ReseptitVaihtoautotBlogitSanakirjaHoroskooppiViihdeTietovisat
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot maanantaina 28.4.2014

Näytä tiivistettynä

Time Team XV

ma 28.04.2014 04.00 - 05.00 60 minViasat History

Jälleen kerran Tony Robinson ja hänen tiiminsä matkustavat ympäri maata paljastaakseen kätketyt aarteet sekä tutkiakseen erilaisia arkeologisia paikkoja, jotka ovat historiallisesti tärkeitä.

Loistava Tati

ma 28.04.2014 05.00 - 06.05 1h 5 minViasat History

(The Magnificent Tati/2009) Tämä kansainvälistä tunnustusta saanut dokumentti tutkii Ranskan kulttikoomikon/-ohjaajan Jacques Tatin elämää ja työtä. Ohjelma kuvaa Tatin uran nousua ja laskua elokuvamaailmassa hänen uransa alkuvaiheista miimikkotaiteilijana Pariisin musiikkitalossa aina Oscar-palkittuun Mon Oncle -elokuvaan (Enoni on toista maata). Dokumentti on ehdoton katselukokemus Tatin ihailijoille ja upea johdanto hänen työhönsä niille, jotka eivät vielä ole hänen nerouteensa tutustuneet.

Vaiettu historia

ma 28.04.2014 06.05 - 07.05 60 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Mongolian jäinen hauta

ma 28.04.2014 07.00 - 08.00 60 minViasat History

Ranskalais-mongolialainen tutkijaryhmä löytää hyytävän kylmän Mongolian sydämestä Altain vuoristosta skyyttisotilaan valtavan haudan, joka on 2 300 vuotta vanha. Aika on vähissä, sillä kasvihuoneilmiö voi tuhota Mongoliaan klaaninsa kanssa asettuneen uudisraivaajan maalliset jäänteet lopullisesti. Koska ruumis on rituaalin mukaan haudattu syvälle ja Mongoliassa on erittäin kylmä, arkeologeja odottaa täysin ehjä hautakammio. Päähauta on halkaisijaltaan 16 metriä ja näin ollen Altain vuoriston suurin hauta. Haudan peittona on tuhansia kiloja kiviä, jotka pitää siirtää käsin.

Time Team XV

ma 28.04.2014 08.00 - 09.00 60 minViasat History

Jälleen kerran Tony Robinson ja hänen tiiminsä matkustavat ympäri maata paljastaakseen kätketyt aarteet sekä tutkiakseen erilaisia arkeologisia paikkoja, jotka ovat historiallisesti tärkeitä.

Salainen sota

ma 28.04.2014 09.00 - 10.00 60 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Sota-ajan maatilalla

ma 28.04.2014 10.00 - 11.10 1h 10 minViasat History

(Wartime Farm/2012) Viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden sarjassa esiintynyt tiimi siirtyy nyt toisen maailmansodan aikaan ja ryhtyy hoitamaan maatilaa vuoden ajaksi apunaan ainoastaan historiallisia työkaluja ja materiaaleja. Kokeilu osoittautuu lähes vallankumoukselliseksi brittiläisessä maanviljelyssä ja muistuttaa pikemminkin neuvostotyylistä kollektivisointia. Kiehtova sekoitus sotahistoriaa, luovaa selviytymistaistelua ja sitkeyttä.

Museon mysteerit

ma 28.04.2014 11.10 - 12.00 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Tieteen tarina

ma 28.04.2014 12.00 - 13.10 1h 10 minViasat History

(Story of Science/2010) Jokaisen päivän jokaisena hetkenä elämme tieteen luomassa maailmassa. Jokainen jakso alkaa liikuttavan yksinkertaisella kysymyksellä, joita meistä jokainen joskus kysyy. Sen jälkeen palaamme menneisyyteen ja löydämme inhimillisiä tarinoita; elämme uudelleen kokeilut, joiden avulla miehet ja naiset ovat etsineet vastauksia ja samalla muuttaneet maailmaa. Näemme, miten tiede on selvittänyt, mistä meidät on tehty, mistä olemme tulleet ja mitä on maapallomme ulkopuolella. Selvitämme, miten tiede on paljastanut luonnon kätketyt salaisuudet, miten se on tuottanut voiman, joka on kaatanut kuninkaita ja keisareita, ja miten se on päästänyt valloilleen planeettamme suunnattoman voiman. Tämä on tarina siitä, miten historia on tehnyt tiedettä ja tiede historiaa ja miten ajan mittaan kehkeytyneet ideat ovat luoneet modernin maailman.

Rooman keisarinnat: äitejä, murhaajia ja rakastajattaria

ma 28.04.2014 13.10 - 14.20 1h 10 minViasat History

Antiikin Rooma oli suorastaan pelottavan partiarkaalinen yhteiskunta. Naisilla ei ollut äänioikeutta eikä juuri muitakaan lain takaamia oikeuksia. Mutta vallan huipulla naisillakin oli vaikutusvaltaa. Professori Catharine Edwards perehtyy niiden naisten tarinoihin, jotka saivat maistaa Roomassa valtaa. Ellei naisilla ollut poliittista pelisilmää, he päätyivät johtajien sijasta uhreiksi. Ensimmäiseksi Edwards tutustuu keisari Augustuksen vaimoon ja Tiberiuksen äitiin, Liviaan.

Myyttien metsästäjät

ma 28.04.2014 14.20 - 15.15 55 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Sisäinen salaisuutemme

ma 28.04.2014 15.15 - 16.15 60 minViasat History

Kuinka ihmiskehosta muokkautui niin monimutkainen sekä omalaatuinen kone kuin se tänä päivänä on? Vastauksia voidaan kaivaa satojen miljoonien vuosien takaa. Sarja perustuu johtavan paleontologi Neil Shubin menestyskirjaan. Tämä sarja tutkii ihmiskehomme salattuja totuuksia. Ihmiskehosta voimme löytää miljoonia vuosia sitten elävien eläinten perinnön kuin myös sen keltä olemme perineet merkittävimmät piirteemme. Jokainen jakso kerää yhteen todisteet vertailevasta anatomiasta, fossiileista, genetiikasta sekä embryologiasta, jotta saisimme selville mysteerin ihmiskehoistamme.

Sota-ajan maatilalla

ma 28.04.2014 16.15 - 17.15 60 minViasat History

(Wartime Farm/2012) Viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden sarjassa esiintynyt tiimi siirtyy nyt toisen maailmansodan aikaan ja ryhtyy hoitamaan maatilaa vuoden ajaksi apunaan ainoastaan historiallisia työkaluja ja materiaaleja. Kokeilu osoittautuu lähes vallankumoukselliseksi brittiläisessä maanviljelyssä ja muistuttaa pikemminkin neuvostotyylistä kollektivisointia. Kiehtova sekoitus sotahistoriaa, luovaa selviytymistaistelua ja sitkeyttä.

Time Team XV

ma 28.04.2014 17.15 - 18.10 55 minViasat History

Jälleen kerran Tony Robinson ja hänen tiiminsä matkustavat ympäri maata paljastaakseen kätketyt aarteet sekä tutkiakseen erilaisia arkeologisia paikkoja, jotka ovat historiallisesti tärkeitä.

Mahtavat Manner-Euroopan junamatkat

ma 28.04.2014 18.10 - 19.20 1h 10 minViasat History

(Great Continental Railway Journeys/2012) Michael Portillo aloittaa täysin uuden junaseikkailun, joka vie hänet ympäri Eurooppaa. Seuraamalla hänen omistamaansa teostaan, 1913 Bradshaw?s Continental Railway Guidea, Michael matkustaa keisareiden, kuninkaiden, mahtailun sekä eleganssin aikaisessa Euroopassa. Tämä 1900-luvun opas avasi eksoottisen maailman Edwardin aikakauden matkustajille: välkkyvistä monikulttuurisista kaupungeista, Alppien dramaattisiin maisemiin ja sieltä kimaltelevien merien kautta kuvankauniisiin kyliin. Seuraamalla heidän jalanjälkiään, Michael vierailee kaupungeissa ja kylissä, jotka ovat listattu Bradshawin oppaaseen. Näihin paikkoihin kuuluvat Ranska, Unkari, Sveitsi, Saksa sekä monia muita maita.

Museon mysteerit

ma 28.04.2014 19.20 - 20.10 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Museon mysteerit

ma 28.04.2014 20.10 - 21.00 50 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Kaarle Suuren myytti

ma 28.04.2014 21.00 - 22.00 60 minViasat History

Kaarle Suuri, frankkien kuningas, oli merkittävin hallitsija Euroopassa vuosisadalla, jolloin Rooman keisarikunta rapistui. Tämä vaikutusvaltainen mies veisti valtakunnan, joka käsitti melkein koko nykyisen Euroopan. Hänen perintönsä elää vielä nykypäivänäkin. Käyttämällä hyödyksi nykyaikaisia tutkimusmenetelmiä, tämä kolmiosainen sarja herättää henkiin soturi-kuninkaan yhdistämällä eläväiset tapahtumat sekä haastattelut, maailman johtavilta Kaarle Suuren-asiantuntijoilta.

Viktoriaanisen aikakauden näkymättömät tappajat

ma 28.04.2014 22.00 - 23.10 1h 10 minViasat History

Viktoriaanisen aikakauden ihmiset olivat aivan kuten me ? teknologiakeskeisiä sekä materialisteja. Tässä dokumentissa tohtori Suzannah Lipscomb tutkii, kuinka Viktoriaanisen aikakauden ihmiset näyttäytyvät meille koe-eläiminä, koska he käyttivät jokapäiväiseen elämään kuuluvia testaamattomia asioita, joita nykypäivänä pidämme itsestäänselvyytenä. Suzannah perustaa tukikohtansa sekä laboratorionsa Viktoriaanisen aikakauden kotiin ja ryhtyy tutkimaan talossa piileviä tappajia. Hän tarkastelee mahdollisuutta, että teollinen vallankumous toi edistymisen myötä myös salaisia tappajia koteihimme - ja, kuinka ne paljastettiin tieteen avulla sekä hän myös tutkii tapoja, joilla ne voitaisiin kitkeä. Kokeissaan hän käyttää mm. arsenikkia sisältävää tapettia. Hän myös kasvattaa bakteereita tuttipulloissa sekä testaa Viktoriaanisen aikakauden korsetteja - näyttääkseen Viktoriaanisen jokapäiväisen elämän kuolettavat seuraukset.

Keskiaika

ma 28.04.2014 23.10 - 00.10 60 minViasat History

(The Middle Ages/2008) Tämä jännittävä sarja auttaa ymmärtämään keskiaikaa sekä historiallisesta että sosiaalisesta näkökulmasta. Ohjelmassa liikutaan keskiaikaisissa tunnelmissa niin tanssiaisten ja musiikin parissa kuin taistelukentilläkin.

Kuoleman työkalut

ti 29.04.2014 00.10 - 01.00 50 minViasat History

(Black Ops/2012) Joskus ei ole vaihtoehtoja. Kun vastassa on fanaattisia terroristeja tai leppymätön vihollinen, ainoa ratkaisu on joskus väkivalta väkivaltaa vastaan ja kuolema kaaoksen aiheuttajille. Tällaisessa tilanteessa paikalle kutsutaan erikoisjoukot. Jotkut niistä ovat maailmankuuluja, kuten SAS ja Navy Seals, ja toiset taas pysyttelevät pikemminkin varjoissa Intian Black Catsin ja Venäjän Alfa Groupin tavoin. Toiminta on kuitenkin äärimmäisen riskialtista ? jos erikoisjoukkojen operaatio epäonnistuu, tuloksena voi olla monta viatonta uhria ja merkittäviä poliittisia seurauksia.
Tässä sarjassa valotetaan tappo-operaatioihin osallistuvien eliittijoukkojen työtä ja kuullaan sisäpiirin tarinoita lähihistorian dramaattisista sotilasoperaatioista. Ohjelmasarjaan sisältyy realistisia tapahtumien rekonstruointeja, silminnäkijöiden kuvauksia ja arkistomateriaalia. Hyökkäyssuunnitelmat ja niiden tekniset yksityiskohdat kuvataan pyrotekniikan ja tietokonegrafiikan avulla.
Toiminnalliset dokumentit käsittelevät muun muassa Moskovan teatterin kaappausta, taistelua Taj Mahal Palacen terroristeja vastaan Mumbaissa ja tietenkin Bin Ladenin tappo-operaatiota ? tätä sarjaa ei kannata ohittaa.

Salainen sota

ti 29.04.2014 01.00 - 02.00 60 minViasat History

(The Secret War/2011) Eurooppa oli natsien hallussa toukokuusta 1940 kesäkuuhun 1944. Vaikka punainen armeija aloitti taistelun kolmannen valtakunnan kanssa idässä, Britannia ja sen liittolaiset pitkittävät avaustaan länsirintamalla. Churchill yritti tyynnyttää Stalinin raivoa käynnistämällä Saksan intensiivisen pommituksen. Liittolaiset ryhtyivät tappavaan sotaan myös maan kamaralla. Tämä sota oli salainen. Se vaati lukemattoman määrän rohkeutta, armottomuutta, kaksinaamaisuutta ja petosta. Yksikään agentti ei missään päin mannerta pystynyt tietämään, keneen voi luottaa. Jotkut ryhtyivät kaksoisagenteiksi, koska he uskoivat, että sillä tavoin pysyi parhaiten hengissä. Toiset taas ajoi kaksoistoimintaan vaaran viehätys. Tämä on tarina operaatioista ja ihmisistä, jotka ryhtyivät salaiseen sotaan ja sytyttivät Euroopan liekkeihin. Usein tulta lietsoi sellainen vihamielisyys, että juonittelun ja petoksen lieskat eivät koskaan sammuneet.

Museon mysteerit

ti 29.04.2014 02.00 - 03.00 60 minViasat History

(Mysteries at the Museum/2010) Museot paljastavat menneisyyden ihmeelliset aarteet, jotka auttavat meitä oppimaan historiastamme sekä ymmärtämään keitä olemme. Jokaisen artefaktin takana on tarina kerrottavana sekä salaisuus paljastettavana - tarinoita skandaaleista, mysteereistä, murhista sekä juonitteluista. Jokainen jakso tarjoaa sinulle kiehtovan, paljastavan ja paikoin järkyttävän kierroksen läpi historiamme. Sarja käsittelee museoita laajalti, tutkien jokaisen kolkan ja takahuoneen löytääkseen suosituimmat sekä viihteellisemmät löydökset - huomaamattomat vakoojat, veriset salamurhaajat, dinosaurukset, paranormaalit ilmiöt sekä monia muita aiheita.

Mahtavat Manner-Euroopan junamatkatU

ti 29.04.2014 03.00 - 04.05 1h 5 minViasat History

(Great Continental Railway Journeys/2012) Michael Portillo aloittaa täysin uuden junaseikkailun, joka vie hänet ympäri Eurooppaa. Seuraamalla hänen omistamaansa teostaan, 1913 Bradshaw?s Continental Railway Guidea, Michael matkustaa keisareiden, kuninkaiden, mahtailun sekä eleganssin aikaisessa Euroopassa. Tämä 1900-luvun opas avasi eksoottisen maailman Edwardin aikakauden matkustajille: välkkyvistä monikulttuurisista kaupungeista, Alppien dramaattisiin maisemiin ja sieltä kimaltelevien merien kautta kuvankauniisiin kyliin. Seuraamalla heidän jalanjälkiään, Michael vierailee kaupungeissa ja kylissä, jotka ovat listattu Bradshawin oppaaseen. Näihin paikkoihin kuuluvat Ranska, Unkari, Sveitsi, Saksa sekä monia muita maita.
Takaisin TV-oppaan etusivulle

Suomen monipuolisin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: La Promesa - Salaisuuksien kartano, Suuri seikkailu, Poliisikoira Rex, Lemmen viemää, Tulossa: Murha Hangossa, Kauniit ja rohkeat, Murha paratiisissa, Syke, Murdochin murhamysteerit, Jääkiekon 18-vuotiaiden MM: 1. puolivälierä (u)

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity