SanakirjaBlogitHoroskooppiReseptitViihdeTietovisatVaihtoautot
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot maanantaina 1.12.2014

Näytä tiivistettynä

Vaiettu historia

ma 01.12.2014 04.10 - 05.00 50 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Maailmaa muuttanut sää

ma 01.12.2014 05.00 - 05.30 30 minViasat History

(Weather that Changed the World/2013) Vakavat kuivuudet, rankkasateet, äärimmäinen kylmyys sekä ennustamattomat tuulet ovat luonnon mahtavimpia osoituksia sen voimakkuudesta. Nämä sääolosuhteet ovat luoneet dramaattisia käännekohtia historiassa. Todisteet historiallisista taisteluista sekä kadonneista sivilisaatioista osoittavat, että sään aliarvioiminen tai väärin ennustaminen ovat aiheuttaneet tuhoisia jälkiseuraamuksia. Jokainen jakso paljastaa merkittävien historiallisten tapahtumien mysteerit ? olisiko Hitler hävinnyt, jos sääolosuhteet olisivat olleet erilaiset? Miksi Titanic törmäsi jäävuoreen? Miten huono sää vaikutti Napoleonin häviöön Waterloon taistelussa? Tämän mielenkiintoisen sarjan avulla löydät vastauksen näihin mielenkiintoisiin kysymyksiin sekä moniin muihin.

Maailmaa muuttanut sää

ma 01.12.2014 05.30 - 06.00 30 minViasat History

(Weather that Changed the World/2013) Vakavat kuivuudet, rankkasateet, äärimmäinen kylmyys sekä ennustamattomat tuulet ovat luonnon mahtavimpia osoituksia sen voimakkuudesta. Nämä sääolosuhteet ovat luoneet dramaattisia käännekohtia historiassa. Todisteet historiallisista taisteluista sekä kadonneista sivilisaatioista osoittavat, että sään aliarvioiminen tai väärin ennustaminen ovat aiheuttaneet tuhoisia jälkiseuraamuksia. Jokainen jakso paljastaa merkittävien historiallisten tapahtumien mysteerit ? olisiko Hitler hävinnyt, jos sääolosuhteet olisivat olleet erilaiset? Miksi Titanic törmäsi jäävuoreen? Miten huono sää vaikutti Napoleonin häviöön Waterloon taistelussa? Tämän mielenkiintoisen sarjan avulla löydät vastauksen näihin mielenkiintoisiin kysymyksiin sekä moniin muihin.

Museon mysteerit

ma 01.12.2014 06.00 - 07.00 60 minViasat History

Museot paljastavat kunkin maan menneisyyden ihmeelliset ja usein omituiset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan maan historiasta. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista ja juonitteluista. Sarjan jokainen jakso tarjoaa kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi Yhdysvaltain historian. Sarja käsittelee museoita laajalti koluten jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt, villin lännen ja kylmän sodan aikakaudet sekä monia muita aiheita. Samalla käydään läpi joitakin historian suurimmista mysteereistä - sekä tunnettuja tarinoita että tuntemattomampia tapahtumia, joista ei koskaan ennen ole televisiossa kerrottu.

Idästä länteen: Matkoja maapallon keskuksesta

ma 01.12.2014 07.00 - 08.05 1h 5 minViasat History

(East to West/2011) Tämä on tositarina Lähi-idän kulttuurin synnystä ja kukoistuksesta ja sen valtavasta vaikutuksesta länteen. Suuri osa lännen tapahtumista sijoittui vain marginaaliseen asemaan tämän taiteen, uskontojen ja sosiaalisen evoluution todellisen kehtoon verrattuna. Maailmanhistorian merkittävimmissä vaiheissa avainasemassa oli Lähi-itä ? poikkeuksellinen alue, joka on ollut tuhansien vuosien ajan maailman poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus sekä silta Aasian, Afrikan ja Euroopan mannerten välillä.
Kun etsitään tieteen, oikeuden, monoteismin, kaupan, siviilioikeuksien ja taiteellisen ilmaisun lähtökohtaa, katse käännetään itään. Tämä on monitahoinen totuus, joka käsittää valtavat imperiumit, esittelee käsikirjoituskokoelmat, arvioi valloitusten aikakautta, ottomaaneja ja renessanssia, matkustaa silkkitietä ja käsittää kolme mannerta.

Time Team

ma 01.12.2014 08.05 - 09.00 55 minViasat History

(Time Team YR XII/2009) Time Teamin innostus Britannian rikkaan ja pitkän historian selvittämiseen on populaaristanut arkeologian, jota voisi muutoin helposti pitää ?ummehtuneena? aiheena. Kaivaessaan kaikkea mahdollista paleoliittiselta ajalta aina lähimenneisyyteen saakka Time Team sekä viihdyttää että lisää katsojien historian tuntemusta.

Toinen maailmansota väreissäU

ma 01.12.2014 09.00 - 10.00 60 minViasat History

(World War II in Colour/2009) Tämä dokumenttisarja sisältää ehkä maailman parhaan valikoiman harvinaista ja ennen julkaisematonta materiaalia toisesta maailmansodasta. Nyt on mahdollista nähdä toisen maailmansodan koko tarina uusimman väritekniikan ansioista aivan uudella tavalla. Viimeisimmän satelliitin lähettämän maastokartoituksen ja huippuluokan grafiikan avulla ohjelmaan on saatu mukaan uusinta tietoa, jota vanhemmissa sarjoissa ei ole ollut käytettävissä. Yhä useampia salaisuuksia on paljastunut erityisesti viimeisten 5?10 vuoden aikana, kun dokumentteja, tiedostoja ja valokuvia on annettu julkisuuteen. Koodien murtamista koskevat paljastukset ja hallitusten äskettäin julkistetut asiakirjat Atlantin molemmin puolin ovat tuoneet maailman kaikkien aikojen laajimpaan konfliktiin oivaltavan, uuden ulottuvuuden.

Yrjöjen aikakautiset kodit

ma 01.12.2014 10.00 - 11.05 1h 5 minViasat History

Dramaattisten rekonstruktioiden avulla Amanda Vickery seuraa britannialaisten kotien ainutlaatuisia tarinoita, joiden mukaan Yrjöjen aikakaudella asuneiden ihmisten kiinnostus sisustamiseen näytteli suurta roolia britannialaisessa yhteiskunnassa. Henkilöt erilaisista yhteiskuntaluokista, kuten mahtavien kartanoiden asukkaat sekä heidän palvelusväkensä herätetään henkiin, kun Amanda paljastaa artefakteja, kirjeitä sekä päiväkirjoja aikakaudelta, jolloin moderni käsitys ?kodista? syntyi.

Kohti sotaa: imperiumin loppu

ma 01.12.2014 11.05 - 12.00 55 minViasat History

Tapahtumien uudelleen näyttelemisen, kiehtovan tietokonegrafiikan ja aiemmin näkemättömien arkistokuvien avulla dokumentissa tarkastellaan sitä, kuinka Itävalta-Unkarin arkkiherttuan Franz Ferdinandin salamurha vuonna 1914 Sarajevossa tapahtui ja kuinka Itävalta-Unkari hyödynsi tapausta aloittaakseen sodan Serbiaa vastaan. Dokumentissa perehdytään siihen, kuinka tämä alueellinen konflikti sai keskusvallat ja ympärysvallat lähtemään ensimmäiseen maailmansotaan. Se oli aikanaan historian suurin sota, jossa kuoli 17 miljoonaa sotilasta ja siviiliä ja yli 20 miljoonaa haavoittui.

Raamatun jäljillä

ma 01.12.2014 12.00 - 13.00 60 minViasat History

Charles Freer, Chester Beatty ja rahoittaja J. P. Morgan lähtivät vuonna 1908 etsimään Lähi-idästä varhaisimpia merkintöjä kristinuskosta. He löysivät joukon varhaisia raamatullisia kirjoituksia, jotka olivat olleet kateissa satoja vuosia, hautautuneina aavikoiden hiekkaan ja muinaisten luostareiden kirjastoihin. Kun kirjoitukset oli yhdistetty ja käännetty, ne muuttivat täysin käsitystä Uuden testamentin ja kristinuskon alkuperästä ja kehityksestä. Nämä kolme miestä lähtivät etsimään todisteita, jotka vahvistaisivat heidän uskoaan, mutta löysivätkin hyvin erilaisen totuuden. Tässä sarjassa kerrotaan heidän tarinansa, joka on täynnä hämmästyttäviä paljastuksia ja henkeäsalpaavia näkymiä.

Keisarinna Viktoria ja rampa keisari

ma 01.12.2014 13.00 - 14.00 60 minViasat History

Kuninkaallisen kirjeenvaihdon avulla kerrotaan tarina pelokkaasta pojasta, jolla on salainen vamma. Kun kuningatar Viktorian vanhin tytär Viktoria nai Saksan kruununprinssin vuonna 1858, kyseessä ei ollut pelkkä rakkausavioliitto vaan myös yritys vahvistaa Euroopan kahden suurimman mahdin välistä sidettä. Suunnitelma meni kuitenkin pahasti pieleen. Vuosi häiden jälkeen Viktoria oli kuolla synnytykseen, ja vauvan, tulevan keisari Vilhelm II:n, toinen käsi halvaantui. Viktoria yritti parantaa poikansa vamman mitä omituisimmilla ja usein julmillakin keinoilla, sillä siihen aikaan ruumiillista vajavuutta hävettiin. Menetelmät kuitenkin vain hankaloittivat pojan ja äidin suhdetta. Vilhelm alkoi vihata äitinsä kotimaata yhä enemmän, vaikka hänellä samaan aikaan olikin kiellettyjä tunteita äitiään kohtaan.

Tieteen tarina

ma 01.12.2014 14.00 - 15.05 1h 5 minViasat History

(Story of Science/2010) Jokaisen päivän jokaisena hetkenä elämme tieteen luomassa maailmassa. Jokainen jakso alkaa liikuttavan yksinkertaisella kysymyksellä, joita meistä jokainen joskus kysyy. Sen jälkeen palaamme menneisyyteen ja löydämme inhimillisiä tarinoita; elämme uudelleen kokeilut, joiden avulla miehet ja naiset ovat etsineet vastauksia ja samalla muuttaneet maailmaa. Näemme, miten tiede on selvittänyt, mistä meidät on tehty, mistä olemme tulleet ja mitä on maapallomme ulkopuolella. Selvitämme, miten tiede on paljastanut luonnon kätketyt salaisuudet, miten se on tuottanut voiman, joka on kaatanut kuninkaita ja keisareita, ja miten se on päästänyt valloilleen planeettamme suunnattoman voiman. Tämä on tarina siitä, miten historia on tehnyt tiedettä ja tiede historiaa ja miten ajan mittaan kehkeytyneet ideat ovat luoneet modernin maailman.

Adolf Hitlerin synkkä karisma

ma 01.12.2014 15.05 - 16.00 55 minViasat History

Adolf Hitler on kiistatta kaikkien aikojen erikoislaatuisin johtaja. Hän jätti jälkeensä vertaansa vailla olevan tuhon perinnön. Hitlerin tarinassa on kuitenkin paradoksi: vaikka Hitler oli väkivaltainen ja täynnä vihaa, miksi miljoonat ihmiset tukivat häntä? Sarjan kolmessa jaksossa selvitetään silminnäkijöiden, arkistokuvan ja dramatisointien avulla Hitlerin suhdetta ihmisiin, joita hän johti toisen maailmansodan aikana.

Time Team

ma 01.12.2014 16.00 - 17.00 60 minViasat History

(Time Team YR XII/2009) Time Teamin innostus Britannian rikkaan ja pitkän historian selvittämiseen on populaaristanut arkeologian, jota voisi muutoin helposti pitää ?ummehtuneena? aiheena. Kaivaessaan kaikkea mahdollista paleoliittiselta ajalta aina lähimenneisyyteen saakka Time Team sekä viihdyttää että lisää katsojien historian tuntemusta.

Yrjöjen aikakautiset kodit

ma 01.12.2014 17.00 - 18.10 1h 10 minViasat History

Dramaattisten rekonstruktioiden avulla Amanda Vickery seuraa britannialaisten kotien ainutlaatuisia tarinoita, joiden mukaan Yrjöjen aikakaudella asuneiden ihmisten kiinnostus sisustamiseen näytteli suurta roolia britannialaisessa yhteiskunnassa. Henkilöt erilaisista yhteiskuntaluokista, kuten mahtavien kartanoiden asukkaat sekä heidän palvelusväkensä herätetään henkiin, kun Amanda paljastaa artefakteja, kirjeitä sekä päiväkirjoja aikakaudelta, jolloin moderni käsitys ?kodista? syntyi.

Idästä länteen: Matkoja maapallon keskuksesta

ma 01.12.2014 18.10 - 19.10 60 minViasat History

(East to West/2011) Tämä on tositarina Lähi-idän kulttuurin synnystä ja kukoistuksesta ja sen valtavasta vaikutuksesta länteen. Suuri osa lännen tapahtumista sijoittui vain marginaaliseen asemaan tämän taiteen, uskontojen ja sosiaalisen evoluution todellisen kehtoon verrattuna. Maailmanhistorian merkittävimmissä vaiheissa avainasemassa oli Lähi-itä ? poikkeuksellinen alue, joka on ollut tuhansien vuosien ajan maailman poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus sekä silta Aasian, Afrikan ja Euroopan mannerten välillä.
Kun etsitään tieteen, oikeuden, monoteismin, kaupan, siviilioikeuksien ja taiteellisen ilmaisun lähtökohtaa, katse käännetään itään. Tämä on monitahoinen totuus, joka käsittää valtavat imperiumit, esittelee käsikirjoituskokoelmat, arvioi valloitusten aikakautta, ottomaaneja ja renessanssia, matkustaa silkkitietä ja käsittää kolme mannerta.

Kätketyt salaisuudet

ma 01.12.2014 19.10 - 20.10 60 minViasat History

Arkeologian tarina on yhtä dramaattinen kuin kaikki mahtavat kulttuurit ja konfliktit, joita sen avulla on paljastettu. Tässä sarjassa kerrotaan suurista edistysaskelista historian ja menneisyyden ymmärtämisessä. Arkeologit ovat ottaneet työssään suuria riskejä erittäin rankoissa olosuhteissa ja kohdanneet rajua vastustusta ja kilpailua, kun he ovat yrittäneet saada muutettua näkemyksemme menneisyydestä ? ja sen myötä myös ymmärrystämme nykyhetkestä.

Museon mysteerit

ma 01.12.2014 20.10 - 21.00 50 minViasat History

Museot paljastavat kunkin maan menneisyyden ihmeelliset ja usein omituiset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan maan historiasta. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista ja juonitteluista. Sarjan jokainen jakso tarjoaa kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi Yhdysvaltain historian. Sarja käsittelee museoita laajalti koluten jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt, villin lännen ja kylmän sodan aikakaudet sekä monia muita aiheita. Samalla käydään läpi joitakin historian suurimmista mysteereistä - sekä tunnettuja tarinoita että tuntemattomampia tapahtumia, joista ei koskaan ennen ole televisiossa kerrottu.

Pompeiji: uhrien arvoitus

ma 01.12.2014 21.00 - 22.00 60 minViasat History

(Pompeii: The Mystery Of The People Frozen/2013) Vuonna 79 jKr. tuhannet Pompeijin ja läheisen Herculaneumin asukkaat saivat surmansa, kun Vesuvius-tulivuori purkautui. Vuosikymmenien ajan uskottiin, että Pompeijin uhrit tukehtuivat hautautuessaan tulivuoren syöksemään tuhkaan, mutta nyt tutkijat ovat maalanneet erilaisen kuvan katastrofista ja siitä, miksi se vaati niin monta uhria. Sarjassa tutkitaan kuolinsyitä ja vulkaanista ilmiötä nimeltä pyroklastinen virta. Lisäksi huipputason röntgentekniikan avulla ennallistetaan kaksi uhria, Pompeijin tuntematon mies ja Herculaneumin ?Bella donna?.

Samurai-metsästäjät

ma 01.12.2014 22.00 - 23.00 60 minViasat History

Tämä kiehtova dokumentti paljastaa samuraiden tuntemattomana pysyneen pimeän puolen - mielenkiintoinen tarina kertoo ahneudesta, petoksista, äärimmäisistä julmuuksista sekä väkivaltaisista kuolemista. Kaikki tämä pohjautuu samuraiden vasta löydettyyn sotakäsikirjaan, jossa nuori, sivistymätön maanviljelijä liitetään sotaherran armeijaan. Hänen rakkautensa ylhäissyntyistä tyttöä kohtaan saa nuoren Masan nousemaan arvoasteikolla nopeasti tavallisesta jalkasotilaasta, arvostetuksi samurai-päälliköksi. Palkinnoksi kaikesta hän joutuu toisen samurain johdosta kokemaan petoksia, valheita ja lopuksi hänet pakotetaan tekemään itsemurha. Kaksi brittiläishistorioitsijaa liittävät tämän dramaattisen tarinan palaset yhteen seuraamalla merkittäviä, uusia todisteita muinaisista sotakäsikirjoista, joista selviää samuraiden todellinen, pimeä maailma.

Inkvisitio

ma 01.12.2014 23.00 - 00.00 60 minViasat History

Sarjassa valotetaan Britannian ja muun Euroopan historian synkkää ja veristä ajanjaksoa. Kuulemme verta hyytäviä tarinoita, pääsemme seuraamaan kauhun vallassa, kuinka liekit nielaisevat Maria I:n aikaisia marttyyreja ja muita uskonmiehiä, ja näemme, kuinka tavallisista, viattomista ihmisistä tulee uskonnollisten fanaatikkojen ja psykopaattien uhreja. Jaksoissa kerrotaan uskonnon nimissä tehdyistä hirmuteoista aina uskontojen ja oppien vainoamisesta ja salaperäisten kataarien ja Temppeliherrain ritarikunnan jahtaamisesta noitien, mystikkojen ja parantajien kiduttamiseen ja teloittamiseen.

Kätketyt salaisuudet

ti 02.12.2014 00.00 - 01.00 60 minViasat History

Arkeologian tarina on yhtä dramaattinen kuin kaikki mahtavat kulttuurit ja konfliktit, joita sen avulla on paljastettu. Tässä sarjassa kerrotaan suurista edistysaskelista historian ja menneisyyden ymmärtämisessä. Arkeologit ovat ottaneet työssään suuria riskejä erittäin rankoissa olosuhteissa ja kohdanneet rajua vastustusta ja kilpailua, kun he ovat yrittäneet saada muutettua näkemyksemme menneisyydestä ? ja sen myötä myös ymmärrystämme nykyhetkestä.

Kuoleman työkalut

ti 02.12.2014 01.00 - 02.00 60 minViasat History

(Instruments of Death/2012) Dokumenttisarja vie meidät aikakausiin ja paikkoihin, joissa pääsemme tutustumaan historian kuolettavimpiin aseisiin, muun muassa roomalaisajan miekkoihin ja keihäisiin, konekivääreihin ja ensimmäisen maailmansodan aikaisiin räjähteisiin. Kiehtovassa sarjassa luodaan monipuolisesti katsaus taistelujen karuihin realiteetteihin ja tutkitaan aseiden kehitystä ja tehokkuutta eri aikakausina. Innovatiiviset kokeilut paljastavat, miten terä ja luoti suunniteltiin aiheuttamaan parantumattomia haavoja, ja oikeuslääketieteen asiantuntijat esittävät havainnollisesti, kuinka barbaarisesti haavoittuneita usein hoidettiin.

Toinen maailmansota väreissäU

ti 02.12.2014 02.00 - 03.00 60 minViasat History

(World War II in Colour/2009) Tämä dokumenttisarja sisältää ehkä maailman parhaan valikoiman harvinaista ja ennen julkaisematonta materiaalia toisesta maailmansodasta. Nyt on mahdollista nähdä toisen maailmansodan koko tarina uusimman väritekniikan ansioista aivan uudella tavalla. Viimeisimmän satelliitin lähettämän maastokartoituksen ja huippuluokan grafiikan avulla ohjelmaan on saatu mukaan uusinta tietoa, jota vanhemmissa sarjoissa ei ole ollut käytettävissä. Yhä useampia salaisuuksia on paljastunut erityisesti viimeisten 5?10 vuoden aikana, kun dokumentteja, tiedostoja ja valokuvia on annettu julkisuuteen. Koodien murtamista koskevat paljastukset ja hallitusten äskettäin julkistetut asiakirjat Atlantin molemmin puolin ovat tuoneet maailman kaikkien aikojen laajimpaan konfliktiin oivaltavan, uuden ulottuvuuden.

Adolf Hitlerin synkkä karismaU

ti 02.12.2014 03.00 - 04.00 60 minViasat History

Adolf Hitler on kiistatta kaikkien aikojen erikoislaatuisin johtaja. Hän jätti jälkeensä vertaansa vailla olevan tuhon perinnön. Hitlerin tarinassa on kuitenkin paradoksi: vaikka Hitler oli väkivaltainen ja täynnä vihaa, miksi miljoonat ihmiset tukivat häntä? Sarjan kolmessa jaksossa selvitetään silminnäkijöiden, arkistokuvan ja dramatisointien avulla Hitlerin suhdetta ihmisiin, joita hän johti toisen maailmansodan aikana.
Takaisin TV-oppaan etusivulle
Jääkiekon MM-kisojen TV-opas >

Suomen suosituin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Farmi Suomi, Rillit huurussa, Murha paratiisissa, Kipupiste, Jarno ja minä, MM-kisastudio, Tabu, Kaikki anteeksi, Suomen huutokauppakeisari, Lemmen viemää

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity