BlogitSanakirjaHoroskooppiTietovisatReseptitViihdeVaihtoautot
TV-ohjelmat tänään

Kanavan Viasat History ohjelmatiedot maanantaina 31.3.2014

Näytä tiivistettynä

Maailmaa muuttanut sää

ma 31.03.2014 04.30 - 05.00 30 minViasat History

(Weather that Changed the World/2013) Vakavat kuivuudet, rankkasateet, äärimmäinen kylmyys sekä ennustamattomat tuulet ovat luonnon mahtavimpia osoituksia sen voimakkuudesta. Nämä sääolosuhteet ovat luoneet dramaattisia käännekohtia historiassa. Todisteet historiallisista taisteluista sekä kadonneista sivilisaatioista osoittavat, että sään aliarvioiminen tai väärin ennustaminen ovat aiheuttaneet tuhoisia jälkiseuraamuksia. Jokainen jakso paljastaa merkittävien historiallisten tapahtumien mysteerit ? olisiko Hitler hävinnyt, jos sääolosuhteet olisivat olleet erilaiset? Miksi Titanic törmäsi jäävuoreen? Miten huono sää vaikutti Napoleonin häviöön Waterloon taistelussa? Tämän mielenkiintoisen sarjan avulla löydät vastauksen näihin mielenkiintoisiin kysymyksiin sekä moniin muihin.

Pariisin loistavat vuodet ? kohti modernia maailmaaU

ma 31.03.2014 05.00 - 06.00 60 minViasat History

(Paris the Luminous Years - Toward the Making of the Modern/2010) Modernismin myrsky pyyhkäisi läpi läntisen taidemaailman 1920-luvun alkukymmeninä ja kiskoi juurineen irti vuosisataiset perinteet kuvataiteen, musiikin, kirjallisuuden, tanssin, teatterin ja monien muiden taiteen lajien alueella. Myrskyn keskus oli Ranskassa, Pariisissa. Häikäisevän jakson 1905?1930 ajan Pariisi oli radikaalien innovaatioiden ja kokeilujen keskus ja niiden luovien lahjakkuuksien Mekka, jotka muuttivat koko läntisen maailman taiteen suunnan aina Michiganista Moskovaan ja Brooklynista Barcelonaan. Dramaattisia ja historiallisia hetkiä muistelevat näiden legendaaristen tapahtumien osallistujat: Marc Chagall, Igor Stravinsky, Jean Cocteau, Aaron Copland, Marcel Duchamp, Sylvia Beach, Janet Flanner ja monet muut. Tämä dokumentti kertoo Pariisin upean tarinan uudesta näkökulmasta. Tämä ei ole se tavallinen lumoava Pariisi räjähtävän vallankumouksen taustana, vaan modernismin synnyn aktiivisena pääosan esittäjänä, muutoksen käynnistäjänä ja kätilönä.

Vaiettu historia

ma 31.03.2014 06.00 - 07.00 60 minViasat History

(Forbidden History/2013) Järjestelmämme ei pidä siitä, kun uudet todisteet aiheuttavat liudan tärkeitä kysymyksiä aiheista, joiden järkevät käsitteet ovat hyväksytty faktoina jo vuosikymmenien sekä -satojen ajan. Vuosien saatoissa uskomattomia tarinoita on haudattu tai hiljennetty sekä rohkeat ihmiset, jotka ovat halunneet tuoda totuuden julki ovat joutuneet vaiennetuiksi tai tuomituiksi tähän päivään asti. Kunnes nyt, juontaja Jamie Theakston yrittää päästä tosina pitämiemme asioiden ytimeen selvittämällä, tarkastelemalla, tutkimalla sekä analysoimalla näitä asioita matkan varrella. Jamie ja hänen tutkijaryhmänsä haluavat paljastaa totuudet sekä myytit vuosisatojen ajan piilotetuista tarinoista, kuten Temppeliherrojen kadonneesta aarteesta, Kristuksen sukulinjasta sekä Salomonin aarteesta.

Aleksanterin kadonnutta maailmaa etsimässä

ma 31.03.2014 07.00 - 08.00 60 minViasat History

(Alexander's Lost World/2012) Oxus-joki on ollut yli viisituhatta vuotta salaperäisen muinaisen kulttuurin elinehto. Sen alkulähde sijaitsee maailman katolla, josta se virtaa Keski-Aasian asumattomien maiden ja sodan kuluttaman Afganistanin halki kohti Kaspianmerta. Tämä on maata, joka on jäänyt lähes tyystin tutkimatta. Valokuvajournalisti David Adamsin tehtävänä on tutkia 2 500 kilometrin pitkän Oxus-joen kulku ensimmäistä kertaa ? ja palata aikakausien halki tutkimaan, miten alueen luonto ja ihmiset ovat myrskyisällä historiallaan muovanneet maailmamme tarinaa. Matkalla etsitään myös Aleksanteri Suuren kadonnutta maailmaa, sillä hän on sotureineen matkustanut tämän joen vartta pitkin.

Time Team XV

ma 31.03.2014 08.00 - 09.00 60 minViasat History

Jälleen kerran Tony Robinson ja hänen tiiminsä matkustavat ympäri maata paljastaakseen kätketyt aarteet sekä tutkiakseen erilaisia arkeologisia paikkoja, jotka ovat historiallisesti tärkeitä.

Toinen maailmansota väreissäU

ma 31.03.2014 09.00 - 10.00 60 minViasat History

(World War II in Colour/2009) Tämä dokumenttisarja sisältää ehkä maailman parhaan valikoiman harvinaista ja ennen julkaisematonta materiaalia toisesta maailmansodasta. Nyt on mahdollista nähdä toisen maailmansodan koko tarina uusimman väritekniikan ansioista aivan uudella tavalla. Viimeisimmän satelliitin lähettämän maastokartoituksen ja huippuluokan grafiikan avulla ohjelmaan on saatu mukaan uusinta tietoa, jota vanhemmissa sarjoissa ei ole ollut käytettävissä. Yhä useampia salaisuuksia on paljastunut erityisesti viimeisten 5?10 vuoden aikana, kun dokumentteja, tiedostoja ja valokuvia on annettu julkisuuteen. Koodien murtamista koskevat paljastukset ja hallitusten äskettäin julkistetut asiakirjat Atlantin molemmin puolin ovat tuoneet maailman kaikkien aikojen laajimpaan konfliktiin oivaltavan, uuden ulottuvuuden.

Kadonneen vakoojakoneen arvoitusU

ma 31.03.2014 10.00 - 11.00 60 minViasat History

(Mystery of the Missing Spy Plane/2011) Tämä on tarina Ruotsin ilmavoimien DC-3-lentokoneesta, joka katosi Itämeren päällä vuonna 1952. Yli 30 vuotta myöhemmin paljastui, että kone oli suorittamassa äärimmäisen salaista tehtävää. Venäjän hallitus myönsi edeltäjänsä Neuvostoliiton ampuneen koneen alas. Hylkyä ei koskaan löydetty, ja kahdeksan miehistön jäsentä olivat kateissa vuoteen 2003 asti, jolloin SAS-yhtiön kapteeni Anders Jallai ryhtyi etsimään kadonnutta vakoilukonetta.

Medicin suku

ma 31.03.2014 11.00 - 12.00 60 minViasat History

Medici-projekti on kaikkien aikojen laajin oikeuslääketieteellinen hanke. Joukko eurooppalaisia tutkijoita on 10 vuoden aikana kaivanut 28 ruumista mahtavan italialaisen Medicin dynastian Firenzessä sijaitsevasta sukuhaudasta. Sarjassa keskitytään 1500-lukuun, jolloin Cosimo de' Medicin ja Lorenzo de' Medicin jälkeläiset nousivat Toscanan valtiaiksi ja naivat Euroopan hallitsijasukuihin. Historioitsijat, oikeuslääkärit ja bioarkeologit kertovat värikkäitä tarinoita näistä huikeista ajoista. Tarinoiden keskipisteessä ovat sisarukset Isabella, Francesco ja Ferdinando de' Medici sekä Francescon rakastajatar Bianca Cappello. Tarinoita värittävät vaaralliset suhteet, petokset ja kyltymätön vallanhimo. Tutkijat voivat nyt todistaa historioitsijoiden epäilyt todeksi.

Myyttien metsästäjät

ma 31.03.2014 12.00 - 13.00 60 minViasat History

(Myth Hunters/2013) Myytin metsästäjien toisen tuotantokauden uudet jaksot paljastavat lisää oikeita tarinoita seikkailijoista, jotka uskovat, että historian tärkeimmät myytit ja legendat ovat totta. Jokainen jakso kertoo kiehtovan tarinan löydöksistä, kuten mihin kuningas Arthurin ruumis haudattiin, kuinka Montezuman kullan voisi löytää Salt Lake Cityn lähellä olevasta luolasta ja, kuinka Troijan Helenan jalokivet ilmestyivät venäläiseen museoon. Useimmille ihmisille nämä ovat vain otteita mielikuvituksesta tai elokuvista - mutta nämä jaksot kertovat tarinoita ihmisistä, jotka oikeasti uskovat myyttien olevan totta ja, jotka kulkeutuivat äärirajoillensa todistaakseen ne oikeiksi.

Pompejin kaltainen: Elämää ja kuolemaa Herculaneumissa

ma 31.03.2014 13.00 - 14.10 1h 10 minViasat History

(The Other Pompeii: Life and Death in Herculaneum/2013) Seuraa professori Andrew Wallace-Hadrillia, kun hän tutkii muinaisesta kaupungista, Herculaneumista, löydettyjä luurankoja sekä heille kuuluvia puisia huonekaluja. 12 kaarevaa holvia kertovat täysin uuden puolen siitä minkälaista elämä oli ennen kuin Vesuvius purkautui. Niiden sisältä on löydetty 340 ihmisen jäänteet, jotka kuolivat tulivuorenpurkauksen seurauksena. 30 vuoden uraauurtavan tieteellisen tutkimuksen tuloksena tältä alueelta on löydetty uusia luurankoja. Näiden löydöksien joukossa ovat mm. taapero, joka on tarrautunut kiinni lemmikkikoiraansa, 2-vuotias tyttö hopeisineen korvakoruineen sekä poika, joka katsoo äitinsä silmiin heidän viimeisillä hetkillään. Holveista löydetyt jäänteet olivat suurimmaksi osaksi naisten ja lasten, kun taas melkein kaikkia ulkoa löydetyt jäänteet kuuluivat miehille. Professori Andrew Wallace-Hadrill yrittää löytää vastauksen tähän asetelmaan.

Aleksanterin kadonnutta maailmaa etsimässä

ma 31.03.2014 14.10 - 15.00 50 minViasat History

(Alexander's Lost World/2012) Oxus-joki on ollut yli viisituhatta vuotta salaperäisen muinaisen kulttuurin elinehto. Sen alkulähde sijaitsee maailman katolla, josta se virtaa Keski-Aasian asumattomien maiden ja sodan kuluttaman Afganistanin halki kohti Kaspianmerta. Tämä on maata, joka on jäänyt lähes tyystin tutkimatta. Valokuvajournalisti David Adamsin tehtävänä on tutkia 2 500 kilometrin pitkän Oxus-joen kulku ensimmäistä kertaa ? ja palata aikakausien halki tutkimaan, miten alueen luonto ja ihmiset ovat myrskyisällä historiallaan muovanneet maailmamme tarinaa. Matkalla etsitään myös Aleksanteri Suuren kadonnutta maailmaa, sillä hän on sotureineen matkustanut tämän joen vartta pitkin.

Time Team XV

ma 31.03.2014 15.00 - 16.00 60 minViasat History

Jälleen kerran Tony Robinson ja hänen tiiminsä matkustavat ympäri maata paljastaakseen kätketyt aarteet sekä tutkiakseen erilaisia arkeologisia paikkoja, jotka ovat historiallisesti tärkeitä.

Myyttien metsästäjät

ma 31.03.2014 16.00 - 17.00 60 minViasat History

(Myth Hunters/2012) Tositarina historian kuulujen legendojen metsästyksestä. Natsit etsimässä Graalin maljaa, amerikkalaiset metsästämässä merirosvoaarteita Vietnamissa, tositarina kristallikalloista, kuningas Salomon kaivosten salaisuudet. Dokumenttisarjassa paljastetaan, mitä kätkeytyy modernin historian satumaisen, romanttisen ja hämmennystäkin aiheuttavan aarteenmetsästyksen taakse.

Myyttien metsästäjät

ma 31.03.2014 17.00 - 18.00 60 minViasat History

(Myth Hunters/2012) Tositarina historian kuulujen legendojen metsästyksestä. Natsit etsimässä Graalin maljaa, amerikkalaiset metsästämässä merirosvoaarteita Vietnamissa, tositarina kristallikalloista, kuningas Salomon kaivosten salaisuudet. Dokumenttisarjassa paljastetaan, mitä kätkeytyy modernin historian satumaisen, romanttisen ja hämmennystäkin aiheuttavan aarteenmetsästyksen taakse.

Aleksanterin kadonnutta maailmaa etsimässä

ma 31.03.2014 18.00 - 19.00 60 minViasat History

(Alexander's Lost World/2012) Oxus-joki on ollut yli viisituhatta vuotta salaperäisen muinaisen kulttuurin elinehto. Sen alkulähde sijaitsee maailman katolla, josta se virtaa Keski-Aasian asumattomien maiden ja sodan kuluttaman Afganistanin halki kohti Kaspianmerta. Tämä on maata, joka on jäänyt lähes tyystin tutkimatta. Valokuvajournalisti David Adamsin tehtävänä on tutkia 2 500 kilometrin pitkän Oxus-joen kulku ensimmäistä kertaa ? ja palata aikakausien halki tutkimaan, miten alueen luonto ja ihmiset ovat myrskyisällä historiallaan muovanneet maailmamme tarinaa. Matkalla etsitään myös Aleksanteri Suuren kadonnutta maailmaa, sillä hän on sotureineen matkustanut tämän joen vartta pitkin.

Projek Mandela

ma 31.03.2014 19.00 - 20.00 60 minViasat History

(Projek Mandela/2009) Apartheidhallinto tuskaili Nelson Mandelan vapauttamista koskevan ongelman kanssa vuodesta 1977 aina vuoteen 1990. Dokumenissa kuvataan tämän jännittävän poliittisen trillerin vaiheet. Vaikka pääministeri P. W. Botha vältteli henkilökohtaista tapaamista Mandelan kanssa, Mandela vakuutti Rivonia-oikeudenkäynnissä mukana olleille tovereilleen, että Bothan kanssa neuvotteleminen on olennaisen tärkeää. Hitaasti etenevä ?Projek Mandela? tuottaa hedelmää 11. helmikuuta 1990, jolloin Mandela kävelee Pollsmoorin portista vapauteen ? ja historiaan.

Venäjän historian paljastuksia

ma 31.03.2014 20.00 - 20.50 50 minViasat History

(Russia's History Revealed/2012) Sarjassa valotetaan Venäjän kiehtovaa historiaa vuosisatojen ajalta 1600-luvun lopusta Pietari Suuren valtakaudelta aina Neuvostoliiton kaatumiseen vuonna 1991. Ohjelman pääpaino on laajan valtakunnan eri aikakausien tärkeimmissä tapahtumissa, joilla on ollut vaikutusta aina tähän päivään saakka. Venäjän tarinan näkökulmana on kolme merkittävää kaupunkia: Pietari, Volgograd eli entinen Stalingrad ja Moskova. Venäjän historiassa kaikki kietoutuu yhteen: politiikan ja sodan käännekohdat, sankaritarinat sekä maailmaa muuttaneet keksinnöt ja löydöt. Nämä ovat tuokiokuvia ihmisten onnesta ja rajattomasta energiasta mutta myös valtavista tragedioista ja draamasta historian mittakaavassa.

Sota-ajan maatilalla

ma 31.03.2014 20.50 - 22.00 1h 10 minViasat History

(Wartime Farm/2012) Viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden sarjassa esiintynyt tiimi siirtyy nyt toisen maailmansodan aikaan ja ryhtyy hoitamaan maatilaa vuoden ajaksi apunaan ainoastaan historiallisia työkaluja ja materiaaleja. Kokeilu osoittautuu lähes vallankumoukselliseksi brittiläisessä maanviljelyssä ja muistuttaa pikemminkin neuvostotyylistä kollektivisointia. Kiehtova sekoitus sotahistoriaa, luovaa selviytymistaistelua ja sitkeyttä.

Keskiaika

ma 31.03.2014 22.00 - 23.00 60 minViasat History

(The Middle Ages/2008) Tämä jännittävä sarja auttaa ymmärtämään keskiaikaa sekä historiallisesta että sosiaalisesta näkökulmasta. Ohjelmassa liikutaan keskiaikaisissa tunnelmissa niin tanssiaisten ja musiikin parissa kuin taistelukentilläkin.

Mao ? kiinalainen tarina

ma 31.03.2014 23.00 - 00.10 1h 10 minViasat History

(Mao - A Chinese Tale/2006) Puhemies Mao, kiinalaisen kommunismin isä on eräs maailmanhistorian jättiläisistä ? sotilaallinen strategisti, valtiomies, visionääri, filosofi, runoilija, vallankumousmies ja poliitikko. Kiinan viranomaiset avasivat arkistonsa ensimmäistä kertaa kertoakseen kommunistijohtajan elämäntarinan kokonaisuudessaan tämän neliosaisen sarjan tuottamista varten. Dokumentissa tutkitaan Kiinan historiaa alkaen viimeisen keisarin kaudesta, jolloin Kiina oli heikentynyt ja länsivaltojen tarkkailun alla. Tämän jälkeen tutustutaan oopiumsotiin ja lopulta tämän päivän kapitalismia kohti kulkevaan Kiinaan. Ohjelma kertoo Mao Zedongin tarinan. Mao syntyi maanviljelijäksi ja kasvoi talonpoikien joukossa. Hänestä tuli etevä oppinut, Kiinan kommunistisen puolueen kansankongressin jäsen ja lopulta puolueen puheenjohtaja.

Myyttien metsästäjät

ti 01.04.2014 00.10 - 01.00 50 minViasat History

(Myth Hunters/2012) Tositarina historian kuulujen legendojen metsästyksestä. Natsit etsimässä Graalin maljaa, amerikkalaiset metsästämässä merirosvoaarteita Vietnamissa, tositarina kristallikalloista, kuningas Salomon kaivosten salaisuudet. Dokumenttisarjassa paljastetaan, mitä kätkeytyy modernin historian satumaisen, romanttisen ja hämmennystäkin aiheuttavan aarteenmetsästyksen taakse.

Toinen maailmansota väreissäU

ti 01.04.2014 01.00 - 02.00 60 minViasat History

(World War II in Colour/2009) Tämä dokumenttisarja sisältää ehkä maailman parhaan valikoiman harvinaista ja ennen julkaisematonta materiaalia toisesta maailmansodasta. Nyt on mahdollista nähdä toisen maailmansodan koko tarina uusimman väritekniikan ansioista aivan uudella tavalla. Viimeisimmän satelliitin lähettämän maastokartoituksen ja huippuluokan grafiikan avulla ohjelmaan on saatu mukaan uusinta tietoa, jota vanhemmissa sarjoissa ei ole ollut käytettävissä. Yhä useampia salaisuuksia on paljastunut erityisesti viimeisten 5?10 vuoden aikana, kun dokumentteja, tiedostoja ja valokuvia on annettu julkisuuteen. Koodien murtamista koskevat paljastukset ja hallitusten äskettäin julkistetut asiakirjat Atlantin molemmin puolin ovat tuoneet maailman kaikkien aikojen laajimpaan konfliktiin oivaltavan, uuden ulottuvuuden.

Time Team XV

ti 01.04.2014 02.00 - 02.50 50 minViasat History

Jälleen kerran Tony Robinson ja hänen tiiminsä matkustavat ympäri maata paljastaakseen kätketyt aarteet sekä tutkiakseen erilaisia arkeologisia paikkoja, jotka ovat historiallisesti tärkeitä.

Mao ? kiinalainen tarinaU

ti 01.04.2014 02.50 - 04.00 1h 10 minViasat History

(Mao - A Chinese Tale/2006) Puhemies Mao, kiinalaisen kommunismin isä on eräs maailmanhistorian jättiläisistä ? sotilaallinen strategisti, valtiomies, visionääri, filosofi, runoilija, vallankumousmies ja poliitikko. Kiinan viranomaiset avasivat arkistonsa ensimmäistä kertaa kertoakseen kommunistijohtajan elämäntarinan kokonaisuudessaan tämän neliosaisen sarjan tuottamista varten. Dokumentissa tutkitaan Kiinan historiaa alkaen viimeisen keisarin kaudesta, jolloin Kiina oli heikentynyt ja länsivaltojen tarkkailun alla. Tämän jälkeen tutustutaan oopiumsotiin ja lopulta tämän päivän kapitalismia kohti kulkevaan Kiinaan. Ohjelma kertoo Mao Zedongin tarinan. Mao syntyi maanviljelijäksi ja kasvoi talonpoikien joukossa. Hänestä tuli etevä oppinut, Kiinan kommunistisen puolueen kansankongressin jäsen ja lopulta puolueen puheenjohtaja.
Takaisin TV-oppaan etusivulle
Jääkiekon MM-kisojen TV-opas >

Suomen suosituin TV-opas.

Telsu Facebookissa

Pinnalla juuri nyt: Jarno ja minä, Salatut elämät, Farmi Suomi, Suuri seikkailu, La Promesa - Salaisuuksien kartano, Tabu, Vain elämää: Saapuminen Satulinnaan, Pää edellä, Paha paikka, Professori T

Ota yhteyttä Käyttövinkkejä Käyttöehdot Tietosuoja Evästeasetukset
Telsu.fi tv-ohjelmat © Mindmax Oy 2010-2020 Cloudcity