Jenni Kokander ja Kari Lumikero iskevät kätensä jauhoihin turkulaisessa pienleipomossa. Jenni pääsee kurkistamaan ruokakierrätyskaapin uumeniin ja tutkimusretkelle mystisten karavaanareiden ja näiden ruokaperinteiden pariin. Gambialainen ilta vie Jennin ja Karin länsiafrikkalaisiin tunnelmiin.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero matkaavat äidille järjestetyille yllätysjuhlille Jyväskylään. Kari seilaa Kauppalaiva Christinan matkassa Sipoon kesäisessä saaristossa, ja Jenni huomaa, että kestävä ruoka ja kropsut ovat lähellä sekä Jennin että Sirpa Pietikäisen sydäntä. Kari pääsee maistelemaan suomalaisten lentokoneruokasuosikkia.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero juhlistavat kouluruoan 70-vuotista taivalta Äänekoskella. Jenni kohtaa Santahaminan varuskunnassa Jone Nikulan ja saa rautaisannoksen inttiruoasta - ja tietysti Sotkun munkeista! Kari saalistaa Suomen parasta pannukakkua Hattulasta ja Jennin päivän kruunavat hyönteisistä tuunatut herkut.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät todistamaan miten siisteissä merkeissä sujuvat taaperoiden sormiruokabileet. Janne Pekkala näyttää mistä on pohjalainen perinneruoka rössypottu tehty. Turkulainen puutarha hehkuu punaisena, kun Kari ja Jenni tekevät tuttavuutta kymmenien eri chililaatujen kanssa. Porvoossa Kari pääsee tehtailemaan suklaata.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero osallistuvat 70-luvun henkeä tavoittelevalle illalliselle taivaan alla. Kari pääsee juhlistamaan entisten matkaoppaiden jälleennäkemistä thaimaalaisissa merkeissä. Inkoon Martat valmistavat isolla kädellä perinteistä maakuntaruokaansa, ja Jenni ja Kari on kutsuttu mukaan perunateatteriin. Kari saa tuta hämeenlinnalaisen nakkikioskien klassikon.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero vierailevat Vantaalla yhteisessä pöydässä ottamassa selvää miten monella tapaa hävikkiruoalla voi tehdä hyvää. Kari kohtaa silmästä silmään omat ruokaennakkoluulonsa; kumpi voittaa, lipeäkala vai Kari? Tunnelmallisessa Porvoossa perehdytään teen saloihin Karin ystävän ja pitkäaikaisen kollegan Helena Petäistön opastuksella. Imatralla kakkumestari Lotta järjestää ystävilleen herkullisen kiitosaterian.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät maistelemaan Ninja Sarasalon lapsuuden makumuistoa kultaiselta 80-luvulta. Hämeen keskiaikafestivaaleilla Kari tutustuu keskiaikaiseen ruokaperinteeseen. Hangossa tutustumme Katjan rakkaudella vaalimiin suvun ruokaresepteihin ja teemme niiden pohjalta myös kesäisen keiton. Jakson kruunaa italialaishenkinen kyläjuhla, joka kerää pöydän ääreen niin perheen kuin ystävätkin.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero jatkavat makumuistojen ja mielenkiintoisten ruokatarinoiden metsästystä! Saimi Hoyer opastaa sienestyksen filosofiaan Punkaharjun kansallismaisemissa ja Rajamäellä maistellaan taatusti ekologista lihaa. Samalla matkalla Kari liikuttuu yllättävästä kohtaamisesta kaimansa kanssa. Jarnon itäsuomalaisessa pitopöydässä maistelemme karjalanpaistia sekä karjalanpiirakoita, jotka kunnioittavat Jarnon mummon perintöä. Lahdessa juhlitaan Sabrina ja Saarten tyttäret ¿naiskuoron merkkipäivää kasvisruoan merkeissä.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero vierailevat Vantaalla yhteisessä pöydässä ottamassa selvää miten monella tapaa hävikkiruoalla voi tehdä hyvää. Kari kohtaa silmästä silmään omat ruokaennakkoluulonsa; kumpi voittaa, lipeäkala vai Kari? Tunnelmallisessa Porvoossa perehdytään teen saloihin Karin ystävän ja pitkäaikaisen kollegan Helena Petäistön opastuksella. Imatralla kakkumestari Lotta järjestää ystävilleen herkullisen kiitosaterian.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero jatkavat makumuistojen ja mielenkiintoisten ruokatarinoiden metsästystä! Saimi Hoyer opastaa sienestyksen filosofiaan Punkaharjun kansallismaisemissa ja Rajamäellä maistellaan taatusti ekologista lihaa. Samalla matkalla Kari liikuttuu yllättävästä kohtaamisesta kaimansa kanssa. Jarnon itäsuomalaisessa pitopöydässä maistelemme karjalanpaistia sekä karjalanpiirakoita, jotka kunnioittavat Jarnon mummon perintöä. Lahdessa juhlitaan Sabrina ja Saarten tyttäret ¿naiskuoron merkkipäivää kasvisruoan merkeissä.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero iskevät kätensä jauhoihin turkulaisessa pienleipomossa. Jenni pääsee kurkistamaan ruokakierrätyskaapin uumeniin ja tutkimusretkelle mystisten karavaanareiden ja näiden ruokaperinteiden pariin. Gambialainen ilta vie Jennin ja Karin länsiafrikkalaisiin tunnelmiin.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero iskevät kätensä jauhoihin turkulaisessa pienleipomossa. Jenni pääsee kurkistamaan ruokakierrätyskaapin uumeniin ja tutkimusretkelle mystisten karavaanareiden ja näiden ruokaperinteiden pariin. Gambialainen ilta vie Jennin ja Karin länsiafrikkalaisiin tunnelmiin.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero iskevät kätensä jauhoihin turkulaisessa pienleipomossa. Jenni pääsee kurkistamaan ruokakierrätyskaapin uumeniin ja tutkimusretkelle mystisten karavaanareiden ja näiden ruokaperinteiden pariin. Gambialainen ilta vie Jennin ja Karin länsiafrikkalaisiin tunnelmiin.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero iskevät kätensä jauhoihin turkulaisessa pienleipomossa. Jenni pääsee kurkistamaan ruokakierrätyskaapin uumeniin ja tutkimusretkelle mystisten karavaanareiden ja näiden ruokaperinteiden pariin. Gambialainen ilta vie Jennin ja Karin länsiafrikkalaisiin tunnelmiin.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero matkaavat äidille järjestetyille yllätysjuhlille Jyväskylään. Kari seilaa Kauppalaiva Christinan matkassa Sipoon kesäisessä saaristossa, ja Jenni huomaa, että kestävä ruoka ja kropsut ovat lähellä sekä Jennin että Sirpa Pietikäisen sydäntä. Kari pääsee maistelemaan suomalaisten lentokoneruokasuosikkia.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero matkaavat äidille järjestetyille yllätysjuhlille Jyväskylään. Kari seilaa Kauppalaiva Christinan matkassa Sipoon kesäisessä saaristossa, ja Jenni huomaa, että kestävä ruoka ja kropsut ovat lähellä sekä Jennin että Sirpa Pietikäisen sydäntä. Kari pääsee maistelemaan suomalaisten lentokoneruokasuosikkia.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero matkaavat äidille järjestetyille yllätysjuhlille Jyväskylään. Kari seilaa Kauppalaiva Christinan matkassa Sipoon kesäisessä saaristossa, ja Jenni huomaa, että kestävä ruoka ja kropsut ovat lähellä sekä Jennin että Sirpa Pietikäisen sydäntä. Kari pääsee maistelemaan suomalaisten lentokoneruokasuosikkia.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero matkaavat äidille järjestetyille yllätysjuhlille Jyväskylään. Kari seilaa Kauppalaiva Christinan matkassa Sipoon kesäisessä saaristossa, ja Jenni huomaa, että kestävä ruoka ja kropsut ovat lähellä sekä Jennin että Sirpa Pietikäisen sydäntä. Kari pääsee maistelemaan suomalaisten lentokoneruokasuosikkia.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero juhlistavat kouluruoan 70-vuotista taivalta Äänekoskella. Jenni kohtaa Santahaminan varuskunnassa Jone Nikulan ja saa rautaisannoksen inttiruoasta - ja tietysti Sotkun munkeista! Kari saalistaa Suomen parasta pannukakkua Hattulasta ja Jennin päivän kruunavat hyönteisistä tuunatut herkut.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero juhlistavat kouluruoan 70-vuotista taivalta Äänekoskella. Jenni kohtaa Santahaminan varuskunnassa Jone Nikulan ja saa rautaisannoksen inttiruoasta - ja tietysti Sotkun munkeista! Kari saalistaa Suomen parasta pannukakkua Hattulasta ja Jennin päivän kruunavat hyönteisistä tuunatut herkut.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero juhlistavat kouluruoan 70-vuotista taivalta Äänekoskella. Jenni kohtaa Santahaminan varuskunnassa Jone Nikulan ja saa rautaisannoksen inttiruoasta - ja tietysti Sotkun munkeista! Kari saalistaa Suomen parasta pannukakkua Hattulasta ja Jennin päivän kruunavat hyönteisistä tuunatut herkut.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero juhlistavat kouluruoan 70-vuotista taivalta Äänekoskella. Jenni kohtaa Santahaminan varuskunnassa Jone Nikulan ja saa rautaisannoksen inttiruoasta - ja tietysti Sotkun munkeista! Kari saalistaa Suomen parasta pannukakkua Hattulasta ja Jennin päivän kruunavat hyönteisistä tuunatut herkut.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät todistamaan miten siisteissä merkeissä sujuvat taaperoiden sormiruokabileet. Janne Pekkala näyttää mistä on pohjalainen perinneruoka rössypottu tehty. Turkulainen puutarha hehkuu punaisena, kun Kari ja Jenni tekevät tuttavuutta kymmenien eri chililaatujen kanssa. Porvoossa Kari pääsee tehtailemaan suklaata.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät todistamaan miten siisteissä merkeissä sujuvat taaperoiden sormiruokabileet. Janne Pekkala näyttää mistä on pohjalainen perinneruoka rössypottu tehty. Turkulainen puutarha hehkuu punaisena, kun Kari ja Jenni tekevät tuttavuutta kymmenien eri chililaatujen kanssa. Porvoossa Kari pääsee tehtailemaan suklaata.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät todistamaan miten siisteissä merkeissä sujuvat taaperoiden sormiruokabileet. Janne Pekkala näyttää mistä on pohjalainen perinneruoka rössypottu tehty. Turkulainen puutarha hehkuu punaisena, kun Kari ja Jenni tekevät tuttavuutta kymmenien eri chililaatujen kanssa. Porvoossa Kari pääsee tehtailemaan suklaata.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät todistamaan miten siisteissä merkeissä sujuvat taaperoiden sormiruokabileet. Janne Pekkala näyttää mistä on pohjalainen perinneruoka rössypottu tehty. Turkulainen puutarha hehkuu punaisena, kun Kari ja Jenni tekevät tuttavuutta kymmenien eri chililaatujen kanssa. Porvoossa Kari pääsee tehtailemaan suklaata.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät todistamaan miten siisteissä merkeissä sujuvat taaperoiden sormiruokabileet. Janne Pekkala näyttää mistä on pohjalainen perinneruoka rössypottu tehty. Turkulainen puutarha hehkuu punaisena, kun Kari ja Jenni tekevät tuttavuutta kymmenien eri chililaatujen kanssa. Porvoossa Kari pääsee tehtailemaan suklaata.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät todistamaan miten siisteissä merkeissä sujuvat taaperoiden sormiruokabileet. Janne Pekkala näyttää mistä on pohjalainen perinneruoka rössypottu tehty. Turkulainen puutarha hehkuu punaisena, kun Kari ja Jenni tekevät tuttavuutta kymmenien eri chililaatujen kanssa. Porvoossa Kari pääsee tehtailemaan suklaata.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero osallistuvat 70-luvun henkeä tavoittelevalle illalliselle taivaan alla. Kari pääsee juhlistamaan entisten matkaoppaiden jälleennäkemistä thaimaalaisissa merkeissä. Inkoon Martat valmistavat isolla kädellä perinteistä maakuntaruokaansa, ja Jenni ja Kari on kutsuttu mukaan perunateatteriin. Kari saa tuta hämeenlinnalaisen nakkikioskien klassikon.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero osallistuvat 70-luvun henkeä tavoittelevalle illalliselle taivaan alla. Kari pääsee juhlistamaan entisten matkaoppaiden jälleennäkemistä thaimaalaisissa merkeissä. Inkoon Martat valmistavat isolla kädellä perinteistä maakuntaruokaansa, ja Jenni ja Kari on kutsuttu mukaan perunateatteriin. Kari saa tuta hämeenlinnalaisen nakkikioskien klassikon.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero osallistuvat 70-luvun henkeä tavoittelevalle illalliselle taivaan alla. Kari pääsee juhlistamaan entisten matkaoppaiden jälleennäkemistä thaimaalaisissa merkeissä. Inkoon Martat valmistavat isolla kädellä perinteistä maakuntaruokaansa, ja Jenni ja Kari on kutsuttu mukaan perunateatteriin. Kari saa tuta hämeenlinnalaisen nakkikioskien klassikon.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero vierailevat Vantaalla yhteisessä pöydässä ottamassa selvää miten monella tapaa hävikkiruoalla voi tehdä hyvää. Kari kohtaa silmästä silmään omat ruokaennakkoluulonsa; kumpi voittaa, lipeäkala vai Kari? Tunnelmallisessa Porvoossa perehdytään teen saloihin Karin ystävän ja pitkäaikaisen kollegan Helena Petäistön opastuksella. Imatralla kakkumestari Lotta järjestää ystävilleen herkullisen kiitosaterian.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero vierailevat Vantaalla yhteisessä pöydässä ottamassa selvää miten monella tapaa hävikkiruoalla voi tehdä hyvää. Kari kohtaa silmästä silmään omat ruokaennakkoluulonsa; kumpi voittaa, lipeäkala vai Kari? Tunnelmallisessa Porvoossa perehdytään teen saloihin Karin ystävän ja pitkäaikaisen kollegan Helena Petäistön opastuksella. Imatralla kakkumestari Lotta järjestää ystävilleen herkullisen kiitosaterian.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero vierailevat Vantaalla yhteisessä pöydässä ottamassa selvää miten monella tapaa hävikkiruoalla voi tehdä hyvää. Kari kohtaa silmästä silmään omat ruokaennakkoluulonsa; kumpi voittaa, lipeäkala vai Kari? Tunnelmallisessa Porvoossa perehdytään teen saloihin Karin ystävän ja pitkäaikaisen kollegan Helena Petäistön opastuksella. Imatralla kakkumestari Lotta järjestää ystävilleen herkullisen kiitosaterian.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät maistelemaan Ninja Sarasalon lapsuuden makumuistoa kultaiselta 80-luvulta. Hämeen keskiaikafestivaaleilla Kari tutustuu keskiaikaiseen ruokaperinteeseen. Hangossa tutustumme Katjan rakkaudella vaalimiin suvun ruokaresepteihin ja teemme niiden pohjalta myös kesäisen keiton. Jakson kruunaa italialaishenkinen kyläjuhla, joka kerää pöydän ääreen niin perheen kuin ystävätkin.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät maistelemaan Ninja Sarasalon lapsuuden makumuistoa kultaiselta 80-luvulta. Hämeen keskiaikafestivaaleilla Kari tutustuu keskiaikaiseen ruokaperinteeseen. Hangossa tutustumme Katjan rakkaudella vaalimiin suvun ruokaresepteihin ja teemme niiden pohjalta myös kesäisen keiton. Jakson kruunaa italialaishenkinen kyläjuhla, joka kerää pöydän ääreen niin perheen kuin ystävätkin.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät maistelemaan Ninja Sarasalon lapsuuden makumuistoa kultaiselta 80-luvulta. Hämeen keskiaikafestivaaleilla Kari tutustuu keskiaikaiseen ruokaperinteeseen. Hangossa tutustumme Katjan rakkaudella vaalimiin suvun ruokaresepteihin ja teemme niiden pohjalta myös kesäisen keiton. Jakson kruunaa italialaishenkinen kyläjuhla, joka kerää pöydän ääreen niin perheen kuin ystävätkin.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero pääsevät maistelemaan Ninja Sarasalon lapsuuden makumuistoa kultaiselta 80-luvulta. Hämeen keskiaikafestivaaleilla Kari tutustuu keskiaikaiseen ruokaperinteeseen. Hangossa tutustumme Katjan rakkaudella vaalimiin suvun ruokaresepteihin ja teemme niiden pohjalta myös kesäisen keiton. Jakson kruunaa italialaishenkinen kyläjuhla, joka kerää pöydän ääreen niin perheen kuin ystävätkin.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero jatkavat makumuistojen ja mielenkiintoisten ruokatarinoiden metsästystä! Saimi Hoyer opastaa sienestyksen filosofiaan Punkaharjun kansallismaisemissa ja Rajamäellä maistellaan taatusti ekologista lihaa. Samalla matkalla Kari liikuttuu yllättävästä kohtaamisesta kaimansa kanssa. Jarnon itäsuomalaisessa pitopöydässä maistelemme karjalanpaistia sekä karjalanpiirakoita, jotka kunnioittavat Jarnon mummon perintöä. Lahdessa juhlitaan Sabrina ja Saarten tyttäret ¿naiskuoron merkkipäivää kasvisruoan merkeissä.
Jenni Kokander ja Kari Lumikero jatkavat makumuistojen ja mielenkiintoisten ruokatarinoiden metsästystä! Saimi Hoyer opastaa sienestyksen filosofiaan Punkaharjun kansallismaisemissa ja Rajamäellä maistellaan taatusti ekologista lihaa. Samalla matkalla Kari liikuttuu yllättävästä kohtaamisesta kaimansa kanssa. Jarnon itäsuomalaisessa pitopöydässä maistelemme karjalanpaistia sekä karjalanpiirakoita, jotka kunnioittavat Jarnon mummon perintöä. Lahdessa juhlitaan Sabrina ja Saarten tyttäret ¿naiskuoron merkkipäivää kasvisruoan merkeissä.
UUSI SARJA ALKAA. Jenni Kokander ja Kari Lumikero jatkavat makumuistojen ja mielenkiintoisten ruokatarinoiden metsästystä! Saimi Hoyer opastaa sienestyksen filosofiaan Punkaharjun kansallismaisemissa ja Rajamäellä maistellaan taatusti ekologista lihaa. Samalla matkalla Kari liikuttuu yllättävästä kohtaamisesta kaimansa kanssa. Jarnon itäsuomalaisessa pitopöydässä maistelemme karjalanpaistia sekä karjalanpiirakoita, jotka kunnioittavat Jarnon mummon perintöä. Lahdessa juhlitaan Sabrina ja Saarten tyttäret ¿naiskuoron merkkipäivää kasvisruoan merkeissä.
Kausi 1, 7/8. Tubettaja Soikkuu järjestää Jennille ja Karille lihis- ja vihiskekkerit! Siirtolapuutarhassa savustetaan silakoita muistellen vaarin savukaloja, ja tapaamme parin jonka rakkaustarina syttyi kesällä 1960 kaakaon voimalla.
Kausi 1, 6/8. Eero Ettalan mielestä lumilautailun lisäksi parasta on hampurilainen, mutta mikä hampurilainen? Jenni ja Kari maistavat paitsi burgeria myös bosnialais-suomalaista riisipuuroa ja matkaavat kauppa-auton mukana Kiteellä.
Kausi 1, 5/8. Heinäsirkoista syntyy sirityksen lisäksi esim. herkullista pizzaa! Liminkalaisen sirkkafarmin lisäksi Jenni ja Kari kokevat tohrapotun suosion Suonenjoella ja käyvät Voikkaalla maistamassa viimeisen päälle hyvää kahvia.
Kausi 1, 4/8. Kirjailija Outi Pakkasen makumuistot syntyivät aikoinaan S/S Heinävesi-laivalla. Jennille ja Karille selviää myös, miten garam masala vaikutti erään pariskunnan elämään. Eikä unohdeta juustokakun positiivista vaikutusta!
Kausi 1, 3/8. Makumuistot voivat syntyä ihan mistä vain! Jenni ja Kari tutustuvat tänään suomalais-ghanalaiseen lohikeittoon, laulavat kunnon siivut karaokea herkullisten munkkien kera sekä voimailevat porkkanapiirakan voimalla.
Kausi 1, 2/8. Jenni Kokander ja Kari Lumikero eivät säästele makuaistejaan! Miksi kirjailija Juha Itkosen makumuisto on kebap, onko oikeasti olemassa sahtilakritsia, ja kuinka suurta roolia mansikat voivat näytellä elämässä?
Kausi 1, 1/8. Makumuistojen metsästys käynnistyy! Jenni Kokander ja Kari Lumikero kohtaavat Suomen suvessa ihmisiä, joilla on rakkaita, tärkeitä ja erikoisia makumuistoja. Mutta mitä ovatkaan kaikkein hulluimmat maut?
Kausi 1, 8/8. Jennin ja Karin Makumuistojen kesä huipentuu ruokajuhlaan! Tapaamme tuttuja matkan varrelta ja maistelemme uusia yllätyksiä; Millaisia makumuistoja tulevaisuus tuo mukanaan? Jukka Poika yllättää vieraat biisivalinnoilla!
Kausi 1, 7/8. Tubettaja Soikkuu järjestää Jennille ja Karille lihis- ja vihiskekkerit! Siirtolapuutarhassa savustetaan silakoita muistellen vaarin savukaloja, ja tapaamme parin jonka rakkaustarina syttyi kesällä 1960 kaakaon voimalla.