Kausi 4, 10/10. Miten kivennäisvesi ja hanavesi eroavat toisistaan? Kasviöljyjen eduista puhutaan paljon, mutta mitä kasveja ne itse asiassa sisältävät? HD
Kausi 4, 10/10. Miten kivennäisvesi ja hanavesi eroavat toisistaan? Kasviöljyjen eduista puhutaan paljon, mutta mitä kasveja ne itse asiassa sisältävät? HD
Kausi 4, 9/10. Toimivatko omega-3-valmisteet? Iberialainen kinkku on kallis herkku, mutta miksi? Lisäksi perehdytään valkoisen suklaan valmistukseen. HD
Kausi 4, 8/10. Onko naudan ruokavaliolla vaikutusta lihan makuun? Vastausta haetaan Pohjois-Amerikkan jättimäiseltä karjatilalta. Naposteltavia pikkukaloja saa ravintolassa, mutta kaupasta niitä on vaikea löytää. HD
Kausi 4, 7/10. Kreikkalaisen jugurtin valmistuksessa syntyvä sivutuote yllättää Ruokaratsian Jimmyn. Mikä tekee sahramista luksusmausteen? Selvitetään myös, miksi tarhapavut on ehdottomasti keitettävä ennen syömistä. HD
Kausi 4, 6/10. Mikä ihme pinjansiemenissä oikein maksaa? Punaisen leicester-juuston väriainetta jäljitetään Amazonin sademetsästä. Kuinka säilykekirsikat valmistetaan? HD
Kausi 4, 5/10. Valkosipuli saa hengityksen haisemaan, mutta miksi? Kuinka napostelu vaikuttaa lasten hampaisiin? Ruokaratsia paljastaa, kuinka halpa viini saadaan maistumaan hyvältä. HD
Kausi 4, 4/10. Mikä on ruusuöljyn salaisuus? Vastausta haetaan Bulgariasta asti. Porsaanliha on perinteisesti kehotettu valmistamaan läpikypsäksi, mutta onko se sittenkään tarpeen? HD
Kausi 4, 3/10. Monien rakastama halloumi-juusto on joutunut kansainvälisen kiistan kohteeksi. Selvitetään myös hapanleivän oikeaa koostumusta. Entä voiko omenankara sisältää myrkyllisiä aineita? HD
Kausi 4, 2/10. Ruokaratsian Kate yrittää karsia ruokavaliostaan kaiken lisätyn sokerin ja törmää yllättäviin tuloksiin. Voiko tuoreilla viikunoilla herkutteleva saada suuhunsa myös ampiaisia? HD
Kausi 4, 1/10. Kuinka paljon vitamiineja on jäljellä tölkkitomaateissa? Ruokaratsian etsivät selvittävät sen ja monta muuta ruoka-arvoitusta. Prebiootit edistävät suoliston hyvinvointia. HD
11/11. Onko vesikrassi todellista superruokaa? Dublinissa perehdytään oluen saloihin. Sinappitehtaalla tutkitaan, miksi englantilainen versio on paljon voimakkaampaa, kuin ranskalaisten suosima Dijon. HD
11/11. Onko vesikrassi todellista superruokaa? Dublinissa perehdytään oluen saloihin. Sinappitehtaalla tutkitaan, miksi englantilainen versio on paljon voimakkaampaa, kuin ranskalaisten suosima Dijon. HD
10/11. Kreikassa selviää, kuinka oliiveihin saadaan täyte. Voiko pihviä raakakypsyttää kotioloissa? Sipuli on yksi suosituimmista vihanneksista, joten sitä on tuotettava ympäri vuoden. HD
10/11. Kreikassa selviää, kuinka oliiveihin saadaan täyte. Voiko pihviä raakakypsyttää kotioloissa? Sipuli on yksi suosituimmista vihanneksista, joten sitä on tuotettava ympäri vuoden. HD
9/11. Elintarvikevalmistajat ovat keksineet yllättävän tavan korvata suolan tuotteissaan mausta tinkimättä. Britannian hiipuvaa ankeriaskantaa yritetään pelastaa. Miksi gin tonic näyttää loistavan pimeässä? HD
9/11. Elintarvikevalmistajat ovat keksineet yllättävän tavan korvata suolan tuotteissaan mausta tinkimättä. Britannian hiipuvaa ankeriaskantaa yritetään pelastaa. Miksi gin tonic näyttää loistavan pimeässä? HD
8/11. Mehukkaita vesimeloneja tuotetaan Espanjan kuivimmissa osissa. Verta raaka-aineena hyljeksitään, vaikka sen ravintoarvot ovat erinomaiset. Brittien rakastamien karkkipatukoiden valmistus on tarkkaa käsityötä. HD
8/11. Mehukkaita vesimeloneja tuotetaan Espanjan kuivimmissa osissa. Verta raaka-aineena hyljeksitään, vaikka sen ravintoarvot ovat erinomaiset. Brittien rakastamien karkkipatukoiden valmistus on tarkkaa käsityötä. HD
7/11. Viljeltyjen herkkusienten kasvatustapa poikkeaa radikaalisti metsäolosuhteista. Minkälaisia terveysriskejä itujen syöntiin voi liittyä? Raakaa lakritsijuurta ei uskoisi makeisten ainesosaksi. HD
7/11. Viljeltyjen herkkusienten kasvatustapa poikkeaa radikaalisti metsäolosuhteista. Minkälaisia terveysriskejä itujen syöntiin voi liittyä? Raakaa lakritsijuurta ei uskoisi makeisten ainesosaksi. HD
6/11. Britit rakastavat aamiaispekoniaan. Suuri osa on peräisin Tanskan mammuttiluokan teurastamoista. Italiassa reissataan aidon mozzarellan jäljillä. Onko puutarhoissa tuhoa aiheuttavista etanoista ihmisravinnoksi? HD
6/11. Britit rakastavat aamiaispekoniaan. Suuri osa on peräisin Tanskan mammuttiluokan teurastamoista. Italiassa reissataan aidon mozzarellan jäljillä. Onko puutarhoissa tuhoa aiheuttavista etanoista ihmisravinnoksi? HD
5/11. Parsaa saa nykyään myös sesongin ulkopuolella. Sitä kasvatetaan Perussa maailman kuivimmilla alueilla. Kuinka tuoretta kalaa saa supermarketien myyntitiskeiltä? Lisäksi vieraillaan wasabi-farmilla - Englannissa. HD
5/11. Parsaa saa nykyään myös sesongin ulkopuolella. Sitä kasvatetaan Perussa maailman kuivimmilla alueilla. Kuinka tuoretta kalaa saa supermarketien myyntitiskeiltä? Lisäksi vieraillaan wasabi-farmilla - Englannissa. HD
4/11. Onko Manuka-hunajasta ihmelääkkeeksi? Skotlannissa on pitkät perinteet viskin valmistuksessa. Kaviaari tunnetaan varakkaiden herkkuna. Mistä suuret hintaerot eri lajikkeiden välillä johtuvat? HD
4/11. Onko Manuka-hunajasta ihmelääkkeeksi? Skotlannissa on pitkät perinteet viskin valmistuksessa. Kaviaari tunnetaan varakkaiden herkkuna. Mistä suuret hintaerot eri lajikkeiden välillä johtuvat? HD
3/11. Ruokaratsian tutkijat ottavat selvää punaviinin väitetyistä terveysvaikutuksista. Kuinka kevytmaitoon saadaan tarkalleen oikea rasvaprosentti? Riistan suosio kasvaa, joten lihaa tuodaan Eurooppaan kaukaa. HD
3/11. Ruokaratsian tutkijat ottavat selvää punaviinin väitetyistä terveysvaikutuksista. Kuinka kevytmaitoon saadaan tarkalleen oikea rasvaprosentti? Riistan suosio kasvaa, joten lihaa tuodaan Eurooppaan kaukaa. HD
2/11. Turskan matka brittien lautaselle on pitkä. Banaania syödään kaikkialla maailmassa, mutta mikä uhkaa koitua suosikkihedelmän kohtaloksi? Miksi popcornia voi ahmia lähes loputtomasti? HD
2/11. Turskan matka brittien lautaselle on pitkä. Banaania syödään kaikkialla maailmassa, mutta mikä uhkaa koitua suosikkihedelmän kohtaloksi? Miksi popcornia voi ahmia lähes loputtomasti? HD
1/11. Ruokaratsian etsivät jäljittävät jälleen tuttujen elintarvikkeiden alkuperää tehtaissa ja tiloilla. Vaniljan kasvatuspaikka löytyy Malesiasta. Voiko edellispäivänä keitetyn riisin syöminen olla terveysriski? HD
1/11. Ruokaratsian etsivät jäljittävät jälleen tuttujen elintarvikkeiden alkuperää tehtaissa ja tiloilla. Vaniljan kasvatuspaikka löytyy Malesiasta. Voiko edellispäivänä keitetyn riisin syöminen olla terveysriski? HD