiminnalliset dokumentit käsittelevät muun muassa Moskovan teatterin kaappausta, taistelua Taj Mahal Palacen terroristeja vastaan Mumbaissa ja tietenkin Bin Ladenin tappo-operaatiota ? tätä sarjaa ei kannata ohittaa.

Salainen sota

to 24.04.2014 01.25 - 02.25 60 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Myyttien metsästäjät

to 24.04.2014 02.25 - 03.25 60 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Putin - MuotokuvaU

to 24.04.2014 03.25 - 04.30 1h 5 minViasat History

Länsimailla on kriittinen näkemys Venäjää kohtaan. Vladimir Putinin mielipiteen länsimaita kohtaan uskotaan heijastuvan tästä kritiikistä. Hän on länsimaisen kritiikin suosikkikohde, koska hän on yksi tunnetuimmista venäläispoliitikoista. Esittelemme sivistyneesti Venäjää ja sen kehitystä viimeisen 15 vuoden ajalta hänen julkisen profiilinsa kautta, koska hän on ollut keskeinen henkilö Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Näemme myös Putinin nuoruusvuodet entisen Neuvostoliiton ajoilta sekä hänen elämäänsä Itä-Saksan ajoilta. Kuinka hän koki Neuvostoliiton hajoamisen? Ja, kuinka hän päätyi Moskovaan Yeltsinin hallintakaudella?.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen monipuolisin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: La Promesa - Salaisuuksien kartano, Kova laki: Erikoisyksikkö, Kotka 10, Tähdet, tähdet, Roy Grace, Elämäni Biisi, Simpsonit, SuomiLOVE, Syke, Utö

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity