Italialaisen ruoan historia on seikkailu, joka johdattaa meidät kauas mainosten kotoisasta maailmasta, jossa mamma pyörittää gnoccheja bambinoille tai talonpojat syövät pizzaa pergolan alla. Käsitys, että italialaisen ruokakulttuurin perustana on ajaton ja yksinkertainen maalaisruoka, on virheellinen. Sarja esittelee perustavanlaatuisen oivalluksen: italialainen ruoka on kaupunkiruokaa. Talonpojat näkivät nälkää, mutta samaan aikaan kaupungeista löytyi kaikkea, mitä erinomaisen ruokakulttuurin kehittäminen vaatii: rahaa, resursseja, markkinoita, poliittista valtaa, kaupallista ajattelua, lahjakkaita keittiömestareita ja vaativia asiakkaita. Italialainen identiteetti, ja sen myötä intohimoinen suhtautuminen ruokaan, kehittyi Rooman mahtavilla raunioilla, Venetsian kauniilla kanavilla, Napolin haisevilla kujilla, Bolognan juhlavien porttien takana, Firenzen renessanssiajan arkkitehtuurin keskellä ja Milanon jyskyttävissä tehtaissa.